Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за избрана компютърна конфигурация

Featured Replies

• Автор

Ами имате право. Обаче както личи от старата ми щайга (P4 от 2005-та) си сменям компютъра рядко. Предпочитам да дам пари за нещо качествено. Кутията и евентуално захранването мисля да ги ползвам ~ 7-8 години ако не и повече. Затова искам да са качествени. Въпреки, че си чистя стаята доста е прашно (при затворена кутия всичко прашасва за 3 седмици без да има вкарващи вентилатори :( ) и затова ми трябват филтри, защото по-лесно се почистват. Сега за Н97 чипсета може и да ме откажете от него, но ми трябва отново качествено дъно. Освен за програми ще ползвам компютъра и за игри. Мисля, че I5 4440 ми е достатъчен. С лек клок по шина ще настигне 4460 или дори 4590. Като бодна още 1 плочка рам и видео карта ще заспи конфигурацията и както казах няма да я сменям скоро.

• Отговори 57
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Клок на неотключен процесор е... непродуктивно. Колкото до праха, колкото повече вентилатори вкарват въздух в кутията, толкова повече прах във нея! Качеството на дъното не се измерва в това дали има последния чипсет. Избирай си компонентите правилно. Пример: няма смисъл да си вземаш Z87-97 ако няма да клокваш(в случая правилно си се ориентирал към H). За захранването, избрал си си доста добро, така че не го мисли. Но пак се връщам на кутията, ако имаш много вентилатори, ще имаш и много прах, филтрите няма да те спасят. И въпреки че намаляват количеството прах(спрямо това да ги няма) ще имаш просто още едно нещо което да чистиш. И ако не ги чистиш, намаляваш ефективността на вентилатора, понеже задръстения филтър=по-слаб въздушен поток= неефективност на този вентилатор.

Като съотношение качество/цена при дъната съм доволен от Gigabyte, но ако можех да си позволя със сигурност щях да съм със Asus, за мен като се търси качество се вземат техни дъна, но не са за всеки джоб.

Редактирано от Балев (преглед на промените)

• Автор

Клок на неотключен процесор е... непродуктивно. Колкото до праха, колкото повече вентилатори вкарват въздух в кутията, толкова повече прах във нея! Качеството на дъното не се измерва в това дали има последния чипсет. Избирай си компонентите правилно. Пример: няма смисъл да си вземаш Z87-97 ако няма да клокваш(в случая правилно си се ориентирал към H). За захранването, избрал си си доста добро, така че не го мисли. Но пак се връщам на кутията, ако имаш много вентилатори, ще имаш и много прах, филтрите няма да те спасят. И въпреки че намаляват количеството прах(спрямо това да ги няма) ще имаш просто още едно нещо което да чистиш. И ако не ги чистиш, намаляваш ефективността на вентилатора, понеже задръстения филтър=по-слаб въздушен поток= неефективност на този вентилатор.

Като съотношение качество/цена при дъната съм доволен от Gigabyte, но ако можех да си позволя със сигурност щях да съм със Asus, за мен като се търси качество се вземат техни дъна, но не са за всеки джоб.

Наясно съм, че заключен процесор не се клоква, но има малка вратичка за 200-300 MHz клок по шина. Затова не съм избрал и Z дъно за заключен процесор. За кутията - имам 1 вкарващ + 1 на захранването и 2 изкарващи. За мен е по-лесно през 1 седмица за 30 мин. да издухам и избърша филтрите и чак целия компютър на 6 месеца, отколкото през 2-3 седмици да разглобявам целия компютър, за да го чистя. Отделно кутията си има чудесни възможности за подредба на кабелите (26мм между задния панел и външния капак), възможност за охладители до цели 180мм високи (не се знае какво ще ми хрумне в следващите 7-8 години :D ), възможност за дълги видео карти и куп други неща (вкл. дизайн :D ). Просто държа да си дам парите за качествена кутия...

За дъно какво е мнението ви за ASROCK B85 PRO4 /LGA1150

Според мен няма смисъл да взема GB B85 HD3 за 135лв. като за 10 отгоре вземам с нов чипсет...

Редактирано от vafla_style (преглед на промените)

ASROCK B85 PRO4 ти излиза около 20лв по-евтино и ще ти изпълни нуждите, като ще можеш да ги вложиш във едно захранване което е една идея по-добро от твоето ;)

• Автор

Надявам се да е добро дъното и да нямам проблеми. А разликата между PSU CM G550M  /550W/APFC/MODUL и PSU FORTRON RIDER 650 SILVER е едва 5 лв.

Аз сякаш бих заложил на PSU FORTRON AURUM S 500 или I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

и аз ти препоръчвам Fractal Design ;)ако искаш нещо бюджетно си вземи тази http://nikem-bg.net/computer-components/CM-N400-BLACK-USB3-X-2--NO-PSU/picture.html

• Автор

Понеже смених дъното с по-евтиното ASROCK B85 PRO4 /LGA1150 ми остават около 20 лева. В какво ще ми препоръчате да ги вложа? Струва ли си да взема PSU FORTRON RIDER 650 SILVER или да ги вложа в нещо друго? Дайте предложения... :) Освен това ще имам ли някакви проблеми с дъното от това, че е по-евтино и с по-стар чипсет?

Edit: За сега конфигурацията е

ASROCK B85 PRO4 /LGA1150
4G DDR3 1600 GEIL EVO VELOCE
PSU CM G550M  /550W/APFC/MODUL
FD ARC MIDI R2 ATX BLACK NOPSU

Обща стойност - 435.46 лв. с ДДС

+ I5 4440 за 300 лв.

Понеже смених дъното с по-евтиното ASROCK B85 PRO4 /LGA1150 ми остават около 20 лева. В какво ще ми препоръчате да ги вложа? Струва ли си да взема PSU FORTRON RIDER 650 SILVER или да ги вложа в нещо друго? Дайте предложения... :) Освен това ще имам ли някакви проблеми с дъното от това, че е по-евтино и с по-стар чипсет?

650 вата ще са ти повече от достатачни за всяка видеокарта с един процесор на платката , така че от теб си зависи ;)

ако мислиш да слагаш някъква мощна карта си вземи 650 вата но видеокартите консумират все по-малко , така че ще си добре  и с 550ватово захранване :)

• Автор

650 вата ще са ти повече от достатачни за всяка видеокарта с един процесор на платката , така че от теб си зависи ;)

ако мислиш да слагаш някъква мощна карта си вземи 650 вата но видеокартите консумират все по-малко , така че ще си добре  и с 550ватово захранване :)

А 550 вата ще стигнат ли за бъдещите видео карти и процесори (в смисъл карти като сегашните GTX 760/70 или 280X най-много)? Ще ползвам захранването доста дълго както казах по горе.

Според мен 550 ще стигнат, ама ако мислиш да векуваш с него наблегни на сертификата - злато ;) 

Иначе и две думи за дъното - Аз съм с въпросното Asrock B85 Pro4 и честно казано съм много доволен, е нещо не успях да стигна до клок по шина (май малко са я резнали тая работа) или поне за 5те минути в които му разгледах BIOSa не я мернах, няма и RAID контролер, което малко ме натъжи след като го открих в последствие, но ако няма да го ползваш ще ти върши перфектна работа :) 

• Автор

Може ли мнение за Super Flower Golden Green HX 600W GOLD В момента е на промоция и ако е добро да вземам него... Гледам, че е 80+ GOLD сертифицирано, но не съм чувал нищо за марката.

Ставаш досаден вече

Професоре, 

Момчето иска помощ, като не ти харесва темата имаш Х на браузера...

Поздрави!

ПП: Чувал съм че са качествени, но нямам лични наблюдения. Аз може би бих заложил на Aurum серията ;)

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Професоре, 

Момчето иска помощ, като не ти харесва темата имаш Х на браузера...

Поздрави!

ПП: Чувал съм че са качествени, но нямам лични наблюдения. Аз може би бих заложил на Aurum серията ;)

Благодаря ти! В момента е на промоция за 127лв. и май ще взема него. Да се надяваме златния сертификат да наистина златен :D

ПП: Наистина много питам, но искам да взема нещо качествено, защото един път давам парите :)

Благодаря ти! В момента е на промоция за 127лв. и май ще взема него. Да се надяваме златния сертификат да наистина златен :D

ПП: Наистина много питам, но искам да взема нещо качествено, защото един път давам парите :)

Не се притеснявай изобщо, всеки не син на кмет внимава за какво си мята парите, така че от сериозните съфорумници не вярвам някой да се изнерви чак толкова, а на коментари от човек регистрирал се преди няколко дни, питащ за конфигурации по чужди теми, но иначе големия разбирач не обръщай внимание...

На твое място обаче бих изчакал по- акуратно мнение от ... мисля някъде Наруто беше споделил мнение за марката или някой друг колега имащ досег до тях. (Аз за съжаление при захранванията съм доста бос и общо взето предавам впечатления от писаниците на по- опитните съфорумници)

Поздрави!

Нямах впредвид да не пита ама той всеки ден по 1 въпрос ,  дай ги всичките наведнъж и да ти се отговори а не да ни занимаваш с месеци.

• Автор

Добре, единственият ми въпрос е дали е добро захранването Super Flower Golden Green HX 600W GOLD. До края на деня може би ще го поръчам заедно с процесора АКО е добро. Затова чакам мнение :)

Бръкни се още 50 лв. за платината и спи спокойно - http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-super-flower-golden-king-pro-600w-atx-2-2-pfc-active-sf-600p14pe/pd/D6H6SBBBM/

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Бръкни се още 50 лв. за платината и спи спокойно - http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-super-flower-golden-king-pro-600w-atx-2-2-pfc-active-sf-600p14pe/pd/D6H6SBBBM/

За съжаление не мога :( Дано снимките, които ползват еМ@г са примерни, защото на SF Golden Green 600W са сложили снимка на 500-ватово захранване. Оказа се, че утре ще поръчвам всичко накуп, така че се надявам да не свърши промоцията на захранването :D и да нямам проблеми с поръчката от Ник*м (специално за ккутията, която пише че не е налична). Благодаря на всички за помощта. :) Това е крайният вариант:

IntelCore I5 4440

Supre Flower Golden Green HX 600W GOLD

----------------

Общо 427.48лв.  

+

ASROCK B85 PRO4 /LGA1150

4G DDR3 1600 GEIL EVO VELOCE

FD ARC MIDI R2 ATX BLACK NOPSU

Обща стойност - 326.50 лв. с ДДС

Като крайната цена е 753.98 лв. с ДДС

Supre Flower Golden Green са изпълнени изцяло с Nippon Chemi-Con кондензатори (за който разбира и се интересува).

Само ме притеснява, че описанието е за 600W, а снимките са от 500W...

• Автор

Supre Flower Golden Green са изпълнени изцяло с Nippon Chemi-Con кондензатори (за който разбира и се интересува).

Само ме притеснява, че описанието е за 600W, а снимките са от 500W...

А тези кондензатори добри ли са? Според сайта на еМ@г при:

Продукт, който не отговаря на спецификациите в сайта

Ако си поръчал продукт, и се оказва, че не съвпада със спецификациите на нашата оферта, можеш да поискаш връщане на продукта с цел замяната му с друг или възстановяване на цялата сума. Ако избереш да замениш продукта с друг, който е на по-висока стойност, ще заплатиш разликата, а ако стойността е по-ниска, ще ти възстановим разликата в цените. Разходите за рекламация и транспорт за замяна на продукта, ако има такива, се поемат от eM@G.

И

Стоки, които са били доставени неправилно

Ако ти е доставен продукт, различен от поръчания, те молим да ни уведомиш в най-кратки срокове, и да поискаш връщане на продукта, за да бъде заменен с правилния. Всички разходи за връщане и доставка на правилния продукт се поемат от eM@G.

Но да се надяваме, че няма да има проблеми. Ако случайно стане нещо дано да са коректни. :)

• Автор

След няколко часа ще поръчвам. Ако кутията я няма бихте ли ми препоръчали резервна от Ник*м до +10-15 лв повече. Миcля си за Core 3000. Добър ли е избора ми? Извинявам се за двойният пост.

• Автор

Така, току що поръчах. Дано да няма проблеми. Като получа частите ще пиша пак. Благодаря на всички :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.