Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми хубав рутер до 40 лв.

Featured Replies

• Автор

Това е добър модел, разлика с по-евтините - ще има да естествено. Голямата промоция иначе само някакви 10 левчета. :D

ем.. в техномаркет са по 100 ,а и 10 лв. са си 10 лв... 1/9 от цената :)

Имам ги и двата рутера и мога да направя тест, но с телефон и след 3 дни и в панелка.

я наистина , направи с телефон теста , кажи ми или има разлика в обхвата , като стоиш на едно и също място :) мерси много

• Отговори 57
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм с рутера който си пробвал 

TP-LINK TL-WR740N

според мен проблема е в настройките на самия рутер.

Огледай кой канал е свободен и се премести на него.

Проблема може да е и от устройството, което закачаш към този рутер, аз лично имах проблем с същия рутер при братовчед ми.

Обаче се оказа, че проблема идва от вградения WiFi модем на лаптопа му. Въпросния модем не поддържа високи канали.

Комшията лови от мен на разстояние от 50 метра и то с много добра скорост.

Редактирано от бате Ици (преглед на промените)

Аз съм с рутера който си пробвал 

TP-LINK TL-WR740N

според мен проблема е в настройките на самия рутер.

Огледай кой канал е свободен и се премести на него.

Проблема може да е и от устройството, което закачаш към този рутер, аз лично имах проблем с същия рутер при братовчед ми.

Обаче се оказа, че проблема идва от вградения WiFi модем лаптопа му. Въпросния модем не поддържа високи канали.

Комшията лови от мен на разстояние от 50 метра и то с много добра скорост.

Изпреварихте ме, и аз това щях да кажа. Проблема на 50 процента от случаите идва от вградените безжични адаптери, като в мобилните телефони са значително по-слаби. Лаптопите също не са изключение.

Изпреварихте ме, и аз това щях да кажа. Проблема на 50 процента от случаите идва от вградените безжични адаптери, като в мобилните телефони са значително по-слаби. Лаптопите също не са изключение.

Аз залагам на претоварения канал.

По принцип повечето работят на канала зададен от производителя и става една навалица.

• Автор

на мен ми трябва за телефон и лаптоп... и съм сигурен ,че не е от настройките.. то в нас даже и обхвата ни на мобилния оператор е много слаб...

Казах на 50 процента от случаите може би е до настройката и по-слаб безжичен адаптер, като не изключвам проблема да е и от самата конструкция на къщата/апартамента или каквото е там. Самата технология е податлива, така че от всичко от може да е.

на мен ми трябва за телефон и лаптоп... и съм сигурен ,че не е от настройките.. то в нас даже и обхвата ни на мобилния оператор е много слаб...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer

инсталирай си тази програма на телефона и погледни положението с каналите.

• Автор

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer

инсталирай си тази програма на телефона и погледни положението с каналите.

как така да погледна положението с каналите ? тоест или би имало обхват в нас ли ? или кой е свързан към рутера ?

Програмата ще ти покаже колко маймуни има на тоя канал около тебе. Колкото са по-малко хората толкова ти е по - чист канала.

• Автор

Програмата ще ти покаже колко маймуни има на тоя канал около тебе. Колкото са по-малко хората толкова ти е по - чист канала.

тоест ,колко човека използват този вид канал ? И аз трябва да съм на друг канал ? Защото около нас , няма много WI-FI ,мисля ,че са само 1-2

Има някой рутери които са големи зверове и са толкова силни ,че  минават  над всички други и така ти задръстват канала.  Избираш канал на който  няма никой и така си гарантираш ефира само за тебе. Ако на една честота сте много хора  рутера ще смята в пъти повече докато изфилтрира твоя компютър,телефон или таблет. 

• Автор

Има някой рутери които са големи зверове и са толкова силни ,че  минават  над всички други и така ти задръстват канала.  Избираш канал на който  няма никой и така си гарантираш ефира само за тебе. Ако на една честота сте много хора  рутера ще смята в пъти повече докато изфилтрира твоя компютър,телефон или таблет. 

да... благодаря за полезната информация :) Утре ще сваля тази програма с WI-FI и ще тествам в нас :)

как така да погледна положението с каналите ? тоест или би имало обхват в нас ли ? или кой е свързан към рутера ?

След като си инсталирал програмката която ти препоръчах ще виждаш на кой канал има най малко навалица.
След това отиваш в настройките на рутера и в един браузър написваш.

192.168.1.1

име и парола е

admin

в ляво има 

Wireless
след това избираш 

Wireless Settings

след това сменяш канала, от долу има бутон 

Save

след това ще ти иска рестарт, като рестартираш вече рутера ти ще е на новия канал
  • Автор

Ходих при интернет доставчика ми и той ми препоръча такъв (някой от тези 2-та беше)

RB951Ui-2HnD - Безжичен Рутер RB951G-2HnD - Безжичен Гигабит Етърнет Рутер

На края на седмицата ще ми го докара да го сложим и да видим или ще ми върши желана работа (да го тестваме) ,и ако постигнем желания ефект ,го закупувам :)    

Еми 1043nd е 251mw, този е 1000mw..... Малко по-силен трябва да е....

да... благодаря за полезната информация :) Утре ще сваля тази програма с WI-FI и ще тествам в нас :)

Може и без програма - е поне ако си с линукс - като си отворя списъка с достъпните мрежи за всяка си пише на кой канал е.

Ако ще слага рутери на първи и трети етаж - няма сми да са много мощни. 2 х TL-WR740N ще свършат същата работа.

• Автор

Може и без програма - е поне ако си с линукс - като си отворя списъка с достъпните мрежи за всяка си пише на кой канал е.

Ако ще слага рутери на първи и трети етаж - няма сми да са много мощни. 2 х TL-WR740N ще свършат същата работа.

С интернет доставчика ми ще тестваме Mikrotic RB951Ui-2HnD или Mikrotic RB951G-2HnD

,ако отговаря на нуждите ми , ще го закупя :)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Тия Микротици ше ги ползват и внуците ти . Трудно се настройват ако не си ги барал ама тръгне ли това няма спиране бате :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Вчера сложихме един такъв микротик...Сложихме го доло при стационарния на 1-ви етаж... та какво мога да кажа... ЗВЯР !!! На 3-тия етаж имам 3 чертички интернет.... :X Покрива целия двор и къща... !!! Ако купувате рутер до 120-130 лв. - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ - МИКРОТИК ! Без антени , компактен и много обхватен !

Ем с 4 пъти излъчвателната мощност на обикновен рутер ако нямаше покритие, щях да се учудя. Ползвай си го със здраве!

• Автор

Ем с 4 пъти излъчвателната мощност на обикновен рутер ако нямаше покритие, щях да се учудя. Ползвай си го със здраве!

Благодаря :)

Миктротик са синоним на качествено мрежово оборудване. Какво може да се очаква ? :)

Неочаквах такова качество,на такава сума

Дано сега някой хора  се  досетят,че  разните там Линк  буклуци из маркетите не струват.

Те повечето консуматорски продукти не струват. Ама сега като ми трябват 3 гигабитни лан порта и някаф безжичен за 2-стайна панелка, как да дам 230 лева за CRS109-8G-1S-2HnD-IN, като мога да си взема 1043nd на половината пари. Сега автора има да покрива къща, при него е нужно. 

Данчо я сподели  кой е тоя  доставчик дето раздава за домашен интернет  гигабит . Вие в тая панелка  да не отваряте хостинг компания ?  При мене целия град  не може да напълни 1 гигабит пиаринг  а вие за  панелката  се чудите :)  Ти явно не правиш разлика никаква в качеството  и ти е все тая какво ще си купиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.