Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

На 16 съм и скоро (До 2-3 месеца) ще издам книгата си,но има проблем ! Немога да намеря подходяща корица и ако може да ми помогнете и да изпращате картинки:-Книгата се казва "Лордовете на светлината и тъмнината",разправя се за магйосници,вещици,вампири,върколаци !- Корицата трябва да е някак Фентъзи,и да има място за Името на книгата,както и моето,за да не се налага да го пиша върху съмия образ на картината щото става мазалица,искам както и името така и картината да изпъкват :))Ако има желаещи да помогнат,ще им бъда благодарен :))

Тази става.П.П: Книгата ще я продаваш ли или ще разпечаташ копия за близки и приятели? Ако ще я продаваш, мисля че е по-добре да потърсиш някой да ти нарисува собствена корица. Ако ще е за близки - слагай първата, която ти хареса в google и си готов. Освен това не си казал за какво се разказва книгата. Искаш ли корицата да говори повече за книгата или пък да е нещо съвсем семпло? Има ли смисъл да ти дадем картинка, на която има някакви неща, които нямат кой знае каква роля в книгата?

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Какво значи "ще издам книга"? Издаването на книга предполага предпечатна подготовка, дизайн, после печат, такива работи... Или мислите да я разпечатате на листи А4 на принтера? Това вече не е издаване, а просто разпечатване на произволен брой листи.

• Автор

Значи ще я издавам и ще се продава :))затова корицата е мн важна,та в книгата се разправя главно за двама братя които са лордове,единия на тъмнината а другия на светлината (те са магйосници),и това го разбират на 10-тия им рожден ден,и от тогава живота им се променя,те се обучават с години и така се започва с големи битки,злото срещо доброто,а главните герои и приятелите им не приемат страна,целта им е да примирят двете страни,Абе има от всичко по много :DНещо като **дневниците на вампира** само че тук по модерно са магйосниците и вещиците,разбирасе има и други същества :}}Та искам корицата поне малко да говори за книгата :))

Значи ще я издавам и ще се продава :))затова корицата е мн важна,та в книгата се разправя главно за двама братя които са лордове,единия на тъмнината а другия на светлината (те са магйосници),и това го разбират на 10-тия им рожден ден,и от тогава живота им се променя,те се обучават с години и така се започва с големи битки,злото срещо доброто,а главните герои и приятелите им не приемат страна,целта им е да примирят двете страни,Абе има от всичко по много :DНещо като **дневниците на вампира** само че тук по модерно са магйосниците и вещиците,разбирасе има и други същества :}}Та искам корицата поне малко да говори за книгата :))

Еееех, авторе, да ти таковам правописа аз на тебе !!!

Писането, колкото и време да ти е отнело, е било чиста загуба на време. Завърши училище, а междувременно се научи да пишеш грамотно !

Хахахааааа ...

........ магйосниците и вещиците,разбирасе има и други същества :}} .....

• Автор

Не си ти този който ще ми говори за правопис или че писането ми било загуба на време,еми да ти кажа и аз че на теб живота ти и изобщо съществуването ти е загуба на време,не съм ти искал мнение дали пиша грамотно !!! не ми се занимава с теб ;)

Значи ще я издавам и ще се продава :)

Ти , издател ли си ? Или писател.Waite Hart , правилно те насочи .Полиграфист съм , като пораснеш  и се научиш да уважаваш по -големите и опитни .Тогава ми пиши на лични и ще ти покажа как се прави книга.

• Автор

Ти , издател ли си ? Или писател.Waite Hart , правилно те насочи .Полиграфист съм , като пораснеш и се научиш да уважаваш по -големите и опитни .Тогава ми пиши на лични и ще ти покажа как се прави книга.

Да уважавам по големите... пхахауважавам ги но никой неможе да ми каже че писането ми е загуба на време без изобщо да знае кво съм писал и дали е грамотно написано,за правописа си има редактори,това че пиша неграмотно за някой няма общо с писането ми ;)То е начин на живот а не губене на време,ама закво се ядосвам заради някой дет се мисли за големия многознайко, БЕЗ КОМЕНТАР !:)

То вярно има редактори, ама в книга за магьосници, не е зле поне магьосник да се научиш как се пише. Постни 20-30 реда от творбата си? Интересно ми е какво си сътворил. Мисля, че 16-годишен не може да напише нещо кой знае какво, но може и да греша. 

Да уважавам по големите... пхахауважавам ги но никой неможе да ми каже че писането ми е загуба на време без изобщо да знае кво съм писал и дали е грамотно написано,за правописа си има редактори,това че пиша неграмотно за някой няма общо с писането ми ;)То е начин на живот а не губене на време,ама закво се ядосвам заради някой дет се мисли за големия многознайко, БЕЗ КОМЕНТАР ! :)

След като знаете толкова много замислял ли сте се по въпроса на авторското право? Че тази картинка, която си харесате може да е защитена и вие да трябва да платите за да я ползвате...

Издаването на книга е дълъг процес, от който вие явно си нямате представа, щом искате ние да ви правим корица... Печатница, коректор, дизайнер, намерихте ли ги тези неща? Тираж? Вид на хартията? Това вашето са някакви бълнувания... Корица да сме дадяли, хахах... 5 години съм работил в книгоиздаването, знам какво говоря.

Може би не знаеш къде е копчето за 'ь' и затова пишеш "магйосници", но ако ще ставаш писател е добре да знаеш как се пише правилно и да държиш на това.П.П: Не го нападайте момчето. Още е малък и може би си мисли, че "всичко, което хвърчи се яде"-всички сме били такива. Много по-добре е да пише книги, отколкото да пуши(примерно). Освен това ви каза, че щял да я издава след 2-3 месеца - може тепърва да мисли как да я издаде. Иначе за картинката - предполагам, че е най-добре да се свържеш с някой, който може да рисува, да му кажеш как си я представяш и той да ти нарисува нещо. Дори може би е по-добре художника сам да измисли какво да ти нарисува, защото така той ще вложи чувство и въображение и ще излезе по-добра корица. Не съм запознат, но със сигурност има такива хора или фирми, които се занимават с такива неща. Нека другите да кажат.П.П2: Искам да прочета книгата ти. Ще ми е интересно да прочета книга написана от 16-годишен. :)

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Не си ти този който ще ми говори за правопис или че писането ми било загуба на време,еми да ти кажа и аз че на теб живота ти и изобщо съществуването ти е загуба на време,не съм ти искал мнение дали пиша грамотно !!! не ми се занимава с теб ;)

Да уважавам по големите... пхахауважавам ги но никой неможе да ми каже че писането ми е загуба на време без изобщо да знае кво съм писал и дали е грамотно написано,за правописа си има редактори,това че пиша неграмотно за някой няма общо с писането ми ;)То е начин на живот а не губене на време,ама закво се ядосвам заради някой дет се мисли за големия многознайко, БЕЗ КОМЕНТАР ! :)

Момчето е отворено, като "куфар на митница".

Нека пише, лошо няма, даже напротив. Обаче да мисли за издаване, на тая възраст - абсурд. Той като го гледам, още не може да пише правилно... Всъщност, ако парите за него не са проблем, може да издаде каквото си поиска - само намира някое издателство, на което да си плати за предпечат и да му оформят книгата, и после плаща на печатница, и готово. Сума ти народ в последно време се юрна да "издава" някакви книжлета, които после да подаряват да сестри, вуйчовци и стринки. Ама е тъпо... Иначе ако не можеш да се самофинансираш, каналният ред за издаване на книга е много труден и ти трябва талант и много късмет. Ходиш по издателства, мъчиш се да убедиш някое от тях, че имаш проект за печеливша книга, евентуално ако се съгласят, договорът ще е изключително в тяхна полза, за теб ще останат трохи, което е нормално за начинаещ писател. На 16 години - забрави. По-добре да си публикува романите в нета, има си сайтове за подобни любителски творби, хем ще усъвършенства и изглади стила си с времето. Но издаване - много му е рано още...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.