Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно информатика

Featured Replies

Здравейте. След 7 клас, мисля да кандидатсвам. Една от парелелките които гледах е информатика/биология. Искам да се ориантирам какво точно се изучава там.  Дали това е нещо като изучаваното? Ако някой който чете това в момента учи ще ми каже ли нещо? Моля, не се смейте на темата. В последните дни ми беше напрегнато около изпитите и съвсем забравих да избера училище... Родителите ми очакват аз да направя всичко сам. :x

По-добре се насочи към паралелка, която е или само информатика, или само биология, защото тази комбинация нещо не ми се връзва. Дисциплините са коренно различни. Избери информатика, ако се интересуваш от математика и програмиране. Избери биология, ако мислиш да ставаш лекар / зъболекар / фармацевт - в противен случай това ще е пълна загуба на време.

Съветвам те да се запознаеш с учебния план, преди да пишеш каквото и да е желание, защото възможността да се набуташ в парелелка, която не е за теб, е много голяма. Разпитай приятели и познати, които учат в такива паралелки, дали са доволни и дали условията в даденото училище са добри. Родителите ти изобщо не трябва да стоварват цялата отговорност за избора върху теб, защото от опит знам, че един седмокласник не може адекватно да вземе толкова важно решение.

По-добре се насочи към паралелка, която е или само информатика, или само биология, защото тази комбинация нещо не ми се връзва. Дисциплините са коренно различни. Избери информатика, ако се интересуваш от математика и програмиране. Избери биология, ако мислиш да ставаш лекар / зъболекар / фармацевт - в противен случай това ще е пълна загуба на време.

За информация - комбинация биология и информатика съществува, но като магистратура - Био и медицинска информатика. За средно образование, мисля, че би трябвало да има паралелки с интензивно изучаване и на двете.

Към колегата, отправил запитването:

Бих искал да Ви помоля много добре да прочете нотацията на курса, описан на линка, който съм постнал - в общи линии избора на подобна комбинация е доста изследователски насочена и в зависимост кое от двете изберете като водещо, може да тръгнете по доста различни пътища. Приложената нотация е комбинация, при която информатиката е водеща - т.е. ще Ви трябват добри познания по биология и отлични познания по информатика.

Съветвам те да се запознаеш с учебния план, преди да пишеш каквото и да е желание, защото възможността да се набуташ в парелелка, която не е за теб, е много голяма. Разпитай приятели и познати, които учат в такива паралелки, дали са доволни и дали условията в даденото училище са добри. Родителите ти изобщо не трябва да стоварват цялата отговорност за избора върху теб, защото от опит знам, че един седмокласник не може адекватно да вземе толкова важно решение.

Абсолютно вярно, с уговорката, че все пак човек трябва да си избере това, което го влече - нека се допита до приятели и познати, но да не хвърля собствените си интереси, още след първото чуждо мнение. И премисляйте добре - все пак става дума за следващите 4-5 години от професионалното Ви развитие :).

Поздрави ! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.