Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация -помощ

Featured Replies

Здравейте, много ще се радвам ако някой успее да ми помогне. Търся си компютърна конфигурация , която да служи едновременно и за "гейминг" и за програмиране. Например игри от типа и с характеристиките на Дота 2 , LoL, WoW, cs, а за програмиране , CSS, JS, HTML, C# i tn. Проблемът са малкото пари ,с които разполагам - около 600 лева, . Без монитор кутия и захранване . Само основни работи! Благодаря ви предварително!

BB код:

Обща стойност - 590.78 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/49640p1r2082p1r45925p1r43848p1r50512p1rf.html Даже останаха пари и за доставка. С това дъно може да надуеш доста добре процесора с овърклок :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Здравейте, много ще се радвам ако някой успее да ми помогне. Търся си компютърна конфигурация , която да служи едновременно и за "гейминг" и за програмиране. Например игри от типа и с характеристиките на Дота 2 , LoL, WoW, cs, а за програмиране , CSS, JS, HTML, C# i tn. Проблемът са малкото пари ,с които разполагам - около 600 лева, . Без монитор кутия и захранване . Само основни работи! Благодаря ви предварително!

Пляс. 604 лв.

• Автор

Благодаря ти за бързия отговор, ако може препоръчай ми и видео карта и нека ако някой друг има варианти да пише :)

Крайна цена 634,05 лв.
Ако не ти е проблем малко отгоре. Машината ще е много икономична, та захранването стига да не е най големия боклук ще стигне.
За тези пари аз бих взел това.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

ми захранването е около 400W ,надявам се да върши работа

• Автор

Не е при мен в момента иначе щях да кажа с точност, но важни са ми другите компоненти, аз захранването се ще го наглася :)Не е при мен в момента иначе щях да кажа с точност, но важни са ми другите компоненти, аз захранването се ще го наглася :)

На колегата Нико_ конфигурацията е добра (то това е максимумът който може да се вземе), но смятам че с леки корекции, ще бъде по добра.

Крайна цена: 631,77 лв. с ДДС

Тук имаме процесор появил се тази година (рефрешнът) със 100 МHz отгоре за около 4 лв. повече, и мисля че е по добър избор. Но за целта тъй като процесора е по нова ревизия, след като ти се обадят по телефона, ще трябва да им кажеш просто да ти ъпдейтнат BIOS-а на дънната платка до по нова версия. За тази услуга не се плаща допълнително. За 12 лв. отгоре се взима хард диск с капацитет 1TB, но ще си прецениш сам дали ти стига 500GB. Картата ако ще бъде на PALIT GTX 750 то варианта с 2GB версия е по добра инвестиция и с 8 лв. е по евтина. 
За захранването колегите се изразиха и дано не ти направи проблем, но ако не е сега то за в бъдеще помисли за замянa.
Кутията не разбрахме, точно каква е?

Редактирано от НЛО (преглед на промените)

• Автор

А за цените, в сайтовете ли са най-изгодни или ако се поразтърся по магазините ще намеря на по-ниски :)

А за цените, в сайтовете ли са най-изгодни или ако се поразтърся по магазините ще намеря на по-ниски Публикувано изображение

Сега не искам да правя рекламация но цените за наличен хардуер са най ниски в sky.bg и nikem-bg.net (ако влиза към рекламация моля поста да бъде изтрит). Та почти оттам предлагаме машините и от emаg.bg ако има нещо по евтино на промоция. Иначе ако си от София можеш да идеш до техен офис и да си вземеш оттам частите. Не си купувай готов компютър... Ще се набуташ...

ПП: Примерно хард дискa можеш да го вземеш от емаг - Хард диск Toshiba 1TB, 7200 об./мин, 32MB, SATA 3 - 84 лв. с безплатна доставка, но дъното недей, защото те доколкото знам не правят ъпдейт на BIOS.

ПП 2: За процесора важи същото, ако искаш да спестиш някой друг лев от доставката. Процесор Intel® CoreTM i3-4150, 3.5GHz, Haswell, 3MB, Socket 1150, Box

Редактирано от НЛО (преглед на промените)

В sky.bg и nikem е най-евтино, та най-добре да поръчаш от тях.

И да, 2ГБ вариант на Palit-ката е по-добре, от недоглеждане съм сложил по-скъпата, която е с 1ГБ памет. Другото не мисля, че е толкова важно. Та това ти е най-добрия избор. i3-4130/50 + Palit GTX 750 2GB.

• Автор

Окей, мерси много момчета, ако се сетите нещо друго пишете, но и аз исля че това е максимумът :)

Благодаря ти за бързия отговор, ако може препоръчай ми и видео карта и нека ако някой друг има варианти да пише Публикувано изображение

В процесора има достатъчно мощен видео ускорител за изброените игри. 

В процесора има достатъчно мощен видео ускорител за изброените игри.

Абе не съм съвсем съгласен, ама ще си премълча...

Абе не съм съвсем съгласен, ама ще си премълча...

Не е най-най, но ще свърши работа за минимални до средни настройки. 

Не е най-най, но ще свърши работа за минимални до средни настройки.

Да, защото е интел. Защото рамта е 1600 и защото никой не предложи един 6790К с 2133 рам и да играе човека на макс тея игри.

Защото вграденото видео е по-слабо от 750 а процесора по-слаб от I3 а излиза скъпо та е безсмислено да се предлага.

Ако толкова ти харесва го предложи вместо да се чудиш и маеш във всяка тема защо никой не предлага АМД и да повтаряш как повече няма да пишеш в тоя малоумен форум.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Коментарът беше насочен към вградената видеокарта, която била достатъчно мощна наруто. Недей да беснееш. Както виждаш не съм дал конфигурация, щото не мога да предложа по-добра. Въпроса беше, че вграденото видео на Интел е зле до безобразие.

Да, защото е интел. Защото рамта е 1600 и защото никой не предложи един 6790К с 2133 рам и да играе човека на макс тея игри.

Аз говорех за AMD-то

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.