Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за свързване на кондензатор.

Featured Replies

Здравейте,да обясня ситуацията,от акумулатора идва един кабел + и се закача на кондензатора.От него се пускат кабели за усилвателите , и въпроса ми е дали ако на единият усилвател (-)клемата не минава през кондензатора то той били действал.

Накратко искам само единият ми усилвател да има кондензатор а другият не.Трябва ли да пускам втори (+) който не минава през кондензатора или е достатъчно да взема отделен (-) за усилвателя.

Ситуацията не е добре описана(или аз не я разбирам добре), но единственото важно е усилвателят и кондензатора да са свързани паралелно за захранването (предполагам става въпрос за автомобил).

Кое от кое ще взима не е от значение.

Този кондензатор иска и - за да има някакъв смисъл от него. Както и да ги свържеш и двата усилвателя ще използват общ кондензатор. Освен ако нямаш втори алтернатор и втори акумулатор.

Както и да я мислиш не може с един акумулатор и 2 усилвателя да ползваш кондензатора само с единия амп.

Както и да я мислиш не може с един акумулатор и 2 усилвателя да ползваш кондензатора само с единия амп.

Има начин! Идеята е да сложиш един диод на точното място.

Недостатъка е, че усилвателя с кондензатора ще работи на 0.7-1V по ниско напрежение заради пада върху p-n прехода на диода. Не е фатално и едва ли ще се усети разликата.

http://www.4shared.com/download/slZDe5Zgce/5598746.JPG?lgfp=3000

Има начин! Идеята е да сложиш един диод на точното място.

Недостатъка е, че усилвателя с кондензатора ще работи на 0.7-1V по ниско напрежение заради пада върху p-n прехода на диода. Не е фатално и едва ли ще се усети разликата.

http://www.4shared.com/download/slZDe5Zgce/5598746.JPG?lgfp=3000К

Наистина има начин, но каквъв е смисълът от подобно интервенция. И ще има ли положителен ефект от такова свързване.

Кондензатора ще помага на ампа със субуфъра, пък на длугия амп едва ли ще му пречи.

....но каквъв е смисълът от подобно интервенция. И ще има ли положителен ефект от такова свързване.

Смисъл няма, но питането е такова, съответно и отговора.

• Автор

Понеже баса тегли къде какво има ток по системата и средите направо ми млъкват.Та се надявах ако кондензатора е само на усилвателя за средите без усилвателя за баса да тегли от него да стабилизира работата..Ще има ли ефект този диод за който говорите.

Точно в първият си пост 

ice_lion__01 

написа,че за да има смисъл от кондензатора трябва и минусът му да минава през усилвателите.Точно това и аз прочетох и точно това питам. Ще взема да прикача една схема ,че не мога да обясня.. .

Сега като си го нарисувах ми се вижда много безсмислено...Но все пак ако сложа диод някъде ще се получи ли нещо.

post-295523-0-44723800-1407671259_thumb.

Редактирано от m_power94 (преглед на промените)

Нищо не схванах!!!! 

Какъв +????

Какъв - ????

Какъв бас ????

Смисъла на този кондензатор е = 0

Качеството на звучене си оправи чрез правилен подбор и монтаж на високоговорителите. Използвай филтри. Регулирай си тоналноста!

Уж хобито ти е аудио!!!!

:no-no:  :giggle1:  :tease2:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Хора!Никъде не казах ,че няма качество ,че няма филтри или подбор?Казвам ,че ампа на двата баса извлича целия ток и средите просто млъкват (заглъхват).Даже просто исках да изолирам кондензатора от единият амп това е всичко което питам. Как да накарам кондензатора да работи само за един усилвател.

Младеж, въобше не ти е ясно откъде върви тока и кое за какво се слага. Обърни се към специализирана фирма да ти нагласят свирката.Много ми е чудно как ще шофираш ако главата ти е на тупан. Нито ще чуваш двигателя, нито околните. За постоянната предпоставка за ПТП си е ясно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.