Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно хард диск с лоши сектори

Featured Replies

Та въпроса първо е на коя от тези две програми може да се вярва повече "HD Tune и Hard Disk Sentinel"  и ако се изолират тези сектори дали ще има някакъв ефект.Според "HD Tune" секторите са на 585мб и 630мб а според "Hard Disk Sentinel" са на доста повече места,и има ли някаква надеждна програма за справяне с тези сектори.

Прилагам снимка на резултатите от двете програми.

post-260540-0-30757000-1400488293_thumb.

Никоя програма не може да се справи с хардуерен проблем. Може само въпросните сектори да бъдат изолирани, но нищо повече. От опит знам че появи ли се лош сектор, няма оправия. Съвета ми е да се насочите към закупуване на нов твърд диск.

HDD Regenerator. 

Сподели твоя опит с въпросната програма.

Козметичен ефект с времетраене до следобед.

Появят ли се лоши сектори само в магазина в спасението.

Не му се връзвай много на сентинела, на мен от година и нещо ми показва че на харда ми му остават 30дни живот, пък той си работи на пушка. Ако имаш някаква важна информация задължително си направи backup, че кой знае може пък при теб да предрича тотал щета по-точно, иначе си ползвай харда спокойно - на бас че ще изкара доста повече от 29-те дни предсказани от програмата :)

• Автор

Ето и резултатите от HDD Regenerator,само че сега не се стартира аудио услугата на windows и има някаква минимална разлика в работата на диска,преди като пусна клип в vbox и забиваше за няколко минути и клипа не тръгваше,а сега поне се пускат клиповете.

post-260540-0-42104200-1400516506_thumb.

Сподели твоя опит с въпросната програма.

Козметичен ефект с времетраене до следобед.

Появят ли се лоши сектори само в магазина в спасението.

Ами досега с тая програма съм минал няколко харда на различни компютри. Най-стария бе преди 2 години на братовчедката, който рестартираше със сини екрани когато му скимне. Ами вече две години не се е оплаквала, а в сервиза и предлагаха да взема нов хард, че тоя умирал. Е, умира вече 2 години.  А харда е един стар 160 GB ExcelStor JB160S.  Други хора, които са ми давали компютрите си за ремонт, също не са ми се оплаквали. на единия харда му минаваше в PIO  режим заради лошите сектори. Една лека процедура и лаптопа е като нов. Отново колегата не ми се е оплаквал, щото ми е колега по работа. Когато компютъра прави проблем с рестарти или бавно зареждане на ОС, HDDRegenerator е решение.  

Ето и резултатите от HDD Regenerator,само че сега не се стартира аудио услугата на windows и има някаква минимална разлика в работата на диска,преди като пусна клип в vbox и забиваше за няколко минути и клипа не тръгваше,а сега поне се пускат клиповете.

Приятел, харда ти работи в PIO  режим заради лошите сектори. Необходимо е да го включиш в нормален. Погледни графиката, която показва сканирането с HD tune. Забелязваш ли, че е сканирал с 4 MB/s? А нормално е  доста повече - поне 30-40 MB/s  за тоя тип хард дискове. 

Я дай пак снимка от HD Tune  с информация за хард диска.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Ето снимки от HD Tune.След HDD Regenerator сега диска работи по добре остава само проблема с windows audio service който ми показва грешка 126-не е намерен модула.

post-260540-0-10022600-1400578226_thumb.

post-260540-0-15579500-1400578236_thumb.

post-260540-0-96230800-1400578246_thumb.

post-260540-0-63052500-1400578256_thumb.

Поне харда работи нормално. Логично е след подобни интервенции да се преинсталира това-онова, след като има проблеми. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Аз ти препоръчвам да форматираш целия диск на ниско ниво, след това да преоразмериш и инсталираш наново ОС.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.