Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IPTV през рутер

Featured Replies

Здравейте купих си рутер http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR841ND, настроих го и нета си тръгна, но когато свърржа сет-топ бокса на иптв-то на виваком няма сигнал. Търсих и в нета, но там показват едни менюта които при моя ги няма (v8.2). Пробвах и с dd-wrt, но пак нищо. Ако някой има опит моля да помогне

п.п: Ето по този начин http://nastroisam.ru/iptv-na-tp-link-tl-wr741nd-i-tl-wr841nd/ гледам го правят но нямам това меню Bridge в  Network, както и горното QSS

Редактирано от raddo (преглед на промените)

Мани тия схеми, до сега как е било? Приемника за IpTV трябва да го вържеш преди рутера. Суич няма ли? Съмнявам се да няма...

На виваком IPTV е настроена по определен начин. Няма да стане с този рутер. Имаш оборудване от Виваком така че го използвай.

На виваком IPTV е настроена по определен начин. Няма да стане с този рутер. Имаш оборудване от Виваком така че го използвай.

Всичко става. С повече желание става. Недейте да давате постоянно такива съвети, щото от такива като вас операторите взеха да си правят каквото си искат. Виваком да си заврат оборудването знаеш ли къде ****  Не се спреха да се е*ават с хората и тия ограничения в сесиите със скапаните им комбинирани модеми, амЪ таа е по-лесна. Амън от неграмотници и сметкаджии в мижавата ни държавица. Ако случая тук е такъв де, но подозирам щом човека иска да си слага рутер.

Всичко става. С повече желание става. Недейте да давате постоянно такива съвети, щото от такива като вас операторите взеха да си правят каквото си искат. Виваком да си заврат оборудването знаеш ли къде ****  Не се спреха да се е*ават с хората и тия ограничения в сесиите със скапаните им комбинирани модеми, амЪ таа е по-лесна. Амън от неграмотници и сметкаджии в мижавата ни държавица. Ако случая тук е такъв де, но подозирам щом човека иска да си слага рутер.

Давам точно правилен съвет. Няма да стане с този руер. Има си специално оборудване. На единия порт е конфигурирана телевизията, на другия интернета и съответно има наблюдение и менажиране. Ако е с модем, модема също е със специален firmware. Не знам какво лошо имаш против Виваком. Като не ти харесват оператори има и то доста.

Давам точно правилен съвет. Няма да стане с този руер. Има си специално оборудване. На единия порт е конфигурирана телевизията, на другия интернета и съответно има наблюдение и менажиране. Ако е с модем, модема също е със специален firmware. Не знам какво лошо имаш против Виваком. Като не ти харесват оператори има и то доста.

Лошо против никой нямам, а само казвам как са нещата и как би трябвало да бъдат. При мен всичко си работи както искам и знаеш ли колко ми дреме, кой в какво вярва и как си е организирал мрежата, кой оператор ползва и т.н. Виждаш как хората ревът по форумите от такива доставчици. И пак ти казвам, явно не си баш запознат с Вивакомската простотия и как слагат оборудване, което те ограничава, (ако - пак ще се повтаря, става въпрос за такъв случай) ,но не ми се и обяснява с подробности. Гледам си модератор и взимаш дейно участие в подобни теми, което ще рече, че си над средно ниво запознат, след като са те удостоили с такава титла в технически форум.

• Автор

Точно с този рутер става, обаче трябва да се bridge-не wan-a с един от изходте и ще стана. Това ми е целта. И не мога да ползвам суича, защото е в другия край на апартамнта, пък и да си пусна wi-fi  и за телефона

Радо виж си  много добре версията на софта и  рутера  и  свали от тука каквото трябва http://www.tp-linkru.com/article/?faqid=518

А може да гледаш  и от тука http://nastroisam.ru/kak-nastroit-iptv-na-tp-link/

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Лошо против никой нямам, а само казвам как са нещата и как би трябвало да бъдат. При мен всичко си работи както искам и знаеш ли колко ми дреме, кой в какво вярва и как си е организирал мрежата, кой оператор ползва и т.н. Виждаш как хората ревът по форумите от такива доставчици. И пак ти казвам, явно не си баш запознат с Вивакомската простотия и как слагат оборудване, което те ограничава, (ако - пак ще се повтаря, става въпрос за такъв случай) ,но не ми се и обяснява с подробности. Гледам си модератор и взимаш дейно участие в подобни теми, което ще рече, че си над средно ниво запознат, след като са те удостоили с такава титла в технически форум.

Не знам кой от кого реве и не ме интересува. Като не му харесва на някой даден доставчик може да го смени. Има договорни взаимоотношения, които са подписани и преди това трябва да се четат. Знам как работи оборидването на виваком и как е настроено, но това е без значение. Щом искаш обяснявай на постващия какво и как да си настройва. Аз съм го предупредил после да не се чуди защо не стават нещата.

Отново ще кажа, че не виждам проблем с оборудването, което се предостявя, но и това е друга тема.

Може би от една страна си прав. Май трябва да се направят нещата като в Испания или в Италия.  Включват те, дават ти парола и потребителско име когато ти пускат интернета, а ти вече се оправяй както и с каквото можеш.

Не знам кой от кого реве и не ме интересува. Като не му харесва на някой даден доставчик може да го смени. Има договорни взаимоотношения, които са подписани и преди това трябва да се четат. Знам как работи оборидването на виваком и как е настроено, но това е без значение. Щом искаш обяснявай на постващия какво и как да си настройва. Аз съм го предупредил после да не се чуди защо не стават нещата.

Отново ще кажа, че не виждам проблем с оборудването, което се предостявя, но и това е друга тема.

Може би от една страна си прав. Май трябва да се направят нещата като в Испания или в Италия.  Включват те, дават ти парола и потребителско име когато ти пускат интернета, а ти вече се оправяй както и с каквото можеш.

Не ми се влиза в спор и не желая да го водя, но не вдяваш за какво ти говоря. Проблем с оборудването и пакетите на Виваком с IpTV има и отдавна се коментира дори и по форумите, ама нейсе ти си модератора. Явно щом ти не виждаш такъв, вероятно всички трябва да ти вярваме. Отделно ми говориш за договорни отношения, ама и тука май не си съвсем запознат, айде моля те... Това, че даден човек е положил подпис върху лист хартия изобщо не го задължава с нищо, след като написаното на този лист е противозаконно. И друго 95% от абонатите на даден доставчик са съвсем обикновени потребители, които не са запознати със специфичната терминология и идея си нямат за какво иде реч в някои договори, следователно лесно се подвеждат. Относно смяната на доставчика си напълно прав, но забравяш бълвоча, които се излива от всякъде и те подканва да се вържеш като пак те подвежда, което отново си е леко на ръба.

На поставащия още в 1-вия си пост гадаейки му подсказах как да си реши проблема за 1 мин.

Аз също спирам да говоря и да споря. Няма абсолютно никакъв смисъл. Щом искаш да кажеш, че човек като си сложи подписа на някакъв документ и не е задължен да го спазва, поради някаква или друга причина е абсолютно безмислено да коментирам каквото и да било.  Да помията се излиза от телевизията и рекламите, а човек има едно нещо, което се нарича мозък. С него може да пита и да разсъждава. Затова е направен и този форум. Поради същата тази причина, защото никой не се е родил начуен и винаги може да сгреши поради една или друга причина. По-добре е да попита първо, а после да прави нещата.

Естествено нищо лично срещу теб.  Вероятно си страхотен човек. Лека вечер и всичко най-добро.

• Автор

Двамата вместо да се карате и да казвате че не може вижте човека как не ме убеждава какво да правя, а помогна. Благодаря @AlkatrazBG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.