Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия


Гости DarkLight
 Сподели

Препоръчан отговор

Никои не се е върнал? а Исус Христос никои ли е? Казвате че хората си измислят това онова, Господ също е измислил много неща, като например  не помня как му беше името на закона които казваче че нищо в този свят не изчезва , а преминава от едно състояние в друго, отнася се както за материята така и за енергията.

Казвате че човек си измисля задгробен живот, а липсата на живот след смърта не е ли още по голяма измислица. на мен Господ ми е показал този живот, а на вас кои ви е казал че го няма, вие сами сте си го измислили.

Пич, засегна любимата ми тема

Начи да приемем че има Бог. Той ни е създал и като наш създател е определил законите, по които трябва да живеем. ОК. 10 божи заповеди

Идва после едно тъпо *censored* и казва "Аз съм син Божий и вие ще ме слушате"

И почва да раздава и той заповеди - но такива, които на моменти направо са в разрез с тези на баща му. Бог казва 'Живот за живота, око за око, зъм за зъб, нога за нога, изгорение за изгорение, удар за удар, рана за рана". нашия вика "ако те ударят, чакай да го направят и втори път и не смей и гък да кажеш... и що ли - щото ти ще отидеш в рая, а ония ще горят в Ада". А сега ми кажи че християнстово не е измислено от тези, които просто е трябвало да търпят боя. И това което най ме дразни - Бог казва, след големия потоп, че никога няма заради човека да унищожи цялата земя. А Христос идва и ми разправя за некъв апокалипсис? Аре бе, Бог да не спази собственото си обещание - тоя трябва да е баси мизерника - нас на морал да учи, пък него... кой ще съди Бог, нали е създател на всичко

И накрая - най-голямото доказателство, за липсата на божий син - наличието на толкова много религии. Ако Бог е един, ако той е наш създател, и ако е пратил при нас сина си - от де се зе Мохамед? От де идва мюсюлманстовото? Нима Аллах и Йехова не са едно и също лице - защо тогава заповедите им са различни? Как ще ми докажеш че Бог е Йехова а не Аллах? Ми от де идват Шива, Буда и всички други божества и полубожества? Айде след като си толкоз близък с Бог, светни ме по тези въпроси?

Когато говориш на Бог - това е молитва. Когато Бог ти говори - това е шизофрения

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 6k
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Дарки, май се засегна, но не смятам че изобщо си прав. Ако искаш направи една тема и ще обсъдим всичко, което каза, защото имам доста неща да ти споделя.А между другото, защо толкова мразиш Бог? Нещо лично?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мразя Бог, а Христос... И мразя не е точната дума, бих употребил презирам.

Мдамммм. Все пак не каза, защо презираш Христос. По това, което каза: 1. Исус Христос не е избрал сам да бъде божи син. Господ го е надарил със свръх естествени сили, за да може да убеди хората и да ги поведе по правилния път. 2. Бог казва "око за око, зъб за зъб...", но хората стават жестоки и забравят смисъла на своето съществуване. Христос проповядва любов и смирение, защото ако отвръщаме на всичко с омраза, ние ще се самоунищожим. Нас трябва да ни управлява любовта, а не омразата или ненавистта. 3. Никъде не се казва, че ако не подложиш другата буза, ще отидеш в Ада. Казва се, че ако не спазваш десетте божи заповеди, тогава ти си грешник и ще изкупуваш греховете си в Ада. Т.е. всичко се връща. Както виждаш малко хора получават наказание за греховете си приживе. 4. Вярно е, че християнството е измислено във времена, когато хората са търпяли много и са били преследвани, но точно затова се е разпространило толкова много. Колкото повече са били репресирани хората, толкова повече се е разпространявало. Докато накрая дори и репресантите го приемат, но не за да оправдават жестокостите си. 5. Бог наистина казва, че няма да унищожи земята, но казва, че един ден всички ще бъдат съдени за греховете си. Защото както всичко си има начало, така всичко си има край. Така че края на хората ще е прословутия Апокалипсис и след това всичко може би ще започне отначало. Но Бог няма да унищожи земята, а просто ще прибере всички хора. Откъде си сигурен, че тълкуваш правилно думите на Исус, а не се ръководиш от омразата. 6. Относно многото религии - не смяташ ли, че всички тези религии казват едно - има Върховен Бог (някои казват че има повече от един, но може би това са различните му проявления). Така, че щом има един Бог, просто всяка религия го приема по различен начин и всяка религия тълкува Него по различен начин. Просто ние го възприемаме по различен начин, защото Бог ни е направил различни. Нека да те поправя, че според мюсюлманите Мохамед е пророк на Бог, не син (това е 100% защото в момента съм точно тук - Египет). Така че мюсюлманството, будизма и всички други религии, не са просто проявление на единия Бог, но просто възприемани по различен начин. 7. За съденето на Бог. Само той можеи да съди. Ще ти дам един пример, макар и глупав. Ако ти направиш нещо, в повечето случай ти можеш да решаваш съдбата му, нали? Така поне е честно и прието. Така че, какъв е проблема, щом Господ ни е създал, той и да ни съди? Между другото не вярвам Бог да е говорил на това момче, но смятам, че всеки говори с Бог по свой си начин. Всичко е въпрос на тълкуване и принцип. (Не е точно в тази връзка, но гледай К-Пакс за различното тълкуване на нещата). И накрая - защо все пак ми се струва, че има нещо лично в цялата история. Според мен не мислиш трезво, защото един трезвомислещ човек, нямаше да има толкова злоба и да говори и разсъждава по този начин. Аз също имам доста причини да мразя Бог, но въпреки това го приемам за моя Бог (никой не знае мисълта на Бог!)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо ме питаш за Бог или Христос след като не те интересуват и така или иначе ще скочиш в ада?

"Аз съм син Божий и вие ще ме слушате"
Това тои не го е казвал по този начин, чул си го от някои невежа. Тои казва; Аз съм пътят и истината и животът. нищо не е в разрез просто се водиш от нелепи и повърхностни писаници на неграмотни и наивни хорица
направо са в разрез с тези на баща му
Навсякъде "баща му" твърди че Тои е целта на всико казано преди това. това е за евреите за теб не се отнася
око за око, зъм за зъб,
а това се отнася за ВЯРВАЩИТЕ, НЕ ЗА ТЕБ, казва се, ако те ударят от едната страна обърни и другата, има се предвид ако те удари друг вярващ, сега схващаш ли, доста по различно е от това което ти злобно си написал!

Бог казва, след големия потоп, че никога няма заради човека да унищожи цялата земя.

Казва се че няма да спре сеидба и жътва до края на века, прочети битие за да не копирам пасажи от Библията, векът ще свърши по начин описан от Исус защото на него бе предадена власта го управлява. Разпъването на Христос си беше гавра със самия господ, гледаи филма Пасион на Мел Гипсън и тогава ми раправяи че никои не го бил съдил.

пък него... кой ще съди

Уважавам способностите ти на адмистратор и програмист но по тази тена си на ниво неучените хора.

И накрая - най-голямото доказателство, за липсата на божий син - наличието на толкова много религии. Ако Бог е един, ако той е наш създател, и ако е пратил при нас сина си - от де се зе Мохамед? От де идва мюсюлманстовото? Нима Аллах и Йехова не са едно и също лице - защо тогава заповедите им са различни? Как ще ми докажеш че Бог е Йехова а не Аллах? Ми от де идват Шива, Буда и всички други божества и полубожества? Айде след като си толкоз близък с Бог, светни ме по тези въпроси?

Отговора е прост; броя на БОГОИЗБРАНИТЕ е между 10 и 25 % от населението на земята, останалите да вятват в каквото си щат, наското четох за общост в Виетнам които кадят тамян на Виктор Юго. Това ни наи малко не ме притеснява вярващите не могат да бъдат заблудени.

Когато говориш на Бог - това е молитва. Когато Бог ти говори - това е шизофрения

въобще си нямаш на представа за какво говориш, ще ти дам пример хората които имат наи големи заслуги за развитието на света са говорели и им е говорел Господ, като Нютон, Едисон, и др.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ОК, не съм Богоизбран, затова и не вярвам в съществуването на Бог. И няма как да ме убедите в това... не са малко примерите в историята където човек се е смятал за Богоизбран и затова е управлявал съответния народ... че фараоните даже са били намесници на Бога. А за "аз съм бог и вие ще ме слушате" - не съм цитирал библията, предавал съм по смисъл. Вярно е, че не съм запознат кой знае колко в детайли с нея, затова благодаря и на двама ви (Богоизбрания и ММетев) за изчерпателните отговориКъм ММетев - всичко е на лична основа, но за това може би ще поговорим друг пътИ все пак не разбрах за евреите и това разделение на новия от стария завет. Нима именно от евреите не тръгва всичко. Или ще отречеш че Бог някога е казал "око за око - зъб за зъб"? Нима за едни важат едни закони (ако бъдеш ударен от друг вярващ), за други - други. Ако бъда ударен кво - да питам човека вярващ ли е, и ако не - да отвърна на удара?! Е това вече ще го оставя без коментар. Законите трябва да са общи за всички. А тези на Христос просто са неприложими. Да, би било една утопия, ако живяхме по тях... Именно утопия. Само че ние си живеем в нашия свят и няма място за 'подай и другата буза'. Anyway, извинявам се, ако съм засегнал някой с тази тема, определено не бях съвсем вменяем като я писах :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Администратор

Да ви кажа и аз не съм особенно вярващ ... една от причините е че пъвите написани на хартия данни за разпъването на Христос се появяват 100-200 години след самата случка ... до тогава историята се е разпространявала само от уста на уста .. Един Пример: Ако аз днес кажа на някоя комшиика че съм намигнал на друга ... след три дни ще се носи бясна мълва че съм спал с тая на която съм намигнал .. ами даже и не само с нея ами и с майка и .. а за баща и още няма да е ясно (ще се разбере със сигурност след още няколко дни за него)Та правете си изводи през тези години какво е започнато да се говори и какво вече се е говорело преди да се напише :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Леле,хора извинявайте но няма смисъл от тези неща!Никой неможе да каже наистина какво се е случило през тези години ... нито за фараоните, нито за нищо.За това по-добре не спорете за такива неща и Дарки поуспокой се :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен Бог,Христос и т.н. не съществуват,съществуват само митове,истории,легенди и ВЯРА в нещо,в което хората имат нужда да вярват!!!Кажете ми,кога човек се оповава на Бог?обикновенно,когато има нужда от помощ,когато има нужда да знае,че някаква сила е с него!!!тоест само когато е в беда и сам не знае как да си помогне!!!Bogoizbrania нали христианската вяра е предназначена за хората,а в такъв случай евреите не са ли хора(тук засегна моя огромна слабост)?колко религии има по света?колко са боговете за хората?в смисъл-хората вярваме в едно име,в една легенда,която никои не знае дали е истина в действителност, вярваме в нещо,което нито виждаме,нито чуваме?какво с същост е Бог?-Свръхестествена сила, представяна от теистите като личност или свръхприродно явление, предмет на религиозния култ, творец и ръководител на човешките дела на Земята. В пантеизма Бог е безлична сила, присъща на природата и тъждествена с нея. В дуалистичната древноиранска религия (маздеизма) образът на светлия Бог Ахурамазда противостои на божеството на тъмнината и злото - Анхра Майню. В религиите на древен Китай, Япония, Корея, Индия и др. политеистични религии фигурира група Бог, един от които е най-могъщ; такъв е Мардук при вавилонците, Зевс при гърците, Перун при славяните и др. В индуизма и някои др. религии няма толкова ясно разграничение между основен Бог и останалите. Наред с "великите" богове в тези религии нерядко се почитат и второстепенни, низши Богове, неразличими от местните духове, демони и т.н. В монотеистичните религии вярата в единния и всемогъщ Бог е основна религиозна догма. В християнството, за разлика от юдаизма, единният Бог е с 3 лица (ипостаси): Бог-Отец, Бог-Син и Св. Дух (Св. Троица). Образът на Бог преминава дълъг път на еволюция, отразявайки историческото развитие на почитащите го народи. За ранните религиозно-култови форми са характерни поклонението пред неодушевени предмети (фетишизъм), вярата в демони, духове (анимизъм) и други образи на въображението. По-късно някои от чертите на тези митологични персонажи се вплитат в образа на боговете (или Бога). С развитието на племенните обединения се появява образът на племенния Бог Преди всичко това е Бог - предводител на собственото племе в борбата с други племена и с техните Богове (Ашур при асирийците, Яхве при евреите и други).При народите с уседнал начин на живот те се превръщат в покровители на градовете: Бог на Нипур - Енлил, на Вавилон - Мардук, на Едфу - Хор, на Мемфис - Пта, на Тива - Амон, на Атина - Атина Палада, на Епидавър - Асклепий и други.С обединението на няколко племена или градове-държави Бог на най-силното племе или град-държава се превръща в общодържавен Бог на покорените народи имат подчинено място в политеистичния пантеон. При древните евреи Яхве, който първоначално е племенен и регионален Бог, при обединяването на евреиските племена и създаването на Юдейската държава се превръща в общоеврейски Бог, а по-късно-в единен всемогъщ Бог-Творец. Образът на Христос, появил се в първите векове на н.е., има за основа евреиският Бог Яхве (Бог-Отец); с него се слива образът на страдащия Бог- Спасител от изт. религии (Бог-Син - Иисус Христос) и абстрактния световен разум (логос) при гностиците (Свети Дух). Сред арабите от началото на VII в. се налага монотеистичната ислямска религия. В образа на мюсюлманския бог Аллах, наложил се под влияние на евр. Яхве, се трансформират чертите на древните арабски племенни богове. Религията на древния будизъм отрича култа към боговете, като в перспектива Буда се превръща в Бог.Със завършването на историческият процес на формиране на монотеистичните религии възниква религиозно-философското учение за Бог(теологията). Той става не само предмет на култа и вярата, а и понятие на идеалистическата философия. Тя предлага и защитава специални доказателства за неговото битие: космологично (ако съществува следствие - свят, космос, то трябва да съществува и тяхното движещо начало, крайна основа на веществения свят);теологическо (целесъобразност в природата като свидетелство за разумния строител на битието);онтологическо (само представата за бога като съвършено същество предполага неговото съществуване).С опровергаването на тези 3 основни доказателства се заема Кант, който говори за невъзможността за теоретична обосновка на битието на Бог;защитава ново,нравствено обоснование,разглеждайки го като необходим постулат на практическия разум. В съвременната философия идеята за Бог произлиза от следкантовския ирационализъм,но върху основата на реставриране на архаични философски системи от древноиндииския или средновековната метафизика (неотомизъм, теософия и др.),като често двете тенденции се сливат. Представата за Бог в различни форми нееднократно е подлагана на критика от атеистите и просветителите от древността до новото време, от френските материалисти от ХVIII в. и немския учен Л. Фойербах, както (и особено) от марксизма-ленинизма.Това е информация събирана от много места,написана на кратко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да посъветвам всички ви да гледате филма "Стигмата". Там има доста интересно обяснение за вярята на човека в Бог и за това как всеки сам приема Господ. Филма не е религиозен, просто има много интересен смисъл (според мен неутрален).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе толкова глупости се изприказваха тука :) Ще ви кажа едно... БОГ съществува!!! И дори според мен е направо светотатство да ГО обсъждате и да приказвате такива глупости. БОГ Е ЛЮБОВ и целия свят които ни заобикаля. ТОЙ е нашият създател. Ако не вярвате в НЕГО запазете си мнението за себе си. Аз вървам в БОГ, сина МУ ХРИСТОС. Иначе да не си помислите нещо друго...против всякакви секти съм.А иначе DarkLight знаеш какво значи символа пентаграма които си сложил за аватар нали?П.П Извинявам се за гневните думи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не вярвате в НЕГО запазете си мнението за себе си.

Защо?!?! Всеки има право да изкаже мнението си. Сам Господ ни е дал право на свобода и да избираме как ще живеем!!!!!!!!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

разпъването на Христос се появяват 100-200 години след самата случка ...

Абсолютно невярно и погрешно заявление, разпъването е видяно от хиляди хора в Ерусалим и евангелията са написани от неговите ученици няколко години след след това.

И все пак не разбрах за евреите и това разделение на новия от стария завет.

прекалено дълго е нужно да го обяснявам този въпрос, все пак ако някои е наистина заинтригуван нака да отиде тук; www.Churchbg.com и там ще може по подробно повече хора да му отговорят Все пак да спомена, Исус е говорел на евреи, при тях родовата обвързаност особенно в миналото е издигната в култ, недопустимо е било някои да отвръща или да ощетява свои роднина, имен този обичаи е искал Исус да приемат и вярващите, не само евреи. Пак да повторя закона зъб за зъб око за око е закон за властите, а да обърнеш другата буза е част от родовия закон в Израел.

какво с същост е Бог?

За нас Бог се разкрива чрез сина си Исус Христос, а сина се проявява само в писанията и чрез Святия дух.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Администратор

Абсолютно невярно и погрешно заявление, разпъването е видяно от хиляди хора в Ерусалим и евангелията са написани от неговите ученици няколко години след след това.

грешката е моя не исках да визирам разпъването а възкресението което НЕ е видяно от хиляди хора :) и представяш ли си това възкресение дори и за няколко години колко е било дооцветено с елементи на човешко фентъзи преди да бъде написано ?!?!?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

грешката е моя не исках да визирам разпъването а възкресението което НЕ е видяно от хиляди хора :) и представяш ли си това възкресение дори и за няколко години колко е било дооцветено с елементи на човешко фентъзи преди да бъде написано ?!?!?

тук Кал е абсолютно прав!!! :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уххх, вместо да се впускам в дълги разсъждения, само искам да получа отговор на един въпрос... А именно: От всички вярвания, защо точно христянството? Поне да беше някоя по-древна вяра, ма нееее, нека е то, щот защитава слабите, които теглят човечеството назад... Не ме разбирайте погрешно, просто ме мързи да обяснявам :) Иначе, БОГ няма, има СЪЗДАТЕЛ, ако го имаше този ваш бог друго щеше да бъде... Защо вярвате в нещо измислено от други хора със съмнителни цели? Толкова ли не можете да почувствате КАКЪВ е точно светът около вас, а се оставяте да ви заслепват с кръстове като соколчета на дресировка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо вярвате в нещо измислено от други хора със съмнителни цели? Толкова ли не можете да почувствате КАКЪВ е точно светът около вас, а се оставяте да ви заслепват с кръстове като соколчета на дресировка?

А другите религии на какво вярват. Да не би хората които вярват в други религии да са видяли своя Бог. Относно това за чувстването на света около нас - да, аз например го чувствам и усещам присъствието на моя Бог. Ти какво усещаш? П.П. Това за соколо го има в една много яка песен, която ми е любима (Theatre Of Tragedy - And When He Falleth) :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А тамън от там го взех, винаги има някой който го е казал по-добре, нали знаеш... :)Аз не помня да съм писал че ТРЯБВА да вярвате в други религии, а защо точно па християнството, от всички други, вече умиращи (заради християнството) религии? Аз как виждам нещата, не ми се пише сега, пък и на тая тема си треа на живо, така става много разтегнато...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не помня да съм писал че ТРЯБВА да вярвате в други религии, а защо точно па християнството, от всички други, вече умиращи (заради християнството) религии?

Ами защото според мен то най-добре описва и тълкува моя Бог. Според теб какво е виновно християнството за изчезването на другите религии?

Аз как виждам нещата, не ми се пише сега, пък и на тая тема си треа на живо, така става много разтегнато...

Само ако има бира! Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

[ Dialog from "And when He Falleth" ][Male Voice] That cross you wear around your neck; is it only a decoration, or are you a true Christian believer? [Female Voice] Yes, I believe - truly Then I want you to remove it at once! - and never to wear it within this castle again! Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses. You had me take off my cross because it offended.... It offended no-one. No - it simply appears to me to be discourteous to... to wear the symbol of a deity long dead. My ancestors tried to find it. And to open the door that seperates us from our Creator. But you need no doors to find God. If you believe.... Believe?! If you believe you are gullible. Can you look around this world and believe in the goodness of a god who rules it? Famine, Pestilence, War, Disease and Death! They rule this world. There is also love and life and hope. Very little hope I assure you. No. If a god of love and life ever did exist... he is long since dead. Someone... something rules in his place.

Та както поясних, някой винаги го е казал по-добре от теб. А аз смятам да спра до тук, просто тази тема ми е много болна и ако ще я обсъждам, ще да е.. хммм на по бира :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

грешката е моя не исках да визирам разпъването а възкресението което НЕ е видяно от хиляди хора :) и представяш ли си това възкресение дори и за няколко години колко е било дооцветено с елементи на човешко фентъзи преди да бъде написано ?!?!?

Това че дадено събитие е предадено с думи на разказвача не означава че е пооцветено и некоректно, във филма на Гипсън например има едно две събития които са плод на неговия католически манталитет и нямат евангелска основа, аз съм склонен да ги "преглътна" защото филма може с право да се нарече пето евангелие поради разпространението му в световен мащаб, вярното обрисуване и разкриване на Божията воля за смъртта и възкресението на Христос. За всеки е ясно че събитията са протекли не точно така и творчеството на киното е поомазало картинта, все пак картината която изгражда филма "пасион" е евангелието за смъртта и възкресението на Господ, единственния път към познаването на Бог.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Администратор

ми това доказва 100% моето твърдение .. щом .. във филма човекът си добавя едно две неща .. представяш ли си какво би се получило ако тази история се преразкаже от десет различни човека ?!?!?! а за 1-2 години си представи дали е преразказана само от десет човека :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Муахахаххахаа.... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Спора е безмислен! Публикувано изображение Не можете да убедите някой за нещо си! Разни си митове легенди... Те се променят всяка година. Не знам дали това за което говорите за мен е точно господ, но има някаква сила. Всеки си я представя различно. Църквата е приела тази сила да се именува като Господ. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
 • Добави ново...