Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно лотарията за Зелена карта

Featured Replies

Здравейте,

Най-после завърших и тази година искам да кандидатствам за зелена карта. Разбрах, че кандидатстването става през септември - октомври, и следващата година разбираш дали си я получил. Разбрах също, че Американците били стриктни, и голяма част от кандидатурите биват отхвърляни, заради неправилно попълнени данни. Затова пък има доста на брой посредници, които срещу скромна сума ще ти пуснат документите без грешки. Въпросът ми е, какво точно трябва да се подава като данни, понеже не видях нищо сложно от това, което прочетох? Също така, надеждни ли са тези посредници и въобще има ли смисъл от тях?

Благодаря!

http://www.uscis.gov/ тук има условия.

Точно там ли желаете да замините? Лично бих Ви препоръчал, ако сте капацитет наистина, Германия или Австрия.

• Автор

http://www.uscis.gov/ тук има условия.

Точно там ли желаете да замините? Лично бих Ви препоръчал, ако сте капацитет наистина, Германия или Австрия.

Доколкото успях да видя, тук става въпрос за придобиване на зелена карта по "нормалната" процедура, а не чрез лотарията. За съжаление не покривам, нито едно от изискванията, все още.

Относно въпроса, от години чакам да завърша за да мога да кандидатствам за зелена карта, и да посетя (евентуално да живея) в Щатите. След време мисля да доразвия френския, за да имам като алтернатива и Франция. А, защо точно Германия и Австрия?      

Доколкото успях да видя, тук става въпрос за придобиване на зелена карта по "нормалната" процедура, а не чрез лотарията. За съжаление не покривам, нито едно от изискванията, все още.

Относно въпроса, от години чакам да завърша за да мога да кандидатствам за зелена карта, и да посетя (евентуално да живея) в Щатите. След време мисля да доразвия френския, за да имам като алтернатива и Франция. А, защо точно Германия и Австрия?      

http://www.uscis.gov/greencard

Това е сайта.

Повече информация за лотарията ще се появи, когато я обявят, че започва.

ps.

всъщност сайта за лотарията е този

https://www.dvlottery.state.gov/

• Автор

http://www.uscis.gov/greencard

Това е сайта.

Повече информация за лотарията ще се появи, когато я обявят, че започва.

ps.

всъщност сайта за лотарията е този

https://www.dvlottery.state.gov/

Знам го този сайт, но както казахте ще пуснат повече информация като започне лотарията. Интересно ми беше, някой с опит с цялата процедура да сподели някои подробности.  

Препоръчвам ти Германия или Австрия, защото там е истинският комунизъм. Всички работят, криза няма (дори не са чували, че има изобщо. Скоро се прибрах от Германия в Испанско). Бях при сестра ми в САЩ през 2011 за ваканцията. Не останах с добро мнение. Ако си фен на мегаструктури - Да ама иначе ......щатите залязват. Това е истината. Бяха.

• Автор

Препоръчвам ти Германия или Австрия, защото там е истинският комунизъм. Всички работят, криза няма (дори не са чували, че има изобщо. Скоро се прибрах от Германия в Испанско). Бях при сестра ми в САЩ през 2011 за ваканцията. Не останах с добро мнение. Ако си фен на мегаструктури - Да ама иначе ......щатите залязват. Това е истината. Бяха.

Не знам защо, но имам някакъв афинитет към щатите. Ще пробвам, пък когато стане, стане. И без това не бързам, имам още доста годинки да уча тук. 

В кой град си бил? 

Съвет от мен към питащият!

Внимавайте много как и къде ще подадете документите си.  

3 пъти мерете и 1 път режете!!!!

Та преди 7 години на електронната ми поща пристигна e-mail с разяснения за това как бих могъл да спечеля Зелена карта на принципа на лотарията, че дори бяхя посочени линкове водещи до съответните форми.

Всичко това идеално оформено и подплатено със всички национални символи на САЩ, телефони на които ако бях позвънил със сигурност ще да са ме убедили че разговарям с отговорно лице.

Та, попълних формата, но се искаше някаква сума за обработка на документи, а тава ме смути и сумата нямах, та така останаха нещата - на никакъв ред.

Преди около година получавам отново e-mail, че съм спечелил Зелена карта с приложени там някакви оторизации!!!!

От начало се смутих, но после се сетих за случката от преди 7 години. 

Всичко това беше пълна измама. Искаха ми се някакви суми за получаване и то в чужда даржава и пр.Не се хванах, но вие внимавайте. Следвайте само официалните канали или се поинтересувайте на място!!!!

• Автор

Съвет от мен към питащият!

Ето това е сайта за който говоря. Надявам се, да не се налага да ползвам такива услуги, но дори и да се наложи, със сигурност ще проверя преди да си дам парите. 

Не знам защо, но имам някакъв афинитет към щатите. Ще пробвам, пък когато стане, стане. И без това не бързам, имам още доста годинки да уча тук. 

В кой град си бил? 

Детройт.

• 3 седмици по-късно...
  • 7 месеца по-късно...

Здравейте,

Официалният (и единствен!) сайта за регистрация за зелена карта е https://www.dvlottery.state.gov/ .

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ други сайтове или агенции или консултанти. Това не увеличава шансовете ви. Документите се попълват лесно, не знам какъв трябва да си да объркаш нещо. Елементарни са. 

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ посредници защото има случаи, в които им давате данните си и те всяка година пускат от ваше име, а ако сте изтеглени ви искат пари. Един човек може да се регистрира само веднъж на лотария, ако агенцията подаде вашите данни, а после вие също си ги попълните, директно сте премахнати от списъка заради double entry. 

Регистрирах се специално за да го кажа това :)

Относно "нормалната" процедура за Зелена карта, лотарията е най-"нормалната" процедура. Другите варианти са чрез брак / семейна връзка, чрез работа, или по линията бежанец / търсещ убежище. http://www.uscis.gov/greencard 

• 3 години по-късно...
на 26.06.2014 г. в 23:22, ToDiR0S написа:

Знам го този сайт, но както казахте ще пуснат повече информация като започне лотарията. Интересно ми беше, някой с опит с цялата процедура да сподели някои подробности.  

Вариантите за грийн карта са доста сложни, ако някой мисли ,че попълва  едни формуляри  и му идва по пощата писмо общо взето е така , но изпусната е основно предисторията.

Има няколко варианта за  Г-карта.Най лесно е  целунатите от съдбата с Лотария. Печелиш -ваксинират те отиваш в София -дават ти пакетчето с документи и всички позволителни за работа и по живо по здраво -кацаш.

Втори вариант -Брак, отнема време, а сключващите  страни единият задължително трябва да е US гражданин. Брак се сключва по любов или по сметка ,а изначало  за българите в 99,9%  водеща е сметката.Tърсещите го в много случаи биват експлоатирани , обещават им брак , използват ги и накрая не получават това ,за което става въпрос.Някои плащат за брак 20 000 долара  което е минимална такса за адвокат вкл.ючваща всичкочак до картата. Според зависи от адвоката цената варира някои адвокати 25 000 $  някои 30 000, някои и за по 10 000 $ го правят,но ...Без адвокат. Уговарят се на 4 очи. Някои си лягат за брак наред  ,а някои  направо си ги връщат обратно със самолета.Гаранции никъде няма за нищо на света! Браковете задължително минават на интервюто за брак пред Американските Митнически и Имиграционни власти. Въпреки ,че стигнеш ли до интервю голям карък трябва да си и да измъдриш нещо неподходящо за да не минеш .

Трети  вариант е бежанец  .Фиктивно ставаш от  малцинствата в Булгаристан.Ставаш или фиктивен Циганин  или Турчин или гей или лесбийка  или и двете. И си силно дискриминиран и пребиван от БГ милиционерите. Стотици хиляди случаи на бежански статути раздадени така някой от Чикаго да се включи моля..... Бежанският вариант  най трудният.С най много риск пари проблеми Същевременно и време се проточва.Та така...

• 2 седмици по-късно...

Някой знае ли положението със Зелената карта? Ще има ли тази година, кога започва? Говореше се, че Тръмп щял да я отменя...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.