Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с пералня Samsung не спира да пълни вода


Препоръчан отговор

Здравейте, от известно време пералнята не спира да пълни вода. Отначало беше и ужасно бавно, но след прочистване на цетките на маркуча за пълнене на вода нялягането се орпави и пълни нормално бързо, но отново не спира, ако я оставя барабана се пълни до горе. Моделът е Samsung SWF4003e. Чувам че докато пълни се мъчи нещо да се включи "цъка", но без успех до колкото разбрах вероятно е от някъкви клапани за нивото на водата по принцип били два за различно налягане или нещо такова. Въпросът ми е мога ли лесно да стигна до тях (къде точно се намират и как изглеждат) и да установя, че със сигурност е от тях понеже по-принцип не съм се занимавал никога с перални и общо взето не разбирам нищо, но ако мога да сменя сам въпросните клапани с малко разглобяване с отверка в ръка предпочитам да го направя сам и да не викам майстори. Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато я изключиш от контакта продължава ли да пълни с вода?

Ако продължава - има боклук в магнет вентилите за пълнене.

Ако не пълни - викай техник...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

......... общо взето не разбирам нищо, но ако мога да сменя сам въпросните клапани с малко разглобяване с отверка в ръка предпочитам да го направя сам и да не викам майстори. Благодаря!

Утре ще те заболи корема и ще вземеш ножа да се оперираш  :)

Това е Ниворегулатор - търси го в горния край на пералнята и е свързан с маркуче - вероятно е спукано някъде .

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Причината може да е в електромагнитния клапан.Както каза колегата по-горе,ако той е повреден пералнята ще продължи да пълни след като извадиш щепсела от контакте.Може да е от ниво-контрольора.Можеш да провериш дали е изправен с обикновен волтметър.Когато пълни вода и нивото е ниско трябва да има напрежение между щекерите му,а след като се напълни - да няма,или обратно.Провери и маркучето,което го свързва с долната част на казана,обикновено чрез тръбата на помпата.Ако и той е наред,тогава причината е в програматора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти ръководство на български. Там е описано от какво може да е твоя проблем и какво да провериш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 години по-късно...

Темата е стара, но проблема ми е същия. Пералнята е нова, Беко и досега не е включвана, но гаранцията ми е изтекла понеже е купена преди 2 и половина години. Днеска и свързахме мръсната и чиста вода и като отворихме крана за захранване с вода, без да е включена в контакта, пералнята почна да пълни и не спира ако не и спра водата от крана.. Мога ли да направя нещо сам по въпроса или да търся техник направо..?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...