Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows 7 64 bit на Asus X551M

Featured Replies

Неуспех, ама аз успях на един Asus вече не му помна модела беше с i3.

Може да е различна серия, това също е от значение. При мен този номер не стана. нито с оригинален ОС нито с какъвто и да е :) Искренно се надявам да не е проблем в процесора както колегата по-горе е казал, че ще ида и ще им го строша в главите на ония от техномаркет.

Пробвай да запалиш МiniWinXP през Hiren's и от там с помощта на WinNTSetup да насипеш инсталация. Дано не е хардуерен проблем като при моя случай - беше в контролера на паметта и Memtest 86 не я хващаше (пусни му хардуерни тестове от Hiren's.Не тест на RAM, а на другите компоненти). Ако е закупен като фирмена машинка трябва да се ходи направо в сервиз. Ако е на физическо лице - при търговеца.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Пробвай да запалиш МiniWinXP през Hiren's и от там с помощта на WinNTSetup да насипеш инсталация. Дано не е хардуерен проблем като при моя случай - беше в контролера на паметта и Memtest 86 не я хващаше (пусни му хардуерни тестове от Hiren's.Не тест на RAM, а на другите компоненти). Ако е закупен като фирмена машинка трябва да се ходи направо в сервиз. Ако е на физическо лице - при търговеца.

Опитах, но при зареждане на MiniXP директно се рестартира, интересното е че с линукса запали без проблеми и приложенията си работеха, само че линукса в Hierens няма почти никакви опции и не ми върши работа за нищо. Ще пробвам с ъпдейта на BIOS и след това ако не тръгне ще видя дали нямаше някакви команди под линукс за да опитам да го инсталирам през линукса

Сори, но ми прилича на същия дефект, с който се сблъсках и аз. Може би ще му е нужно посещение в магазина (сервиза)

Да, живият линукс пали, но ако се опиташ да инсталираш линукс, ще се срине. (Ако е дефектът, който имаше миналият през мен Asus).

• 1 месец по-късно...

Ето братята братушки как са решири проблема

Просто са ъпдайтнали биоса

• 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Колеги, да повдигна и аз малко темата, която все пак ми помогна в борбата с един нов ASUS X551MAV. Няма инсталиране на 7-цата и т'ва си е, ама го сборих. Не съм ъпдейтвал биоса изобщо въпреки, че свалих файловете. Пробвах с Windows 7 USB DVD Download Tool, WinSetupFromUSB-1-4 и с WiNToBootic_v2.2.1 и не ще и не ще. Свалях и малки Уиндоуси да станат на FAT32 формата на флашката и без резултат. В Крайна сметка последната седмица я направих с Windows 7 USB DVD Download Tool-а, защото няма двд, влязох в настройките на биоса с F2(става и с delete), в едно от менютата имаше опция да избера операционната система(беше избрана 8-ца, явно някой се е пробвал с нея от продавачите, пролича после и от пъртишъните), след което направих харда от AHCI на IDE, защото иначе нещо не искаше да бутне флашката(не знам каква е връзката) и накрая в последното меню за изход избрах да бутне от флашката, но от втория и ред на флашката. При инсталацията обаче изтрих всички пъртишъни и ги създадох наново, но така и не искаше да инсталира на нито един от тях, като изписваше грешката:"setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition". След като обаче върнах харда на AHCI инсталацията си тръгна. Това с харда имам спомен от другия ми лаптоп Тошиба, че при инсталацията ги правече тия номера. Много объркано стана, ама толкова му разбирам. Ще бъда благодарен ако някой по-знаещ обясни за другите логиката на моите действия и защо така се е получило. Успех на всички, които не ги е страх да експериментират!

jikta, на твоя Asus явно няма нужда да се прави актуализиране на BIOS, за да се инсталира Windows 7.

Виж малко снимки за настройи на BIOS:

https://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB2B03F30002R01.htm

С цел да се универсализира съвмесимостта на устроството е добре да се форматира с Rufus с избрана инастройка за поддръжка на UEFI и BIOS. Форматираш в NTFS и "насипваш" съдържанието на Windows Setup DVD (или съдържанието на iso файла)

При рестартирането натискаш Esc и избираш USB Flash drive.

ПП Атуализация 512 на BIOS подобрява термалната политика на машината. Така, че ако забележиш да понагрява, да го имаш предвид.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.