Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Публикуване на кореспонденция?

Препоръчан отговор

Здравейте,

бих искал да Ви помоля за огромно съдействие. Става въпрос за следното питане:

Лицето А пише мейли на лицето Б. След известно време лицето Б казва, че ще публикува тези писма на книжно тяло. Въпрос: възможно ли е ако лицето А не даде съгласието си неговите текстове от електронните писма да бъдат публикувани, те да се публикуват и да станат достояние на хартиен носител? Ще бъда благодарен ако ми посочите и конкретен закон, където бих могъл да прочета повече по въпроса.

Благодаря Ви предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

бих искал да Ви помоля за огромно съдействие. Става въпрос за следното питане:

Лицето А пише мейли на лицето Б. След известно време лицето Б казва, че ще публикува тези писма на книжно тяло. Въпрос: възможно ли е ако лицето А не даде съгласието си неговите текстове от електронните писма да бъдат публикувани, те да се публикуват и да станат достояние на хартиен носител? Ще бъда благодарен ако ми посочите и конкретен закон, където бих могъл да прочета повече по въпроса.

Благодаря Ви предварително!

Член 34 от конституцията? Законът за защита на личните данни?

http://privacy.gateway.bg/htmls/page.php?category=99

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Член 34 от конституцията? Законът за защита на личните данни?

http://privacy.gateway.bg/htmls/page.php?category=99

и каква точно полза има от този закон а -

тебе да те орезилят, па после оди по съдилищата да обясняваш че нямаш сестра

след дъжд качулка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да, и аз това питам, въпреки че в случая ще бъдат използвани текстове, които аз лично съм писал и мога да докажа това с проверка в личната ми поща?

м*мка му, това не се ли защитава от закона? Съжалявам за избухването, но все си мисля, че в този случай скромното ми мнение има някаква тежест?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да, и аз това питам, въпреки че в случая ще бъдат използвани текстове, които аз лично съм писал и мога да докажа това с проверка в личната ми поща?

м*мка му, това не се ли защитава от закона? Съжалявам за избухването, но все си мисля, че в този случай скромното ми мнение има някаква тежест?! 

Защитава се, такива бяха и горните ми цитати. Но ще е добре да се консултирате с лице с юридическо образование

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за текстове, които имат научна или художествена стойност, то може би е приложим и Законът за авторското право. Разсъждавам като дилетант, разбира се. Просто питай някой юрист, Ники.

И нямай кой знае какви очаквания, разбира се. Живеем в страната на чудесата...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за текстове, които имат научна или художествена стойност, то може би е приложим и Законът за авторското право. Разсъждавам като дилетант, разбира се. Просто питай някой юрист, Ники.

И нямай кой знае какви очаквания, разбира се. Живеем в страната на чудесата...

то и с този закон е така, и с останалите също

кво ме грее мене че има закони а - нищо -

да кихам пари за адвокати и съдилища

хитро нали

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност става дума за изперкалия Ангел Грънчаров, който си позволи наглостта да ми каже, че онова, което аз съм му писал, ще бъде публикувано на страниците на сп. Идеи. По принцип аз не се притеснявам от това, което съм написал, но мисля, че този човек няма право да използва лична кореспонденция, за да я отпечатва и то с търговска цел. Все пак това не е блог, в който може да публикуваш каквото си пожелаеш, нали?

Тези дни ще потърся юрист, за да ми каже какво да правя. Ако все пак някакъв закон ме защитава, смятам да си потърся правата! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е забранено аз един път си писах с банков служител по имейла и в отговора му най от долу с малки букви беше написано ,че се забранява изнасянето на текста от тази кореспонденция!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е забранено аз един път си писах с банков служител по имейла и в отговора му най от долу с малки букви беше написано ,че се забранява изнасянето на текста от тази кореспонденция!!!

Дано, защото все пак в случая става дума за лице, което работи в някаква организация, а ние сме частни лица. Но ви благодаря все пак. Ще потърся добър юрист тази седмица. Все пак ме успокоява факта, че текстовете ще бъдат изнесени в печатно издание, което има ISBN и се издава с търговска цел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...