Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно избор на компютър.

Featured Replies

amd fx 8320 ще е по-добър ако ще се клоква,но ако не се клоква според мен i5-4440 ще се справя по-добре.

8320/8350 се клокват много доколкото съм чел обаче ако смяташ да караш с боксовия и без клок ще имаш чувството че си до самолет който ще излети. Моя дето е 4 ядрен съм го намалил на 3.7 по тази причина. Вземи 212 ево-хем евтино хем много го хвалят. Това за прекалено много памет на видеокартата не ги слушай важи за нисък клас-640,740,7750 Watch dogs иска 3гб за макс настройки. Рам-а ще орежеш и след това ще добавиш. Кутия- ми мойта е хубава доволен съм за 50-60лв я гледах. Получих я с 4х120 от стантек.

• Автор

AMD FX8320 си и ма турбо мод и от 3.5 Гхц става на 4.00 Гхц ,а и да излита като самолет не ми пречи. :ДСъщо , AMD FX6300 не е никак зле ,доста неща четох и повечето казват ,че FX8320 e по-добър от FX8350.Както и да е.Искам само да знам дали AMD FX8320 ще си въврви добре до крайна производителнист със сегашната конфигурация по-нагоре където е ,знам ,че интел I5-4440 е добре ,но искам малко повече гигахерци.Искам компа да си е балансиран и да си върви добре дори и на Турбо Мод , та както и да е.Също така знам ,че AMD изразходват повече сила ,докато Интел по-малко. 

Редактирано от Rock Lee (преглед на промените)

Мисля,че няма смисъл от превод. А и да не ти казвам че за тоя 125 ватов звяр на АМД ще трябва да се ръснеш и  бая парички за дънце и охладител.

4440 is faster for gaming, even with the OC for the 8320...for most video conversion, rendering and file compression work the 8320 OC is going to be faster.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

За гейминг за тези пари взимай и5, не ти трябва fx 83**.. Прочети няколко теста за fx8320 и и5 4440 и виж разликата.. Този амд който си харесал се взима ако нямаш пари за i7 пък искаш да използваш компа за енкодинг..не всичко е херцове. Между другото fx 8350 е просто клокнат 8320. 

Ето нещо със монитор: 

BB код:
ASROCK B85 KILLER /LGA1150 Гледам, че все си добавяш и аудио карта, ето дъно с много добра вградена такава.
количка: Линк:

post-352266-0-33844900-1408830553_thumb.
Видеото- разликата между 270х и 270 е няколко кадъра. 
Монитора - ips (по-добри цветове от старите tn) Голям и идеален за АНИМЕ, което очевидно харесваш, same here :D

Обща стойност - 1486,85лв
За останалите пари може да вземеш друга кутия ако си харесаш.
Ако искаш да питаш нещо, пиши на лично :)

Редактирано от Date (преглед на промените)

Абе вие на всички ги бутате тия 4440. Не съм казал че амдто е лошо,казях че му трябва друго охлаждане. 8320 според мен е по-добре защото ще вземеш по-добра видеокарта.

Абе вие на всички ги бутате тия 4440. Не съм казал че амдто е лошо,казях че му трябва друго охлаждане. 8320 според мен е по-добре защото ще вземеш по-добра видеокарта.

Просто се опитваме да му предложил най-доброто за бюджета. За овърклок на fx му трябва стабилно дъно и добър охладител, за да може наистина да мине и5 4440, а това ще му излезе повечко от i5 + добро дъно.Парите все пак са си негови и може да сам да реши какво да вземе. :) 

Процесор направен за игри няма. Въпрос е на малко съобразяване и яснота за какво ще се ползва процесора и така да се направи избор. Целия свят  признава превъзходството на Интел  процесорите от среден и висок клас  във игрите само тука някакви не ориантирани  потребители  се правят на луди. Колоко от вас са  правили тестове подчинени на някакви  стандарти  да ви питам та сте такива капацитети във тая материя. Освен това е различните фирми за игри подкрепят и оптимизират заглавията си за определена марка.Интел и NVIDIA са лидери на пазара  от много години  и  това не се дължи на малоумните ви игри а защото са се доказали  във много професионални сфери като производителни,енергоспестяващи и ефективни.

Процесор направен за игри няма. Въпрос е на малко съобразяване и яснота за какво ще се ползва процесора и така да се направи избор. Целия свят  признава превъзходството на Интел  процесорите от среден и висок клас  във игрите само тука някакви не ориантирани  потребители  се правят на луди. Колоко от вас са  правили тестове подчинени на някакви  стандарти  да ви питам та сте такива капацитети във тая материя. Освен това е различните фирми за игри подкрепят и оптимизират заглавията си за определена марка.Интел и NVIDIA са лидери на пазара  от много години  и  това не се дължи на малоумните ви игри а защото са се доказали  във много професионални сфери като производителни,енергоспестяващи и ефективни.

Много се потрудих да ти разчета писанията(то вярно, че е форум, но все пак). Проблема тук е, че повечето потребители нямат връзка с външния свят, а и с главния мозък. Разберете, че реалността е друга. Хора, които се занимават ежедневно и професионално с нещата, които коментираме тук се подхилват ехидничко. Те не влизат във форумите, защото е излишно да набиват кухи кратуни. Сега идва въпросът защо аз влизам във форума. Защото преди малко повече от година си поставих за цел да оборвам точно тези кухари, които се мислят за велики по форумите, а всъщност са едни дребни душици търсещи поле за изява в едно имагинерно пространство. За тази повече от година разбрах, че мисията ми е почти обречена. Почти, защото тук влизат и интелигентни люде, които бързо схващат за какво иде реч. И затова продължавам. Все пак форума е с техническа насоченост и хората, които влизат, за да получат помощ не са виновни за помията, която се излива в/у главите им. 

Та Алкатраз, приятелю, имаш като цяло добри попадения. Харесвам от части начина ти на мислене, но понякога пишеш абсолютни небивалици и не знам умишлено ли го правиш или от незнание. Няма проблем, всеки допуска грешки. Наздраве под асмата. :beer11:

На мене ми дреме на праните  гащи  дали той ще си купи Интел или AMD и дали изобщо нещо ще купи.  Аз от както имам компютър все интел и nvidia съм ползвал . Минали са ми през ръцете  1 тир с трошляци от всевъзможни марки и модели и съм събрал сигурно над 100 нови машини на хора дето искат с пръдня боя да прaвят. И на мене ми е смешно като почнат да спорят кое е първо и кое второ. Истината е такава,че каквото си купи днеска  след 1 месец вече ще е технологично старо и до 6 месеца ще са излезнали нови 3 модела  а до 1 година и нова архитектура и сокет. Това с клока от хора дето не могат да си вържат обувките пък е другата тъпотия дето тука се прокрадва  при предлагането на конфигурации от хора дето са  си купили през живота 1 компютър  и са сменили 3 вентилатора за 10 лева. Те са неграмотни да  си опишат питанията както е показано във форума и раздела най отгоре ама са тръгнали да питат за тая и оная карта и тоя и ония процесор. Тука отдавна не е форума на технически грамотните хора а се е превърнало в говорилник на лапешорници  и на домакини дето между сериалите  пишат във раздела за празни приказки и забава. Ако имаше стабилни модератори  във техническите раздели изобщо нямаше да се допуска да има теми които не отговарят на изискванията. Ама и те са го ударили на уволджак.

На мене ми дреме на праните  гащи  дали той ще си купи Интел или AMD и дали изобщо нещо ще купи.  Аз от както имам компютър все интел и nvidia съм ползвал . Минали са ми през ръцете  1 тир с трошляци от всевъзможни марки и модели и съм събрал сигурно над 100 нови машини на хора дето искат с пръдня боя да прявят. И на мене ми е смешно като почнат да спорят кое е първо и кое второ. Истината е такава,че каквото си купи днеска  след 1 месец вече ще е технологично старо и до 6 месеца ще са излезнали нови 3 модела  а до 1 година и нова архитектура и сокет. Това с клока от хора дето не могат да си вържат обувките пък е другата тъпотия дето тука се прокрадва  при предлагането на конфигурации от хора дето са  си купили през живота 1 компютър  и са сменили 3 вентилатора за 10 лева. Те са неграмотни да  си опишат питанията както е показано във форума и раздела най отгоре ама са тръгнали да питат за тая и оная карта и тоя и ония процесор. Тука отдавна не е форума на технически грамотните хора а се е превърнало в говорилник на лапешорници  и на домакини дето между сериалите  пишат във раздела за празни приказки и забава. Ако имаше стабилни модератори  във техническите раздели изобщо нямаше да се допуска да има теми които не отговарят на изискванията. Ама и те са го ударили на уволджак.

Мда проблема е, че в момента Интел правят с Пръдня Боя докато АМД са толкова лагнали, че чак са спрели на Булдозер/Вишера процесори и "новия им на две години чипсет 990FXA" и единственното ново е некви жалки ребрандирани APU-та с намалена консумация и нови по-ниски цени на великите им FX, но хубавите дъна си остават безбожно скъпи.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

На мене ми дреме на праните  гащи  дали той ще си купи Интел или AMD и дали изобщо нещо ще купи.  Аз от както имам компютър все интел и nvidia съм ползвал . Минали са ми през ръцете  1 тир с трошляци от всевъзможни марки и модели и съм събрал сигурно над 100 нови машини на хора дето искат с пръдня боя да прявят. И на мене ми е смешно като почнат да спорят кое е първо и кое второ. Истината е такава,че каквото си купи днеска  след 1 месец вече ще е технологично старо и до 6 месеца ще са излезнали нови 3 модела  а до 1 година и нова архитектура и сокет. Това с клока от хора дето не могат да си вържат обувките пък е другата тъпотия дето тука се прокрадва  при предлагането на конфигурации от хора дето са  си купили през живота 1 компютър  и са сменили 3 вентилатора за 10 лева. Те са неграмотни да  си опишат питанията както е показано във форума и раздела най отгоре ама са тръгнали да питат за тая и оная карта и тоя и ония процесор. Тука отдавна не е форума на технически грамотните хора а се е превърнало в говорилник на лапешорници  и на домакини дето между сериалите  пишат във раздела за празни приказки и забава. Ако имаше стабилни модератори  във техническите раздели изобщо нямаше да се допуска да има теми които не отговарят на изискванията. Ама и те са го ударили на уволджак.

Разбирам патоса, но раздела и околните теми са все свързани с ИЗБОР, а туй е нещо не съвсем техническо и за него модератор още няма открит.   :)

Въпросът е да се ориентират хората и да направят някакъв що годе информиран избор, че като гледам какво дране пада по някои места и лошо ми става.

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

Я виж как се пита за конфигурация  и  след това  може пак да коментираме (на лични) ако си навит. Прочети това Важни правила при избора на конфигурация и това Как правилно да питаме за конфигурация или компоненти.  Над 80 % от темите са в разрез  с тоя тертип на питане. И ми кажи пусналия темата кое от всичките тия неща е написал като хората. Врачки,медиуми и шамани във Калдата не е имало и няма и да има. Никой ви не знае какво имате и какво нямате а и какви са ви уменията и знанията . Когато сте си написал/ли грамотно въпроса може да очаквате и сериозно и смислено предложение. На хора дето ги мързи да прочетат 3 теми а пускат веднага нова с разлика в цената от 20-50 лева  за игри  аз лично не бих си направил труд даже да им помогна и за кабела  на захранването а камо ли за цяла конфигурация.

Знаеш ли как се прави избор ? Споделяш на 5 човека какви са ти нуждите към компютъра и ги молиш да ти направят  по 5 конфигурации всеки с толеранс 100 лева да речем. После събираш тия конфигурации и което  излезне,че е най предпочитано и при петимата  го събираш като краен избор и си го купуваш. Ей така се прави избор а не като некви гашници ти  пускат линкове  от някъде си без да е ясно тия части има ли ги или ги няма в склада.

Разбирам патоса, но раздела и околните теми са все свързани с ИЗБОР, а туй е нещо не съвсем техническо и за него модератор още няма открит.   :)

Въпросът е да се ориентират хората и да направят някакъв що годе информиран избор, че като гледам какво дране пада по някои места и лошо ми става.

Няма патос това е жестоката истина:

Ето ме къде съм със старото видео

Ето го и новото

А ето и малко за сравнение

• Автор

Добре мерси на всичко тая тема ще я изтрия и ще пусна нова ,както трябва да е за по-лесно ,просто от няколко дена взех да се интересувам от компютърни части и тая тема доста се растяга, но както и да е.Само искам да питам 1 последен въпрос (след отоговор трия темата)За тоя сайт http://pcmall.bg/configuratoрВ началото пише фамилия,после дъно ,а после процесор искам само да знам ,дали логиката е такава: Избирам дъно и след това порцесорът ,който е съвместим с дъното?Мерси на всички много ще направя нова тема. И се извинявам за грешката си. 

Редактирано от Rock Lee (преглед на промените)

Добре мерси на всичко тая тема ще я изтрия и ще пусна нова ,както трябва да е за по-лесно ,просто от няколко дена взех да се интересувам от компютърни части и тая тема доста се растяга, но както и да е.Само искам да питам 1 последен въпрос (след отоговор трия темата)За тоя сайт http://pcmall.bg/configuratoрВ началото пише фамилия,после дъно ,а после процесор искам само да знам ,дали логиката е такава: Избирам дъно и след това порцесорът ,който е съвместим с дъното?Мерси на всички много ще направя нова тема. И се извинявам за грешката си. 

Никой не те кара да правиш нова тема. 

Не ми отравя линка, но гледай дъното да е същея сокет като процесора. И пак ти казвам хубавите дъна за амд са скъпички, гледай и за хубав охладител!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.