Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows 7 64 bit на Asus X551M

Featured Replies

Колеги чисто нов Асус опитвам да инсталирам със 7-ца но стигам до бялата лента и аха да се покаже логото на Джама и лаптопа се рестартира,пробвах със флашка ,със ДВД ,със външен хард диск все едно и също.Линукс Минт Мате 64 бит въобще не ми го зареди.В сайта на производителя има драйвери за 7 64 бит.Някой ако има идеи ще съм благодарен

UEFI ли к'во беше изкючи ли го ?

На по новите лаптопи мисля че по подразбиране зарежда първо с UEFI, от BIOS трябва да има настройка да се промени.

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

• Автор

не може да се изключи

И аз съм с Асус. Мъчих се доста време да го направя dual boot с линукс, но не успях. Но явно толкова си и мога де :shy11:. С уин 8.1. бачка и нямам проблеми засега..

Този Asus с операционна система ли е взет?

Редактирано от sameone (преглед на промените)

• Автор

Не няма такива опции ,може да се инсталира само 64 битова ОС и евентуално след това да се смени БИОС но не знам как стоят нещата със гаранционния сервиз ако се промени.Лаптопа е нов

• Автор

Boot configuration

Launch CSM

Това може да се сменя само -включено/изключено това е и да се избира от къде да буутва

Това го четох и изпробвах ,не става за съжаление :mad:

Май ще се слага 8.1 ,шибани бози насила карат хората да им ползват боклуците

... но не знам как стоят нещата със гаранционния сервиз ако се промени.Лаптопа е нов

Инсталирай каквото искаш, това няма отношение към гаранцията.

Естествено, ако прецакаш BIOS по време на ъпдейтване, ремонтът ще е за твоя сметка.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Ами то при новите Toshiba лаптопи с новите Intel-ски процесори Celeron и Pentium Nxxxx (atom ядро) трябва да се update-не BIOS за да се инсталира по стара ОС от Windows 8.

• Автор

Сложих 8.1 ,собственичката остана доволна ,проблеме беше ,че дори диска от производителя за 8 драйверите не ставаха.И се почна едно теглене на драйвери от сайта на Асус,и о мъко моя драйвери за 7 64 бит станаха за 8.1 64 бит.Да ама не както е казал класика,в мениджъра на устройствата има жълта икона със въпросителен ,следва 1 час ровене в нета и четене и накрая от един руски сайт/да са живи и здрави братушките/ моднат драйвер за чипсета и стана работата.Накрая пач за старт меню като на 7 и метрото в коша :)

• Автор

Не не става,випреки че нямаше никакви инсталирани драйвери на лаптопа след като я изтеглих и инсталирах тя изписа ,че всички драйвери са най-новите :) .Пълен смях и цирк ,Асус за 599 лева Линк това е лаптопа само дето паметта му е 1600mhz .Тествах го със АИДА64 един час под стрес тест максималната температура беше 70 градуса ,в idle режим държи 45-50 градуса,доста шумен хард диск , чуваше се като работи ,калпава клавиатура и евтина пластмаса.За тези пари се взима класна машина втора ръка дето ще надживее подобие на лаптоп като този Асус

Аз преди месец имах проблем с такъв Асус, взет от един от маркетите. Беше с насипан някакъв Фри ДОС (ужас). При всек опит за зареждане на Windows 7/8 ->рестарт. При опит за зареждане на mini Windows XP от Hiren's ->рестарт. Хардуерните диагностики от Hiren's изпищяха  В Маркета няк'ъФ консултант със замах тръгна да инсталира линукс мента, като демонстриираше колко съм невеж. :) След 20-ина минути (2 цигари) с подвита опашка уведоми клиента, че има "Някакъв проблем" - замина за сервииз. Това беше преди месец-нова машина на няколко часа от магазина.

Боже, боже, колко мъка има по тоя свят - ASUS X551M 

• Автор

Ха ха значи не само аз съм се мъчил,може само 8.1 64 бита друго греда

• 3 месеца по-късно...

Брат с версия на 7 64 бит, Win 8.1 32 и 64 bit смао от USB :X От CD Тръгва ИНТЕРЕСНО ЗАЩО само 8.1 32 bit .....Проблем наистина са драйверите ....Пенделите от Асус си остават пендели от Асус о.О

Ето с USB Flash: http://www.eightforums.com/tutorials/2328-uefi-unified-extensible-firmware-interface-install-windows-8-a.html

И със DVD - http://www.sevenforums.com/tutorials/186875-uefi-unified-extensible-firmware-interface-install-windows-7-a.html

Само тези начини помагат, но драйверите задължително наново.. 

Сваляш Iso2Disc, инсталираш си я, пускаш я, избираш Win 8/7 iso имиджа, флашката, Partition style: GPT, бутваш от флашката друга флашка или диск с драйвърите (не оригиналните) и всичко е 6. Естествено преди всичко това настройките в Биос

Редактирано от pipetko (преглед на промените)

Asus-ът, за който писах, по-горе, отново мина през мен. След като се върна от сервиза. Беше с умрял Windows 8.1 след ъпдейтване. Черни екрани. След известно време на опити за ремонт на Win8.1 - флаш - Legacy Boot и Win7 през WinNTSetup под MiniXP на Hiren's. За има-няма 10-ина минути и е онлайм. Няма проблеми с USB 3.0 дрйвъри, няма проблеми с boot, не е нужно дори Windows-ът да е на флашката. Бързо, лесно, Фкусно.

Asus-ът, за който писах, по-горе, отново мина през мен. След като се върна от сервиза. Беше с умрял Windows 8.1 след ъпдейтване. Черни екрани. След известно време на опити за ремонт на Win8.1 - флаш - Legacy Boot и Win7 през WinNTSetup под MiniXP на Hiren's. За има-няма 10-ина минути и е онлайм. Няма проблеми с USB 3.0 дрйвъри, няма проблеми с boot, не е нужно дори Windows-ът да е на флашката. Бързо, лесно, Фкусно.

А как подяволите подкара MiniXP-то от Hierens защото при зареждане директно се ресва ?!

Това, че вие не знаете как се инсталира 7цата под уефи не значи, че хората са педали.

А как подяволите подкара MiniXP-то от Hierens защото при зареждане директно се ресва ?!

Трябва да се обнови BIOS. А подобен проблем с рестартиране имаше още при заккупуването - имаше проблем в дъното. Както по-горе съм написал - при всеи опит за стартиране на кавото и да е Windows-ko рестартираше - живо, инсталационно - няма значение.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Това, че вие не знаете как се инсталира 7цата под уефи не значи, че хората са педали.

Ами кажи като знаеш де ..... ПС: Асус са си пендели извинявай, но това е един от поредните им лаптопи с който се мъча, всичките са с някакви скрити малоумщини... да не говоря че дори оторизирани сервизи не ги искат и се мъчат с тях.

Трябва да се обнови BIOS. А подобен проблем с рестартиране имаше още при заккупуването - имаше проблем в дъното. Както по-горе съм написал - при всеи опит за стартиране на кавото и да е Windows-ko рестартираше - живо, инсталационно - няма значение.

Стартирах Линукса от Hierens-a и тръгна, не виждам никакви данни в сайта им за да флашна биоса от флашката директно без да има инсталнат ОС.

Изтегляте и записвате на FAT32 форматирана флашка ъпдейта 510, рестартирате, влизате в BIOS->EasyFlash и посочвате файла на флашката.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ами кажи като знаеш де ..... ПС: Асус са си пендели извинявай, но това е един от поредните им лаптопи с който се мъча, всичките са с някакви скрити малоумщини... да не говоря че дори оторизирани сервизи не ги искат и се мъчат с тях.

How to Create a Bootable UEFI USB Flash Drive for Installing Windows 7, Windows 8, or Windows 8.1 Много е трудно да знаеш ! 

Изтегляте и записвате на FAT32 форматирана флашка ъпдейта 510, рестартирате, влизате в BIOS->EasyFlash и посочвате файла на флашката.

Благодарско колега! Бях забравил за EasyFlash опцията.

Някъде нагоре бях постнал същия линк...., което означава че вече е изпробвано с НЕУСПЕХ! ........Не чети между редовете ;)

Редактирано от pipetko (преглед на промените)

Неуспех, ама аз успях на един Asus вече не му помна модела беше с i3.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.