Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Съвет относно телевизор/монитор


Препоръчан отговор

Здравейте, колеги. Преди няколко дни изгоря телевизора в стаята ми и майка ми си е наумила да взема телевизор/монитор (новата вълна). Интересува ме добри ли са или са поредният преувеличен хайп за да знам дали да й "избия" тази прищявка от главата и да купим един LED телевизор. Също така искам да попитам, след като телевизора/монитор ще бъде с рез. 1920х1080, ще може ли да издържи един GTX 770 или 780. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Също така искам да попитам, след като телевизора/монитор ще бъде с рез. 1920х1080, ще може ли да издържи един GTX 770 или 780. Благодаря предварително.

Телевизора или монитора или телевзир-монитор, каквото и да е от тези устройства, то той възпроизвежда полученият сигнал. Подобен "въпрос" е безумен, защото точно видео картата е тази, която обработва данните и ги подава за визуализиране, а телевизора или монитора просто ги визуализират.НЯМА пряка връзка м/у марка, модел на монитора и това на какво е способна видеокартата. Единствено изходите са важни, з да има физическата връзка 9в някои случаи вече - може и да е безжична връзката).По другият въпрос. Стават, защото да не стават, какво толкова мислиш, че един телевизор прави по-различно от монитора (освен очевидният факт, че приема цифрова или ефирна телевизия).И така си говорим само и единствено във въздуха, дай да го говорим за марки и модели и за бюджет!!!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за "безумния въпрос", не се занимавам с компютърна периферия, затова попитах. Относно марката - LG,Samsung, Sony, бюджет - до 400 лв. Засега разгледах този модел http://www.technomarket.bg/products/09135389/lg-22mt44d-pz.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телевизора от какво разстояние ще се гледа. Ако основното предназначение ще му е да си е телевизор, а не по-голям "монитор" просто се насочете към обикновен такъв.всичко е въпрос на лични предпочитания честно казано и това какво ти е удобно.Дай да го видиме това LG за 400 лева, което е избрала майка ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да се самоцитирам: Вече няма телевизори, които да работят над 20 години безпроблемно. Сегашните боклуци из магазините са направени колкото да си изкарат гаранцията. И ако един стар (кинескопен) се ремонтира на ниво компонент при средна цена на ремонта 30 лв, то новите неща се ремонтират на ниво блок и ремонта средно е над 200 лв. И при немалкото случаи на счупена матрица заминава директно в гюма.

 

Пробвай да си ремонтираш стария. Ако автомобил се счупи обикновено се ремонтира,  дори и да е доста изгнил. А и при съвместно ползване на едно устройство с майка ти ще има конфликти. Тя ще си иска турските тъпизми (сериали), ти ще искаш да играеш. А и по принцип новите са направени не за денонощна работа, а за средностатистическите 3 часа дневно. .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От 2-2.5 метра. Линк съм предоставил в предишния си пост. Аз също съм на мнение да се купи само телевизор, защото мониторът ми е в отлично състояние, макар че е на 7 години :D :D П.С. Твърдо против сме в моето семейство за "потурчването" на телевизията ни, но това е друга тема :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...