Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 49 минути, Sinbad_ написа:

Проблема си е твой, какаво искаш ти не ми дреме, стига да не го превърнеш в проблем за мен и какво искам аз, тогава вече няма да се разберем никак

А може ли,без да използваш обидни епитети,да обясниш каква точно е твоята позиция и какво точно искаш?

Надявам се да не определяш всички български граждани,като комплексари и Ганьовци,само защото си помнят историята и не искат "съжителство' с никой...

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 11 часа, miro20 написа:

Точно обратното драги , точно обратното - все чакам ли чакам Буратино да почне да громи тея ислямисти , пък той все пекарни на 200 км от ИД , все бунтовници  на Асад  които се бият срешу ИД , и мирни жители , бомбардира

Миро, крайно време е да си изяснил за себе си кои са терористи... Ние се кикотим при всяка твоя изява - защото по твоята логика няма по-голям терорист в историята на България от Васил Левски...

Извън темата е, но държа да си го кажа- в лицето на Синбад, за първи път в живота си срещам турчин русофил. :)

преди 49 минути, attj написа:

Миро, крайно време е да си изяснил за себе си кои са терористи... Ние се кикотим при всяка твоя изява - защото по твоята логика няма по-голям терорист в историята на България от Васил Левски...

Това е толкова детинско наивно твърдение че не заслужава коментар.

Но все пак ще ти го кажа кратичко - Левски , както и останалите българи , олицетворяват многовековната борба срещу османския поробител..

Тези сепаратисти терористи които вие защитавате в Украйна, са диверсионни военни групи от чужда държава, пръкнали се за няколко месеца по заповед на любимия ви нов фюрер Буратино.

.А местното "опълчение" което така и не може да събере от  5-6 млн население дори 1 000 доброволци да се бият за идиотската им кауза, не се борят против никакво робство, против никакви нарушени права и т.н.

Измислиха някакво възстановяване на бивша губерния "новорусия" , което е без грам логика.

Защото както много добре знаеш , цялата путинска пропаганда бе един тотален фейк. Но масов и ефективен фейк.

Едно е да се бориш векове за държавата си , както е случая с България, съвсем друго абсолютно нелогична и безпричинна война за възстановяване на някакви губернии на умрели империи.

Единственото сравнение ти го казах какво е - все едно някой "много интелигентен индивид" да иска възстановяване на османската империя и възстановяване на бившите и владения.

Все едно да искате автономия на Кърджали и т.н.

Така че - колкото и да повтаряш тези абсолютни глупости за Левски , всеки път ще ти напомням тази основна разлика.

Всъщност.. ще съм ти благодарен дори да не споменаваш Левски.

Той е толкова далеч от вашите шовинистични антибългарски сепаратистки простотии че няма накъде ....

Ами ако Османската империя просто е изисквала от нас да се борим с корупцията и да си съжителстваме? :)

Цитат

Ако наблягане на борбата с корупцията и искане за напредък в тази насока е... управление на колония.. аз нямам нищо против такова урпавление.

Аааа???

преди 25 минути, язе написа:

Извън темата е, но държа да си го кажа- в лицето на Синбад, за първи път в живота си срещам турчин русофил. :)

И на него не му е лесно. Турция и Русия не се понасят след предателството на Анкара и откритата подкрепа за терористите от Ердоган, но той си представя, че са първи приятели.

Всъщност, единствената причина, поради която Русия не подпука кардинално Турция е, защото са член на НАТО и могат да изискат подкрепата на алианса.

преди 13 минути, Тøни написа:

Ами ако Османската империя просто е изисквала от нас да се борим с корупцията и да си съжителстваме? :)

Още колко вариации с глупости ще си изфантазираш ? :)

Репликата ще ти я повтарям всеки път драги, пък поне някой ден ти влезе в главата че нормалните хора и цивилизации  се борят с корупцията, а не се радват на такава /каквато ти е логиката/

Отново специално за теб :

Ако наблягане на борбата с корупцията и искане за напредък в тази насока е... управление на колония.. аз нямам нищо против такова урпавление.

преди 6 минути, язе написа:

Всъщност, единствената причина, поради която Русия не подпука кардинално Турция е, защото са член на НАТО и могат да изискат подкрепата на алианса.

Защо РФ трябва да подпуква някого ?  Ехоооо - борбата не беше ли с ИД бре :)

В какви филми се вкарвате , бягайки от елементарна логика, не е истина просто.

че и ме одумвате когато питам - кога най сетне лъжеца Буратино ще започне реална борба с ислямистите, а не да трепе включително и техни противници, както бе с последното  градче с пекарната.

На 200 км от позиции на ИД :)

преди 3 минути, miro20 написа:

Още колко вариации с глупости ще си изфантазираш ? :)

Репликата ще ти я повтарям всеки път драги, пък поне някой ден ти влезе в главата че нормалните хора и цивилизации  се борят с корупцията, а не се радват на такава /каквато ти е логиката/

Отново специално за теб :

Защо РФ трябва да подпуква някого ?  Ехоооо - борбата не беше ли с ИД бре :)

В какви филми се вкарвате , бягайки от елементарна логика, не е истина просто.

че и ме одумвате когато питам - кога най сетне лъжеца Буратино ще започне реална борба с ислямистите, а не да трепе включително и техни противници, както бе с последното  градче с пекарната.

Свален, невъоръжен самолет, говори ли ти нещо?

Та значи нямаш нищо против Османското робство, понеже питай Синбад, че османците са били нормална цивилизация, а всяка нормална цивилизация на първо място поставя борбата с КОРУПЦИЯТА. Сиреч :

Цитат

???

Току що, Тøни написа:

Та значи нямаш нищо против Османското робство, понеже питай Синбад, че османците са били нормална цивилизация, а всяка нормална цивилизация на първо място поставя борбата с КОРУПЦИЯТА. Сиреч :

???

Още колко ще се излагаш с елементарните си извъртания ?

От едно искане на ЕС за борба с корупцията,  въртиш и сучиш да ми вкараш в устата че османската империя се е борила с корупцията и сме съжителствали нормално :) хехе

То бива простотии, но надминавате себе си :)

За османското робство съм си казвал многократо мнението си , и то няма нищо общо с простотиите за съжителства които твърдиш  :)

трол :)

Цитат

Sweden Caught Censoring the Internet 1984 Style

http://www.dangerandplay.com/2016/01/29/sweden-caught-censoring-the-internet-1984-style/

Убеден съм, че е нарочно, но с каква цел се прави и от кого? Саудитите? Или по-скоро самите европолитици? Или е случайно - просто защото европолитиците са едни корумпирани и тъпоумни либерасти, които биха си продали и майка си, стига да им предложат добри пари. Не видях да има тема за новото преселение на народите, та затова тук поствам. Разбра се, че германската полиция също е инструктирана да не докладва за инциденти, свързани с бежанци. Тук - у нас - пък официално няма "циганска престъпност". И мафия, разбира се няма. Знам кой няма изгода от всичко това - американците, независимо от привържениците на конспирациите. Една Европа, хвърлена в хаос е икономическа заплаха за САЩ.  Може ли наистина всичко това да е случайно?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Цитат

От едно искане на ЕС за борба с корупцията,

Тук излъга най-нахално, понеже много добре знаем каква беше новината.

Искането е на САЩ към Украйна, което е първото и второто - защо Османската империя да не иска да бори корупцията? Да приемам ли, че смяташ турците за нецивилизовани, понеже разбрахме, че поред теб цивилизованите поставят на първо място борбата с корупцията? 

Току що, Тøни написа:

Тук излъга най-нахално, понеже много добре знаем каква беше новината.

Искането е на САЩ към Украйна, което е първото и второто - защо Османската империя да не иска да бори корупцията? Да приемам ли, че смяташ турците за нецивилизовани, понеже разбрахме, че поред теб цивилизованите поставят на първо място борбата с корупцията? 

Не, ти излъга.

Защото това което твърдеше бе поредния путински фейк за "изсикване на САЩ за гл прокурор срещу 1 млрд$ " :)

честит пореден скункс , междувпрочем за което .. ако съ мпропуснал да ти честитя.

Мнението ми за робстовото пак ще ти го напомня за да не се гърчиш с измишльотини за османската империя .

Но пък си забавен -  настояване за борба с корупцията  да изкараш че османската империя е супер цивилизация и се борела с корупцията в България :)

Още колко можеш да паднеш ? съвсем се оплете драги :)

преди 4 минути, miro20 написа:

Още колко ще се излагаш с елементарните си извъртания ?

От едно искане на ЕС за борба с корупцията,  въртиш и сучиш да ми вкараш в устата че османската империя се е борила с корупцията и сме съжителствали нормално :) хехе

То бива простотии, но надминавате себе си :)

Не бе, няма лошо да се бори корупцията, ама как я виждаш тая? Най- корумпираното животно беше свалено от власт и ЕС, и САЩ с кански усилия го върнаха! Така ли борят корупцията нашите колонизатори? Така ами, те и у тях си така я борят- с приказки и пропаганда.

Току що, miro20 написа:

защо Османската империя да не иска да бори корупцията?

Не знам :) ти си изясни тази теза, защото сам си я лансираш. Аз само  ти гледам "сеира"  :) и гърчовете :)

:) Е, аз нищо не съм казал в крайна сметка. Единственото, което остава в аналите на историята е това :

Цитат

:whist:

преди 1 минута, Тøни написа:

:) Е, аз нищо не съм казал в крайна сметка. Единственото, което остава в аналите на историята е това :

:whist:

Да, и всеки път ще ти го повтарям, щом толкова те е засегнало :) Идея си нямам защо си фен на корупцията , феодализма, безправието че те дрразни толкова, но .. твой си избор.

Само не разбрах тезата ти за османската империя.

Ще ми поясниш ли за борбата с корупцията  която налагали в България ? че ми стана интресно. :)

След като нямаш против да живееш в колония, тогава нямаш против Османското робство? :whist:

Турските ВВС в повишена бойна готовност! Този път причината бил изстребител на Сухой! Аз обаче искам да видя как ще се развият събитията сега, как империята ще отвърне на удара! Ще пада турски самолет и въпроса е кога! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 10 минути, Тøни написа:

След като нямаш против да живееш в колония, тогава нямаш против Османското робство? :whist:

А за османското робство :

Не чух смислено обяснение на тезата ти как навърза  изискванията на ЕС за борба с корупцията с .. това че османската империя се е борила с корупцията в България :)

:)

То и няма как да има де.. просто си сипеш абсурдите, за да си замажеш и оправдаеш простотиите в защита на корупцията, феодализма, тиранията.

трол :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Миро! Бакооо ково обърка темата за ислямиските главорези и робството и борбата с корупцията! Отесняха ти другите теми или нямаш вече публика там! Ма, като си я подкарал , та и за да кажа за корупцията! Това правителство не се бори с корупцията, а я създава! Ако искаш ще спорим но не тук!  По добре виж там ,твоите приятели - чалмите нещо се били пак притеснили! 

Току що, Black Power написа:

Миро! Бакооо ково обърка темата за ислямиските главорези и робството и борбата с корупцията! Отесняха ти другите теми или нямаш вече публика там! Ма, като си я подкарал , та и за да кажа за корупцията! Това правителство не се бори с корупцията, а я създава! Ако искаш ще спорим но не тук!  По добре виж там ,твоите приятели - чалмите нещо се били пак притеснили! 

Там е проблема че споря със сепаратисти  "чалми " както ги определи ,   :) които и ми приписват какви ли не думи  :)

Но си прав че е офтопик, аз два пъти давах линк към други теми.. но уви ... то чалмите никога няма да се извинят,  затова аз се извинявам.

Откъде и ти си измисли че "приятели са ми чалми" ?

преди 42 минути, miro20 написа:

Не, ти излъга.

Защото това което твърдеше бе поредния путински фейк за "изсикване на САЩ за гл прокурор срещу 1 млрд$ " :)

честит пореден скункс , междувпрочем за което .. ако съ мпропуснал да ти честитя.

Мнението ми за робстовото пак ще ти го напомня за да не се гърчиш с измишльотини за османската империя .

Но пък си забавен -  настояване за борба с корупцията  да изкараш че османската империя е супер цивилизация и се борела с корупцията в България :)

Още колко можеш да паднеш ? съвсем се оплете драги :)

Я да видим сега какво си написал.

на 26.12.2015 г. at 19:51, miro20 написа:

Тука май много почнахме да спекулираме с понятието "роб".

Вижте, никоя империя няма полза  от "роб'

Роба като твоя собственост, трябва да го изхранваш , да се грижиш за него , да го поддържаш , за да ти върши работа.

В османската империя много по изгодно е да дадеш някакви привидни свободи на хората, след което да ги доиш.

Така че... хем така хем не е така.. понятието "роб" дори е по добре за "роба" , но за османската империя това е неизгодно.

Затова по добре е било да слагаш данък " изтъркване на зъбите" за това че ядеш храната на поробените, но това да не  е твоя отговорност.

Исторически погледнато сме изхранвали Изстанбул. Това "роби" няма как да го направят

Какво поддържане? Какви грижи за роба? Може би имаш вредвид кръвния данък? Ще ми приказва за тролове....

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 3 минути, nikssi написа:

Я да видим сега какво си написал.

Какво поддържане? Какви грижи за роба? Може би имаш вредвид кръвния данък? Ще ми приказва за тролове....

Не се прави на ударен.

КАзах че е положението ни в османската империя е по лошо и от робство !

Ще цитирам от нея тема :

Цитат

Пак уточнявам.. естествено че няма как да отричаме факта на робство. То си е факт.

Лошото е че  е било много повече от "робство" и много по лошо от "робство" - хем нямаш права, но за разлика от "роба" който е грижа на господаря си ,  имаш задължения И към османската империя.

Та кой казваш е трол ?

преди 10 минути, miro20 написа:

Не се прави на ударен.

КАзах че е положението ни в османската империя е по лошо и от робство !

Ще цитирам от нея тема :

Цитат

Пак уточнявам.. естествено че няма как да отричаме факта на робство. То си е факт.

Лошото е че  е било много повече от "робство" и много по лошо от "робство" - хем нямаш права, но за разлика от "роба" който е грижа на господаря си ,  имаш задължения И към османската империя.

Та кой казваш е трол ?

Питащия. Доказано многократно. Правиш се на дръж ми шапката и се виеш като червей като го настъпят.

Имащ задължения да плаща кръвен данък? Роба бил грижа за господаря и имащ задължения....

Добреее.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.