Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самогасящ се компютър по време на игра съмнение за остатъци от вирус

Featured Replies

Здравейте.От няколко седмици на сам имам странен проблем с компютъра,
Когато играя играта Цс1.6 между 15-20мин. понякога и по дълго компютъра се гаси.
Преди това имах няколко вируса един червеи и 5-6 троянеца.
Премахнах ги с помощта на програмите:
-MawareBytes,SuperAntySpiwer,Avast Internet Securyti.
Най странното е ,че когато съм в интернет да речем YouTube се случва рядко да изгасне.
Почистен е от прах не вдига високи температури ето снимка от програмата Everst.
http://prikachi.com/images/206/7388206b.jpg
Системата ми е Windos xp3 proffesional 2002/Procesor AMD Athlon 64x2 Dual core 4200+ 2.21GXC.RAM 1GB. Видео Карта NVIDIA Geoforce 84000GS 512MB.
Опитвах какво ли не.В BIOS влизах там всичко си е наред.Захранващият блок няма проблеми,Кабелите са подредени не пречат на вентилаторите .Страничният капак на компютъра е свален за по добра вентилация.
Вече не знам какво да правя защото това ме изнервя когато играя и той се гаси сам!
Ето Лог Файл от Farbar Recovery Scan Tool 

FRST.txt

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Тези температури под товар ли са ?

Програмата от доста време не се води Everest, а AIDA64 - свалете си актуална версия.

И за предпочитане да не е Trial версия защото съм виждал че не отчита правилно. :)

• Автор

Не са под товар сега ще кача снимка когато ми е пусната играта какво се случва стига да не се изгаси пак 

Ето и снимката http://prikachi.com/images/278/7388278y.jpg

Редактирано от Tsvetelin Kirov (преглед на промените)

Я вижте какво показва на 12V - 7,24V и това, ако е вярно аз не знам този компютър как се е включил. Температурата на ядрата и капачката на процесора са доста високи в IDLE и под товар. Ако можете отворете страничния капак на компютъра и почистете компютъра от прах, не използвай прахосмукачка за да не избиеш някой лагер на вентилаторите и смени термо пастата :) 

• Автор

Я вижте какво показва на 12V - 7,24V и това, ако е вярно аз не знам този компютър как се е включил. Температурата на ядрата и капачката на процесора са доста високи в IDLE и под товар. Ако можете отворете страничния капак на компютъра и почистете компютъра от прах, не използвай прахосмукачка за да не избиеш някой лагер на вентилаторите и смени термо пастата :)

Така от прах е почистен Страничният капак е свален Забравих да спомена че термо пастата не е сменяна от 7г.

Преди да влязат гадинките нямах този проблем след премахването им започна и преди е достигат тези температури но не е имало проблеми 

Сигурно и е дошло времето за смяна :) Погледни в интернет има клипчета на български език как се сменя термо пастата. 

• Автор

Сигурно и е дошло времето за смяна :) Погледни в интернет има клипчета на български език как се сменя термо пастата. 

Аз мисля утре да отнеса компютъра на специалист без пари ще ми я смени човека ама можеби не е от нея .Защото майками когато си играе FB-игрите при нея няма проблеми а процесора достига 80градуса Искам отново да спомена че преди тези вируси системата си работеше.Компютъра не се гасеше сам.И ако може без предположения може да е от това може да е от онова.Нека специалист да погледне Лог файла и да си каже мнението защото не е от Термо пастата !!!!!!

Редактирано от Tsvetelin Kirov (преглед на промените)

• Автор

Явно Никой Не Желае да помогне днес така и не разбрах на какво се дължи гасенето на системата явно ще чакам другият месец да взема няква заплата и да платя за да ми кажат.Преди бяхте толкова бързи и помагахте днес нямам думи.

Явно Никой Не Желае да помогне днес така и не разбрах на какво се дължи гасенето на системата явно ще чакам другият месец да взема няква заплата и да платя за да ми кажат.Преди бяхте толкова бързи и помагахте днес нямам думи.

1.Помагащите са само двама правят го безплатно и си имат и личен живот.

2.Коката ти е посочил най-вероятната причина на 12 волтовата линия програмата ти отчита 7 волта ако е вярно как ли пали изобщо въпросния кошник.

Поздрави на екипа

Това е форум и всички сме доброволци и не сме на заплата. Екипът е малък, имаме си работа, личен живот, ангажименти, проблеми и т.н. Не можем да сме нон-стоп онлайн. А и в края на краищата, който е на зор, той чака.

Лог файловете не съдържат следи от BitcoinMiner-и, които могат да са отговорни за проблема с температурите...но щом гасне най-вероятно именно там да е проблема. Колегите над мен правилно са ви дали насоки...смяна на термопаста (ако се наложи и на вентилатора). Добри пасти са Noctua NT-H1, Prolimatech PK-1, Arctic MX-2, MX-3 и Arctic Silver 5 (копнах ги от поста на колегата I.kanelov от един друг форум).

Напрежения в снимката от AIDA са някакво безумие и бих прегледал настройките в БИОС-а или бих се замислил за смяна на захранването.

Липсва втория лог създаден от FRST - Addition.txt. Също така можете да проверите за някакви грешки в Event Viewer-a.

Поздрави и успех с разрешаването на проблема!

Не e зле да се погледне за надути/изтекли кондензатори. Наистина

не знам този компютър как се е включил

Като го занесете за сmяна на пастата, помолете вашия човек да ви измери напреженията на захранването, особено +/- 12V.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.