Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фитнес терминология

Featured Replies

Малко съм бос във всичките термини свързани със фитнеса.

Какво е кардио?

Какво е стрийт фитнес?

Какво е успоредка?

Какво са кофички?

И още нещо - не ви ли мързи да ги правите тези глупости за едните мускули? Аз като си представя 20 лицеви упори ми прилошава и огладнявам -да хвърлиш толкова усилия за да впечатлиш някоя фуста, защото съм сигурен чме подобно нещо не носи удоволствие - самият процес на тренирането, не става въпрос за резултата.

Имам и моя собственатеория че спортът води до личностни разстройства и понижава интелигентността. За това съдя по интелекта на българските спортисти - Папазов, Бербатов, Божинов - лъха на убиваща инстинкта за живот посредственост и простотия, типично мейд ин България. А футболните запалянковци са изключително инертна маса и се прехласват по глупости като скинхедс и вулгарен анархизъм, а за дебилщината която цари на стадионите нямам думи - то е крещене, боричкане. Това да се вманиачаваш толкова във една игра с топка го считам за сериозно умствено отклонение, тези запалянковци не могат да мислят за нищо друго, за тях неща като четенето са по-далеч от Марс.

Ако напишеш всеки от въпросите си по отделно в Гугъл, излизат резултати с повече от задоволителни обяснения за всеки термин.

Ако смяташ, че единственото, заради което един мъж има нужда от тренировка - каквато и да е тя - само за да впечатлява фусти, значи е напълно ненужно да разбираш значението на думите.

Тъй като ме мързи да се занимавам с глупости ще напиша за ползите само на една от думите, които не познаваш.

Ползи от кардиото:

•   подобрява сърдечната честота .•  стабилизира кръвното налягане.•  повишава мускулната  издръжливост .•  ускорява  циркулацията на тялото.•   намалява процента на мазнини в тялото.•  освобождава ви от стреса.•   изпълва ви с енергия ,с която да вършите дневните си занимания с жизненост.

1. Какво е кардио?  - Отговор 2. Какво е стрийт фитнес? - Отговор 3. Какво е успоредка? - Отговор 4. Какво са кофички? - Отговор Как ще ти е по-добре, да изглеждаш отпуснат, дебел и т.н. Или да изглеждаш, със стегнато тяло, елегантен и т.н.?

Докато автора прави "упори", е напълно редно да му прилошава. Напълно да сме наясно, прилошаването може да е от системна липса на тренировка на главният мозък. Това води до изглаждане на мозъчната кора, отпускане на вътрешното ухо, в следствие на което е и виенето на свят, което пък е начална фаза на прилошаване.

Не е задължително да бъхтиш за плочки, за да си здрав! Помагат също разходките, балансираното меню, йогата и велосипедизмът. Също и упражненията със медитация, които успокояват и така апетитът е по-малък. Определени билки, балансиране на Чи и т.нар. също вършат полезна работа.

И пак не ми стана ясно, ако не закуся (обикновено нямам апетит сутрин) и на гладно отида в университета или другаде пеш половин километър (както обикновено правя), това счита ли се за кардио и изгарям ли повече мазнини по този начин?

А ако слеза пеша до първият етаж и се кача обратно на шестият пак пеша,пак сутрин на гладно, това какъв ефект ще има? А вярно ли е че е хубаво да се пие гореща вода на гладно?

Редактирано от chakracleaner (преглед на промените)

За горещата вода, това е истина поне за мен. Да това също е един вид, раздвижване на тялото. Но е по-добре , ако искаш да отслабваш/качваш да не се занимаваш с глупости , а да си направиш един хубав хранителен + тренировъчен режим. Забравяш за сладко,газирано,тестени изделия и всякакви подобни неща.

И пак не ми стана ясно, ако не закуся...

Вечерята може и да я пропуснеш,но закуската е много важна,затова гледай да не я пропускаш!

По принцип ако искаш да си здрав има много начини,зависи на кой искаш да наблегнеш!

Аз например всяка сутрин след като се събудя,излизам и бягам за около час,после правя едно душче,след което сядам да закусвам!

Вечерята може и да я пропуснеш,но закуската е много важна,затова гледай да не я пропускаш!

По принцип ако искаш да си здрав има много начини,зависи на кой искаш да наблегнеш!

Аз например всяка сутрин след като се събудя,излизам и бягам за около час,после правя едно душче,след което сядам да закусвам!

Съгласен съм за закуската, Но трябва да се наблегне да има повече протеин в нея. А на вечеря по-малко въглехидрат. След като бягаш, хубаво е след това да пиеш също така около 70-100 гр. фреш от грейпфрут ;)

Съгласен съм за закуската, Но трябва да се наблегне да има повече протеин в нея. А на вечеря по-малко въглехидрат. След като бягаш, хубаво е след това да пиеш също така около 70-100 гр. фреш от грейпфрут ;)

Грейпфрута е полезен за сърцето,да,сокът е много вкусен особено при червения грейпфрут,с удоволствие пия от него,но не всяка сутрин,не е задължително,поне за мен ! ;)

Иначе не спазвам колко милилитра,или литра сок ще изпия,пия колкото ми се пие,това все пак са витамини!

А,всъщност,да уточня,тъй като съм много стриктен в диетата си,понеже съм веган,винаги сутрин преди да бягам пия две чаши вода ( изворна ),след като се върна от бягането,както вече споменах правя едно душче набързо,а закуската ми се състои в следното ( сокът е задължителен в моята закуска ) :

Аз наблягам повече на зелените сокове правя си различни комбинации измежду изброените : Магданоз , Кориандър , Марули , Краставици , Зеле , Чушки , Целина и така нататък,да не изброявам още,в зависимост от сезона! ;)

Половин час след сока хапвам ядки ( протеини ) и малко годжи бери,или боровинки! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Никога няма да "забравя" за тестените изделия, защото спагетите са ми любимата храна. Плюс това въглехидратите в умерени количества не са вредни А НЕОБХОДИМИ на организма.

След като ми се появиха мехури на ходилата след прибиране пеша от университета (от Плиска до Подуене, не знам колко км. е)  в продължение на седмица,което беше  с идеята да отслабвам и да тонизирам, се отказах от идеята да отслабвам чрез бягане или ходене а и тичам много смешно. Може би проблемът е бил във обувките, не бяха спортни, а по-скоро спортно-елегантни, със остър връх. Но възлагам повече на ходенето пеш по един два часа заради причината която казах по-горе- тичам като патица.

А какво мислите за онова Нутри Булет дето го рекламират - пулверизатор на храна, мен рекламата много ме впечатли. Някой купил ли си го е?

Редактирано от chakracleaner (преглед на промените)

Само от интерес  - каква специалност учиш? Предполагам хуманитарна или нещо свързано  с изкуствата? 

Уцели - философия :D

Никога няма да "забравя" за тестените изделия, защото спагетите са ми любимата храна. Плюс това въглехидратите в умерени количества не са вредни А НЕОБХОДИМИ на организма.

След като ми се появиха мехури на ходилата след прибиране пеша от университета (от Плиска до Подуене, не знам колко км. е)  в продължение на седмица,което беше  с идеята да отслабвам и да тонизирам, се отказах от идеята да отслабвам чрез бягане или ходене а и тичам много смешно. Може би проблемът е бил във обувките, не бяха спортни, а по-скоро спортно-елегантни, със остър връх. Но възлагам повече на ходенето пеш по един два часа заради причината която казах по-горе- тичам като патица.

А какво мислите за онова Нутри Булет дето го рекламират - пулверизатор на храна, мен рекламата много ме впечатли. Някой купил ли си го е?

Какво като тичаш като патица? За теб по-важно е хорското мнение, или как изглеждаш ти самия.? Вместо да си даваш парите за глупости, по-добре ги вложи в качествена храна , ако ми ядеш като "прасе" с извинение всичко което видиш , да ми ходиш на фитнес, ако искаш върви по 30 км. пеш няма да сваляш. 75 % от отслабването се дължи на хранителния режим , другите 30 % са от тренировките. Аз тичам като пингвин, Но това не ме бърка. За близо 4 месеца вече съм с 25 кг. надолу. Сега ми остават още близо 15-20 кг. След това почвам с стягането/качване, моя съвет е не се вманиачавай толкоз много как бягаш и т.н. ;)

Какво като тичаш като патица? За теб по-важно е хорското мнение, или как изглеждаш ти самия.? Вместо да си даваш парите за глупости, по-добре ги вложи в качествена храна , ако ми ядеш като "прасе" с извинение всичко което видиш , да ми ходиш на фитнес, ако искаш върви по 30 км. пеш няма да сваляш. 75 % от отслабването се дължи на хранителния режим , другите 30 % са от тренировките. Аз тичам като пингвин, Но това не ме бърка. За близо 4 месеца вече съм с 25 кг. надолу. Сега ми остават още близо 15-20 кг. След това почвам с стягането/качване, моя съвет е не се вманиачавай толкоз много как бягаш и т.н. ;)

Благодаря за съветите ,ще ги имам впредвид. Старая се да не ям като прасе и да ям разнообразна храна - да включвам различни зеленчуци и култури - бобът и елдата са много полезни. От днес започвам да тичам, пък и да ми се смеят много им здраве :)

За по-бързи резултати, започни със 100 метра спринтове. Започни да ходиш и на фитнес.

Кой глупак се би опълчил

На великия Велзевул!

Явно проглушителният

възглас никой не е чул!

Лой се лее,тонове от свинска мас,песен пее:идвайте при нас!Дружно всичкида се натъпчем до откатДа му мислят послекак ли ще ни погребат!

Здравето е болест

болестта е цяр

Идва новият

вечен господар

Велзевул е юдейският демон , а според мен бог на лакомията.

Истината трябва да признаем

Тя една е-

От храната няма по приятна -

трябва да се знае!

За какво ви е проклето здраве -

зарад някакви оргазми -

да изкараме наяве

Думите му празни.

Здравето е нещо абстрактно, здраве и щастие не винаги съвпадат, Стивън Хокинг , болен от 50 години е по-щастлив от един здрав човек със депресивно разстройство. Здравето не го усещаш, просто знаеш че е "някъде" там.

За какво ти е да си слаб и прилежен, както повелява митът и нормата - моралът източника на всички заблуди - за да правиш секс и да те търсят? Хранителното удоволствие може да победи всякакви оргазми, защото храната - съвкупност от вкус, цвят и аромат предлага хиляди, милиарди разнообразни усещания, а сексът е едно монотонно, еднакво лашкане. Секс правят и дебелите. Секс правят и прасетата, но кулинарията е изкуство на човека! Кой ще се мери със бога на лакомията - никой не може - разните му там диетолози и любители на здравословното хранене не могат да го победят, те ще онемеят и ще бъдат потопени в лой ,лой от собствените им прасета, плод на празният им мозък. В мозъка им са прасета! Ах ти празна вселено , не знайш що трябва да е ценено!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.