Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми хубав рутер до 40 лв.

Featured Replies

Домашния ми интернет е 100 мегабита на шумен спринт. Имал съм гаври с днс сървара, ама се оправи. 
Раздаваха 740n. Аз си го взех и го сложих в шкафа, купих един 1043 и ползвам него. 
Нужна ми е гигабитна връзка, в случай ако мина на 150 мегабита и също използвам единия компютър като медиен сървър. 
Тъпкан е с full hd видео, което се ползва през лан мрежата. Правя някаква разлика в качеството, но за тези нужди - този рутер ми върши идеална работа. 

• Отговори 57
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Максималната тарифа и скорост на тоя доставчик  е 100 Mbps  на оптика.  И с блу рей качество да са ти филмите  пак не може да напълниш 100 Mbps  канал. Когато още имаше FTP сървъри  при ланаджиите  сме теглили  10 мрежи   народ на 100 Mbps  трасе със суичове за 20 лева  на дереците. Твоя рутер е със 400 Mhz процесор а Микротика е със 600. от към софтуер  Микротика го бие  по-всички параграфи. Тема  със заглавие "Заби ми Микротик рутера"  още не съм чел, но пък тука е пълно с теми за съпонерките на Тъп линк . Та такива ми ти работи Данчо.  Даваш 130 лева и забравяш за рутера вовеки  или даваш 80 и тичаш  през 3 дена да рестартираш.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Знам го, че си пада малко евтин боклук. Но ми върши работа от повече от година и поради спрял интернет съм го рестартирал два пъти. Разбрах, че микротика е по-добър рутер. 
Когато го куповах имах 100 лева и ми трябваха гигабитните портове. Следващия рутер, този като умре или го отпиша, специално в твоя чест ще е микротик. :Д 
Цаката при тъпите линкове е да уцелиш правилния софтуер. Половината на сайта им не работят правилно. 

Я ме светнете каква е разликата между двата микротика по-горе из постовете - дали захранването през етернет вход/изход единствено?

Друго, което не вдявам и не намирам инфо е, каква скорост на трансфер постига по n-стандарта - 150 Mbps или 300 mbps?

Я ме светнете каква е разликата между двата микротика по-горе из постовете - дали захранването през етернет вход/изход единствено?

Друго, което не вдявам и не намирам инфо е, каква скорост на трансфер постига по n-стандарта - 150 Mbps или 300 mbps?

Според този сайт е 300. Но намерих тестове с някви ябълки и там изкарват 150. Вероятно е от лаптопа.

Mikrotic RB951Ui-2HnD Еднобандов само на 2.4 макс 300 защото стандарта не позволява повече.

Mikrotic RB951G-2HnD Двубандов 2.4/5  с макс 300  защото стандарта не позволява повече.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Сега стоплих - първият е само етърнет 10/100, а вторият има гигабитови портове 10/100/1000. Алка, бъркаш се, и двата са еднобандови, но с две вериги за филтрация (поне така го разбирам).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.