Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран при Уиндоус 7

Featured Replies

• Автор

Най- добре задай адрес (адреси) на LAN картата (картите), а не да оставяш настройките на "автоматично". Освен това, щом има рутер с настроен WAN за PPOE, то съответно тоя протокол не трябва да го има в настройките на мрежовата карта (карти).

Здравей,адресите са зададени ръчно,но само на лан 2,а за лан 1,наистина са автоматични,тоест рутера му ги дава.Преди пробвах да ги задам и там ръчно,но не тръгна нета.Иначе в настройките на лан-а PPPoE липсва,единствено са протоколите 4 и 6.

Пробвай с Windows Repair (All in One ),днес аз с нея си оправих проблемите

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Start->search->пишеш cmd->Enter. В новия черен прозорец пишеш
ipconfig /all

и натискаш Enter
Намери реда, където пише Default Gateway - ще е нещо от типа на 192.168.1.1 или 192.168.0.1. Запиши си този адрес. Сега щракни с десен бутон по иконката компютър при часовника, щракни с ляв бутон по Open Network and Sharing Center. В новия прозорец в лявата страна щракни по Change adapter settings, сега щракни с десен бутон по активната мрежова карта и избери Properties. Щракни с ляв бутон да се освети Internet...IPv4, щракни на бутон Properties. Сега макирай Use the following IP address, щракни в полето IP address и попълни това, което записа преди малко, като променяш само последното число, т.е. ако си записал 192.168.1.1 за Default Gateway сега в полето пишеш 192.168.1.2. Натискаш клавиш TAB два пъти да влезе в полето Default Gateway и там вписваш записаното число (за примера 192.168.1.1). Маркираш Use the following DNS server  и в полето Preferred DNS server вписваш същия адрес, а в следващото поле (Alternate...) вписваш примерно 8.8.8.8 (Google DNS). Маркираш Validate settings upon exit . Щракваш на ОК и на ОК на предходния прозорец.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

щракни в полето IP address и попълни това, което записа преди малко, като променяш само последното число, т.е. ако си записал 192.168.1.1 за Default Gateway сега в полето пишеш 192.168.1.2. Натискаш клавиш TAB два пъти да влезе в полето Default Gateway и там вписваш записаното число (за примера 192.168.1.1). Маркираш Use the following DNS server  и в полето Preferred DNS server вписваш същия адрес, а в следващото поле (Alternate...) вписваш примерно 8.8.8.8 (Google DNS). Маркираш Validate settings upon exit . Щракваш на ОК и на ОК на предходния прозорец.

Здравей,мерси за подробното инфо,но малко е пообърках.Излиза ми 192.168.0.1,но ти пишеш че се променяла само последната цифра.С коя цифра трябва да го променя?После влизам в Default Gateway и изписвам 0.2.Но после казваш да натисна 2 TAB и отново да вляза в Default Gateway.Ще прикача снимка да ми кажеш дали съм те разбрал правилно.

post-323636-0-11955100-1408265224_thumb.

П.П.Ако е така,не трябва ли да сменя и настройките на лан карта 2,тоест на пц2.Там мисля,че въведох 0.2.И тези настройки само за протокол 4 ли са?Понеже бях чел някъде,че вече се преминава към 6,там няма ли да е нужно?Мерси

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Здравей,мерси за подробното инфо,но малко е пообърках.Излиза ми 192.168.0.1,но ти пишеш че се променяла само последната цифра.С коя цифра трябва да го променя?После влизам в Default Gateway и изписвам 0.2.Но после казваш да натисна 2 TAB и отново да вляза в Default Gateway.Ще прикача снимка да ми кажеш дали съм те разбрал правилно.

Публикувано изображениеUntitled.jpg

П.П.Ако е така,не трябва ли да сменя и настройките на лан карта 2,тоест на пц2.Там мисля,че въведох 0.2.И тези настройки само за протокол 4 ли са?Понеже бях чел някъде,че вече се преминава към 6,там няма ли да е нужно?Мерси

Не сте сложил маска , обикновено се слага 255.255.255.0

И адресите трябва да са различни от тези на другата карта

...и в горните три реда трябва да размениш местата на първия и третия ред:
192.168.0.2
255.255.255.0
192.168.0.1
така трябва да изглеждат трите ти реда за Use the following IP address

• Автор

Не сте сложил маска , обикновено се слага 255.255.255.0

И адресите трябва да са различни от тези на другата карта

Умишлено не съм я сложил,че се ориентирвах за ИП-то.Мерси за уточнението.

...и в горните три реда трябва да размениш местата на първия и третия ред:

192.168.0.2

255.255.255.0

192.168.0.1

така трябва да изглеждат трите ти реда за Use the following IP address

И за да са различни от втората машина няма проблем да са така:

192.168.0.3

255.255.255.0

192.168.0.1

И в резултат на тия действия има ли промяна в поведението?

На втората карта е добре да е примерно: 

192.168.1.1

255.255.255.0

192.168.1.1

192.168.1.1

8.8.8.8

Така, ше можете да си направите мост между двете карти и да закачате втора машина с помощта на рос кабел към втората карта на този компютър.

• Автор

И в резултат на тия действия има ли промяна в поведението?

На втората карта е добре да е примерно: 

192.168.1.1

255.255.255.0

192.168.1.1

192.168.1.1

8.8.8.8

Така, ше можете да си направите мост между двете карти и да закачате втора машина с помощта на рос кабел към втората карта на този компютър.

Значи първо да се извиня,че не съм обяснил връзването при мен и съм ви заблудил,понеже темата премина от един проблем в друг.А сега ми помагате за по-бързо стартиране на лан-а.

Значи преди бях с кроснат кабел.Сега съм с рутер,към който влизат и двата компютъра.ИП-то е 192.168.0.1.На пц1(да го наречем)са оставени по дефаулт,на пц2 е въведен ръчно ип-то(192.168.0.2).И сега говорим за пц1(дефаултското ИП),та на нея лан карта трябва да въведа различни стойности от 0.2.Затова попитах дали няма да има проблем ако са:

192.168.0.3

255.255.255.0

192.168.0.1

Не съм пробвал,докато не ми дадете зелена светлина,че последния път оплесках нещо и останах без нет.Мерси

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Да, точно така трябва да са зададени IP, а за DNS (двата реда под трите за IP) задавате:192.168.0.18.8.8.8и на двата компютъра.Ако не ви хареса скоростта на отваряне на страниците в браузърите, може за втори DNS адрес(8.8.8.8) да зададете 208.67.222.222 .ЗАБЕЛЕЖА: DNS адресите могат да се зададат и в рутъра:8.8.8.88.8.4.4или208.67.222.222208.67.220.220

• Автор

Да, точно така трябва да са зададени IP, а за DNS (двата реда под трите за IP) задавате:192.168.0.18.8.8.8и на двата компютъра.Ако не ви хареса скоростта на отваряне на страниците в браузърите, може за втори DNS адрес(8.8.8.8) да зададете 208.67.222.222 .ЗАБЕЛЕЖА: DNS адресите могат да се зададат и в рутъра:8.8.8.88.8.4.4или208.67.222.222208.67.220.220

Благодаря много,утре като се поосвободя,ще въведа ръчно адресите и ще пиша за стартирането на ОС,както и как се държат скоростите.

• Автор

Благодаря много,утре като се поосвободя,ще въведа ръчно адресите и ще пиша за стартирането на ОС,както и как се държат скоростите.

П.П.Получи се,намали се времето за стартиране на лан-а,не е с кой знае колко,но е по-добре.А на пц2 се оправи един малък проблем,при стартиране на браузъра,все ми изписваше,че няма нет при наличието на такъв.Сега се стартира нормално.А пък на пц1 се получи някакъв бъг,когато се зареди лан картата ми показва,че съм канектнат,но когато цъкна на нея ми дава бутона "Connect",и ако пробвам канекцията ми изписва грешката 651,тоест проблем с модем(липса на нет).А нет си имам.

А бутонът Connect под коя мрежа е? Да не е PPoE връзката, от времето когато се е връзвал към нета директно (без рутъра)? Ако е тя е нормално да даде грешка - компютърът не е директно свързан към доставчика.

• Автор

А бутонът Connect под коя мрежа е? Да не е PPoE връзката, от времето когато се е връзвал към нета директно (без рутъра)? Ако е тя е нормално да даде грешка - компютърът не е директно свързан към доставчика.

Точно това си мислех,но пък преди(с рутера)от там ми позволяваше канекция,нямам идея защо.А сега нали в тази тема ъпдейтнахме драйверите на лан картата и тогава се появи този"проблем".Нищо страшно не е,просто ми беше чудно.Поздрави

Нали пише коя е връзката над бутона Connect - oтваряш Network and Sharing Center - в ляво щракваш на Change adapter settings и в този прозорец трябва да е старата PPoE връзка. Ако не искаш да я пазиш и да ти се появява в опциите за свързване, щракаш с десен бутон на нея и щракрваш Delete. Voila -  няма я старата връзка. Няма го и бутонът Connect  за нея

• Автор

Нали пише коя е връзката над бутона Connect - oтваряш Network and Sharing Center - в ляво щракваш на Change adapter settings и в този прозорец трябва да е старата PPoE връзка. Ако не искаш да я пазиш и да ти се появява в опциите за свързване, щракаш с десен бутон на нея и щракрваш Delete. Voila -  няма я старата връзка. Няма го и бутонът Connect  за нея

Простичките неща са трудни за откриване :).Мерси отново.Просто си бях свикнал с канекцията,вече 10г.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.