Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Голям проблем с монитора!

Featured Replies

Здравейте!Снощи си играех игра,и всичко си беше нормално,докато не се случи нещо-от монитора ми прескочи доста силна искра която ме удари в ръката!В този момент мобилният ми телефон бе пред монитора!Въпросът ми е:какво евентуално е причинило проблема,и дали проблема е от телефона или от монитора.Но има и една подробност-във нашия блок напражението е по-високо.Моля за помощ!

Може да е от телефона, ако си го слагал близо, влияеш на платката която контролира напрежението

Добрия стар Руски или Немски Стабилизатор с него проблеми няма

• Автор
Може да е от телефона, ако си го слагал близо, влияеш на платката която контролира напрежението

Добрия стар Руски или Немски Стабилизатор с него проблеми няма

И аз мислех че е от телефона,но в един компютърен магазин ми казаха че може и да не е в него проблема.Все пак не може ли и от другаде да е проблема-например от дефект в монитора или прочие?

Не става този монитор според мене :)

Искри щом хвърчат-то това опасна работа ohmy.gif

Ако ти е в гаранция,го сменяй веднагически,а ако не е-го поправи моменталически :wors:

Не става този монитор според мене :)

Ако ти е в гаранция,го сменяй веднагически,а ако не е-го поправи моменталически :wors:

То смяната така лесно да ставаше, първо трябва да се проучи проблема, неговата сложност и след това се престъпва към конкретни действия и евентуална смяна ако не може да се поправи!

Най-добре да се носи на сервиз към съответната фирма и те да преценят!

Сега в момента работи ли монитора, и ако ДА как работи, как се държи?

С тези искри дето ги казваш нещо друго имаше ли, например някаква характерна миризма на изгорял полупроводников елемент или....?

Дай по-ясно описание на проблема!

Причината и да е телефон и да не е нищо няма да промени, пък и това е само екстрасенска работа да го кажеш че е така!

успех!

• Автор
То смяната така лесно да ставаше, първо трябва да се проучи проблема, неговата сложност и след това се престъпва към конкретни действия и евентуална смяна ако не може да се поправи!

Най-добре да се носи на сервиз към съответната фирма и те да преценят!

Сега в момента работи ли монитора, и ако ДА как работи, как се държи?

С тези искри дето ги казваш нещо друго имаше ли, например някаква характерна миризма на изгорял полупроводников елемент или....?

Дай по-ясно описание на проблема!

Причината и да е телефон и да не е нищо няма да промени, пък и това е само екстрасенска работа да го кажеш че е така!

успех!

Монитора работи,и се държи добре!Не ми замириса на изгоряло!Но все пак ако спра да пиша във форума за по дълго време значи са ме опяли! :offtopic_s: Шегичка!

Малко вероятно ми се струва това да е работа на телефона... досега за такъв случай не съм чувал пък и моя телефон стои точно до монитора всяка вечер. А в залата която често посещавам гледам че всеки си оставя телефона все покрай монитора, че да му е пред погледа. Най-вероятно имаш проблем в монитора... и си виж захранването от мрежата, контакти, разклонители и захранващи кабели дали са ти занулени... да прехвърчи толкова голяма искра значи е имало натрупано доста статично напрежение и най-близката точка с връзка със земята е била твоята ръка. Като имаш в предвид, че кинескопите на мониторите имат метален бандаж около рамката на екрана който е свързан с шасито (маса) и оттам със зануляването по захранващия кабел. То се очаква евентуално искрата да прехвърчи към многото замасители в монитора, а не навън.

Освен ако имаш енергийни способности за които не знаеш и не можеш да контролираш.. намирисва ми на свръхестествени способности :offtopic_s:

Редактирано от email (преглед на промените)

• Автор
Не става този монитор според мене :offtopic_s:

Ако ти е в гаранция,го сменяй веднагически,а ако не е-го поправи моменталически :offtopic_s:

Не вярвам монитора да е за изхфърляне!Все пак е на шест месеца!

Редактирано от spasov2 (преглед на промените)

Здравейте!Снощи си играех игра,и всичко си беше нормално,докато не се случи нещо-от монитора ми прескочи доста силна искра която ме удари в ръката!В този момент мобилният ми телефон бе пред монитора!Въпросът ми е:какво евентуално е причинило проблема,и дали проблема е от телефона или от монитора.Но има и една подробност-във нашия блок напражението е по-високо.Моля за помощ!

На какво разстояние от монитора ти беше ръката,когато прескочи искрата?И от къде точно прескочи до ръката ти (дали не е от кинескопа)?

На какво разстояние от монитора ти беше ръката,когато прескочи искрата?И от къде точно прескочи до ръката ти (дали не е от кинескопа)?

Стига бе, от кинескопа biggrin.gif

Както го описва проблема ми прилича на статично електричество, затова и въпроса ти за разстоянието на ръката до монитора е напълно резонен. И другото е с какви дрехи беше облечен spasov2

:bye:

Стига бе, от кинескопа biggrin.gif

Както го описва проблема ми прилича на статично електричество, затова и въпроса ти за разстоянието на ръката до монитора е напълно резонен. И другото е с какви дрехи беше облечен spasov2

Грешно си ме разбрал!Не искам да кажа,че кинескопът му е повреден,а дали искрата не е прескочила ОТ кинескопа.Вярно,че и аз съм го написал малко двусмислено...Извинявам се! :offtopic_s:

А иначе,най-вероятното е статично електричество.Работи си и нехай...

Редактирано от pland (преглед на промените)

• Автор

Ръката ми беше доста близо до монитора,и искрата изкочи от кинескопа!

Грешно си ме разбрал!Не искам да кажа,че кинескопът му е повреден,а дали искрата не е прескочила ОТ кинескопа.Вярно,че и аз съм го написал малко двусмислено...Извинявам се! :offtopic_s:

А иначе,най-вероятното е статично електричество.Работи си и нехай...

Не , правилно те разбрах. Но ако го беше праснал ток(искра) от кинескопа мислиш ли че щеше да е в състояние да пише. Освен при някой спиритичен сеанс cool.gif

Не , правилно те разбрах. Но ако го беше праснал ток(искра) от кинескопа мислиш ли че щеше да е в състояние да пише. Освен при някой спиритичен сеанс cool.gif

Е,мисля,че през стъклото на кинескопа,директно не може да го "прасне" високото напрежение от ТХО-то.Всяка фирма,която произвежда кинескопи,взема мерки за това,да не се случи.Освен това,при превишаване на високото напрежение над определена граница,си има разрядници,които коригират това.Вярно,че не е много за препоръчване да се задействат,но...човекът винаги е по-важен от всичко друго.

Така,че според мен шансът,искрата да е дошла директно от втория анод на кинескопа е минимален.По-вероятно е искрата да е прескочила от статичното наелектризиране на стъклото на кинескопа.Някои кинескопи на монитори имат специално покритие против това,но... cool.gif ,дали наистина го има,не знам...

Е,мисля,че през стъклото на кинескопа,директно не може да го "прасне" високото напрежение от ТХО-то.Всяка фирма,която произвежда кинескопи,взема мерки за това,да не се случи.Освен това,при превишаване на високото напрежение над определена граница,си има разрядници,които коригират това.Вярно,че не е много за препоръчване да се задействат,но...човекът винаги е по-важен от всичко друго.

Така,че според мен шансът,искрата да е дошла директно от втория анод на кинескопа е минимален.По-вероятно е искрата да е прескочила от статичното наелектризиране на стъклото на кинескопа.Някои кинескопи на монитори имат специално покритие против това,но... cool.gif ,дали наистина го има,не знам...

Не може естествено през стъклото да го удари високо напрежение. Аз и за това говоря за статично електричество.

Ръката ми беше доста близо до монитора,и искрата изкочи от кинескопа!

можем ли да приемем , че spasov2 разбира под кинескоп екрана на монитора ??? Ако е екрана, то работата е ясна и проблема е решен :)

И не е уточнил с какво е бил облечен - нещо синтетично или полусинтетично ?

Някои кинескопи на монитори имат специално покритие против това,но...

То и моя телевизор уж го има , ама познай като мина по - близо до него и какво става cool.gif

И аз си мисля за някакво статично електричество. Високото напрежение на трети анод на кинескопа е от 16 до 21 киловолта, но не не издържа висок ток и кляка. трудно ще се стигне до спиритичен сеанс. (мен ме е удряло). Но ако е от там, мониторът няма да работи. Визоковолтовият изправител ще е 100% изгорял, а може би и други елементи (ТХО, краен транзистор...).И 100% ще трябва да има дуока на кинескопа отпред.Иначе нямя как да мине, инащч щеше да си искри постоянно, тъй като това високо напрежение го има постовнно..

• Автор
Не може естествено през стъклото да го удари високо напрежение. Аз и за това говоря за статично електричество.

можем ли да приемем , че spasov2 разбира под кинескоп екрана на монитора ??? Ако е екрана, то работата е ясна и проблема е решен :whist:

И не е уточнил с какво е бил облечен - нещо синтетично или полусинтетично ?

То и моя телевизор уж го има , ама познай като мина по - близо до него и какво става cool.gif

Да!Искрата изкочи от екрана на монитора!Не съм бил облечен със дрехи които превличат статичното електричество!

Да!Искрата изкочи от екрана на монитора!Не съм бил облечен със дрехи които превличат статичното електричество!

Ура :rolleyes:

Виновника е открит. Чисто статично електричество.

И един цитат от доста стар материал

Не трябва да се забравя, че източник на статично електричество е не само дисплеят, но и наелектризираните синтетични материали, с които изобилствува съвременният работен интериор (мокети, пластмасови покрития, вкл. и облеклото от синтетични тъкани).

• Автор

Всичко вече е ОК!Благодаря за помоща на всички!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.