Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

проблем с Enternet Explorer 11 и флаш


Препоръчан отговор


Здравейте. Опитвам се да си направя личен сайт, но тъй като не съм програмист срещам "известни" затруднения. По принцип съм графичен дизайнер, уеб дизайна съм го изучавала много, много повърхностно. Имам известни познания с HTML, но не мога да кажа, че и с него се справям. Та, какъв е проблема - правя сайта на Dreamweaver, слагам флаш галерия с изображения, която без проблем се зарежда и си работи в Chrome и Mozilia, но не и в прословутия Explorer. Когато се опитам да визуализирам там, галерията  все едно я няма...Направена е с Photo Gallery Builder, ако въобще има значение, защото пробвах и с други програмки и резултата е същия. Другия не толкова голям проблем е, че не мога да си навигирам галерията от клавиатурата, което в определени моменти е доста дразнещо, тъй като трябва да гоня стрелката с мишката. Ще бъда благодарна на всеки, който има желание да ми даде съвет, но моля ви, спестете ми сложните програмистки термини, до колкото ви е възможно  :ph34r: . Ако има начин да оправя нещата с някакъв HTML код или примерно друга програма за флаш галерии ще се радвам да ми ги споделите. :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Опитвам се да си направя личен сайт, но тъй като не съм програмист срещам "известни" затруднения. По принцип съм графичен дизайнер, уеб дизайна съм го изучавала много, много повърхностно. Имам известни познания с HTML, но не мога да кажа, че и с него се справям. Та, какъв е проблема - правя сайта на Dreamweaver, слагам флаш галерия с изображения, която без проблем се зарежда и си работи в Chrome и Mozilia, но не и в прословутия Explorer. Когато се опитам да визуализирам там, галерията  все едно я няма...Направена е с Photo Gallery Builder, ако въобще има значение, защото пробвах и с други програмки и резултата е същия. Другия не толкова голям проблем е, че не мога да си навигирам галерията от клавиатурата, което в определени моменти е доста дразнещо, тъй като трябва да гоня стрелката с мишката. Ще бъда благодарна на всеки, който има желание да ми даде съвет, но моля ви, спестете ми сложните програмистки термини, до колкото ви е възможно  Публикувано изображение . Ако има начин да оправя нещата с някакъв HTML код или примерно друга програма за флаш галерии ще се радвам да ми ги споделите. Публикувано изображение

Дай сайта направо, да видим сорса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повечето галерии се правят вече с java скриптове.Така, че по добре изнамери някоя готова галерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като не съм направила бог знае какво, ето кода на леъра с галерията. Проблема съществува дори и само така. Иначе тъкмо се чудех дали няма да стане с Java. Нямам опит с нея и не знам как се ползват скриптовете, но предполагам, че ако се наложи ще се науча...ще бъда благодарна на някакви насоки...

 

 

  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
#apDiv26 { position:absolute;
left:327px;
top:121px;
width:415px;
height:130px;
z-index:18;
}
-->
</style>
</head>
 
<body>
<div id="apDiv26">
  <div>
    <script type="text/javascript" src="gallery advertising/js/jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="gallery advertising/js/swfobject.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="gallery advertising/js/flashgallery.js"></script>
    <script type="text/javascript">
jQuery.flashgallery('gallery advertising/advertising.swf', 'gallery advertising/config.xml', { width: '600px', height: '410px', background: 'transparent' });
</script>
  </div>
</div>
</body>
</html>
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има специален раздел java във форума първо погледни там .


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има специален раздел java във форума първо погледни там .

И каква е връзката между флаш и джава. Хайде малко по-сериозно!

 

Тъй като не съм направила бог знае какво, ето кода на леъра с галерията. Проблема съществува дори и само така. Иначе тъкмо се чудех дали няма да стане с Java. Нямам опит с нея и не знам как се ползват скриптовете, но предполагам, че ако се наложи ще се науча...ще бъда благодарна на някакви насоки...

 

...

 

Проверете какви са пътищата в config.xml. И пробвайте да качите нещата на хост и да пробвате тогава, ИЕ е малко капризен по отношение на локално активно съдържание

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повечето галерии се правят вече с java скриптове.Така, че по добре изнамери някоя готова галерия.

 

Я дай да видим някоя от тези готови галерии с java скриптове. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже виждам, че възникна, нещо като спор, нека си задам въпроса по друг начин. Как мога да си направя най - лесно, такава галерия  http://www.studioproto.com/commercials.html или такава  http://okodesignstudio.com/logo_design.html . Не държа да е флаш, трябва ми нещо изчистено, изглеждащо културно. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже виждам, че възникна, нещо като спор, нека си задам въпроса по друг начин. Как мога да си направя най - лесно, такава галерия  http://www.studioproto.com/commercials.html или такава  http://okodesignstudio.com/logo_design.html . Не държа да е флаш, трябва ми нещо изчистено, изглеждащо културно. Публикувано изображение

Не е възникнал спор. дай флаша да го разгледаме

На втората страница е използвана джава за галерия, която е доста лесна за употреба.

Виж тук и тук

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е възникнал спор. дай флаша да го разгледаме

На втората страница е използвана джава за галерия, която е доста лесна за употреба.

Виж тук и тук

Честно казано, нямам представа как мога да го кача тук... :shy11:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, нямам представа как мога да го кача тук... Публикувано изображение

Първо ги качете на някакъв хостинг и пробвайте тогава с ИЕ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв ще е тоя сайт?

Статии ли искаш да пишеш ?

Или искаш статични страници  за реклама на дадени продукти или за представяне на себе си например?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо ги качете на някакъв хостинг и пробвайте тогава с ИЕ

 Благодаря! Предположих, че трябва да го хостна, но помислих, че може да има начин за качване, който да не знам (както казах - не съм специалист, начинаеща съм)

Какъв ще е тоя сайт?

Статии ли искаш да пишеш ?

Или искаш статични страници  за реклама на дадени продукти или за представяне на себе си например?

по-скоро второто - възможно най-изчистена визия с различни галерии

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тия дриймуивъри само ще ти създадат лоши навици!

По скоро си изтегли един базисен темплейт от например буутстрап.

Те имат най различни галерии ,лайтбоксове и въобще е пълно със ефектчета във интернет.

Инсталирай един нотепад ++ и да видим какво ще стане!

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах... разгледа ли двата сайта?

Да, извинявай - благодаря. Точно това ми трябва, единствено остава проблема със стрелките. Нямам никакъв опит с javascript и в момента се опитвам да сложа скриптовете, както е описано по-долу, но нещо все не ми се получава...нещо пропускам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, извинявай - благодаря. Точно това ми трябва, единствено остава проблема със стрелките. Нямам никакъв опит с javascript и в момента се опитвам да сложа скриптовете, както е описано по-долу, но нещо все не ми се получава...нещо пропускам.

Това е лесно. Направи си регистрация във free.bg и качи сайта, след това го постни тук - ще разгледаме и ще ти кажем кое къде е сбъркано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е лесно. Направи си регистрация във free.bg и качи сайта, след това го постни тук - ще разгледаме и ще ти кажем кое къде е сбъркано.

Много благодаря!

Тъй като нямам нито една окончателно завършена страница, това ще стане по-късно.Или просто ще кача някакъв набързо нахвърлен пример на това което искам заедно с галерията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Или ако имаш дропбокс сложи файловете във публичната папка и постни линка

Защото фрии бг има някои ограничения за големината на файловете!

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ех хора, много ви благодаря на всички за помощта! Предполагам знаете колко е трудно да се справи един новобранец с тези неща ако няма кой да му подскаже малко. :) 

Когато съм готова със страничките, ще ги кача, за да ги погледнете. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ех хора, много ви благодаря на всички за помощта! Предполагам знаете колко е трудно да се справи един новобранец с тези неща ако няма кой да му подскаже малко. Публикувано изображение

Когато съм готова със страничките, ще ги кача, за да ги погледнете. Публикувано изображение

Моята мисъл беше да качиш каквото има, дори и само празна страница с галерията за да те насочим и препоръчаме по нататъчни действия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте, ама откъде си намерихте Enternet Explorer, че и аз го искам ?

Мисля, че на всеки се случвало да допуска грешки от недоглеждане, особено когато му пуши главата! Но при всички положения добре, че има хора не затормозяващи мозъка си и без работа, като вас, за да следят безцелно какво се случва из форумите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моята мисъл беше да качиш каквото има, дори и само празна страница с галерията за да те насочим и препоръчаме по нататъчни действия.

Ето, празни страници с галерии. В галерията с javascript нямам thumbnails, появява се и някаква досадна реклама в горния ляв ъгъл и на двете страници. В Explorer вече се визуализира флаш галерията, но е по друг начин - изображенията се прибират при всеки клик и липсват стрелки.

 

http://phogra.free.bg/index.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Simply Red
      Здравейте!
      Тъй като наскоро се сблъсках с проблем с размера на флаш паметта ми след като си правих една буутваща флашка и след неуспешен опит с форматиране (от опциите на Уиндоус) да го поправя той си остана, аз се поразрових и прилагам тук моето решение за всички, които в бъдеще имат този проблем. Намерих безплатната програмка BOOTICE която дори няма нужда от инсталация.
      Давам програмката по-долу.
      1. Стартираме Bootice от .exe файла (не се налага инсталация)
      2. Избираме USB флаш устройството
      3. Кликваме на "Parts Manage" бутон
      4. Кликваме на "Re-Partitioning" бутон
      5. Избираме опцията "USB-HDD mode (Single Partition)"
      6. Опционално (по избор): Избираме предпочитаната от нас файлова система за флашката - FAT32 или NTFS (NTFS формата позволява да се работи с файлове по-големи от 4GB) и даваме име USB флашката.
      7. Кликваме на "OK".
      Оригиналния размер вече е възстановен.
       
      Това е. Дано съм бил полезен.
       
       
      BOOTICEx86_v1.3.4.0_2016.06.17.exe
      BOOTICEx64_v1.3.4.0_2016.06.17.exe
    • от TronDron
      Здравейте!
      Преди известно време си флашнах телефона - Samsung Galaxy Grand Neo Plus, с custom rom, направих го по ето тази тема - ТУК, за да мога да го рутна. Стана, рутнах го, обаче сензорите му не работят, нито накланяне, нито ротация, нито нищо.
      Сега се опитвам да го флашна със stock rom, обаче не става, излиза ми ето това: ТУК
      Как да го оправя, някакви идеи?
      Благодаря предварително!
    • от Mari Veselinov
      Имам следният проблем от доста време вече 2 години на пс то ми гледам тв онлайт сайтовете който използвам са нов тв на живо и бтв на живо нямах проблем до скоро но преди няколко дена започна да забива,лаги,цепи,насича кой както иска да го нарича пробвах нов браузър нищо прейнсталирах адоуп нищо после линдолс медия плеър нищо мислех да не би да грее видеото не е мисля че  не е от псто с амд семпром 140 2.7 мгх 3 гб рам и няква вътрешна видеочип който си е на дъното не играя игри не обработвам видео само браузвам и понякога гледм филми няма много програми на него аа да техлих и адклиинър нестава търках хистори и бисквитки не прием всякакви мнения без хейт за начина ми на писане кой каквото има да каже да го каже(относно темата де ) п.с видеота в тубата си ги гледам без проблем самоя комп не лагизабива много рядко само когато е натоварен много но едвам се забелязва 
    • от chakracleaner
      Има ли начин да се разбере ако на служебният компютър използвам флашка? Доколкото знам компютъра е свързън със всички останали компютри във нещо като вътрешна мрежа и има компютър майка и някакъв главен сървър, който се намира някъде на последните етажи на сградата. Има си и IT мениджър. Не че съм единственият служител ,който използва компютъра за лични цели, те затова ни откачиха и интернета. Но не могат ли да разберат че умираме от скука? Аз си джиткам с флашката де вече от 2 месеца и досега нищо не са ми казали, ма де да знам. На флашката си качнвам книги от читанката и други онлайн-библиотеки и си чета , иначе дори кафето и Ред-Бул не помагат срещу риска да заспя през нощните смени. Трябва да си набият това в мозъците - или компютър, или заспивам и оставям да изнесат всичко. Трябва да затворят тях със тъпата програма на радио Хоризонт, докарваща до самоубийство.
       
    • от Prsandrei
      Здравейте, имам проблеми с една фласх памет. Когато я включа към компютър промигва няколко пъти и я отваря от време на време ( на 10-тина опита). Пробвах я на няколко ОС и под windows 7 и 8 я отваря по-често. Под xp не иска, а под linux на 20 поита с повече късмет. Форматирах няколко пъти, но не е от това. ПОМОЩ!
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване