Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD overclock трябват ми съвети!

Featured Replies

Изкам да оверклокна AMD FX-8120 Eight Core 3.1 GHz

Дънна платка: GA-970A-UD3

Охлаждане: това, което върви с процесора, нямам допълнителни fan -oве.

Никога не съм овърклоквал и реших да опитам, но незнам дали няма да стане беля с това охлаждане??

Ако може да ми обясните, някои неща.

Bump

малееее, имаш същата платка като моята.... дано да си с ревизия 3. http://forums.tweaktown.com/gigabyte/46237-bulldozer-overclocking-guide-performance-scaling-charts-max-ocs-ln2-results-coming.htmlЕто едно четиво.Иначе си прави тестове за стабилност с prime95. Температури с core temp, aida64.И не прави клок. С заводско охлаждане е болка, особено лятото. Моя съвет, тъй като вече процесора ти хваща 4,0 гхз с турбо, е да влезеш в биоса и да намалиш волтажите на процесора,като е стабилен в тестовете. Топлината, която отделя процесора, не само ще създава шум, но и ще спъне клока. Купи си охлаждане като моето или по-добро, ако ще клокваш сериозно тоя звяр. Иначе за лек клок едно 212evo - около 60 лева е. И лепни няколко вентилатора на дупките по кутията. Четиво за охлаждане:

http://www.kaldata.com/forums/topic/171487-постигане-на-максимално-добър-въздушен-поток-в/

Като клокваш и особено като си "нов" във това НИКОГА НЕ ПИПАЙ ВОЛТАЖИТЕ ПЪРВО.

Първо вдигни множителя със едно и виж дали ща запали.Пусни му един бърз десет минутен тест със prime или intel burn test.

После пак вдигни множителя и така докато забие,покаже син екран или просто не мине теста.

След това вдигаш волтажа със едно и повтаряш всичко.Ако мине теста пак вдигаш множителя.Ако неше да POST-не вдигаш волтажа със три и тестваш за стъбилност.Ако мине теста вдигаш множител и т.н

Успех!

пп

Следи си температурата.От някои 8120 има много добри клокъри достигащи 5ghz на по-нисък волтаж.

• Автор

захранването 460w на Jar някакво незнам, а досега го чистих обаче НЕ можах да изчистя радиатора на процесора има ли шанс да махна винтилатора и да остане само радиаторчето и да го изчистя защото има няпластявания от прах.

Дъното става за клок ама това захранване незнам.Най-добре махни блока и си го изчисти като хората и сложи нова паста.

Easy Tune6 (AMD)- ей с тва ще клокваш (Л)юзърски, но задължително ще ти трябва водно охлаждане! Със същия процесор съм и мноооого бързо вдига 70 градуса.Имам 5 перки + базовия охладител, който не върши работа.Трябва ти ИСТИНСКО захранване а не от "жълтите"! С Корсар съм 500w и нямам проблеми.

Редактирано от atridi (преглед на промените)

atridi дай си стеам ID-то може да поиграем малко csgo ето снимки на захранването http://prikachi.com/images.php?images/276/7548276F.jpghttp://prikachi.com/images.php?images/278/7548278s.jpg

Това захранване е от типа UNKNOWN :-)Подобно замина от овърклок.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.