Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Съмнение за вирус, дубликират се папките и файловете?


Препоръчан отговор

Здравейте, днес (преди малко), забелязох, че паметта на Local Disk : C е запълнена с около 15 GB отгоре, вчера беше 237 GB свободна, а днес е 222 GB свободна, забелязох, и че си прави дубликати на програмите / папките, днес влязох в Local Disk : C и какво да видя, някаква папка 2-click run, а в нея преки пътища на браузерите които са инсталирани и не само. В папката има : Google Chrome пряк път, IE пряк път, Internet-url икона, някаква връзка More Portable Programs и пряк път на Mozilla Firefox, а аз дори Mozilla-та я нямам инсталирана..Влязох и в Program Files и какво да видя дубликати на папките на PhotoShop, ATI Technologies, microsoft shared, Services и System... 

 

Имам диск на ОС-та, но и направих пълна преинсталация миналата седмица..

 

FRST.TXT

 

https://drive.google.com/file/d/0B6DvfXIf9eWhNHlSM0F6ekx4bDQ/edit?usp=sharing (Може да се види и без да се тегли).

 

 

Addition.TXT

 

https://drive.google.com/file/d/0B6DvfXIf9eWhMlloVm1hVDkxb0E/edit?usp=sharing (Може да се види и без да се тегли).

 

 

Едит: Вече почна и да забива.. Не съм теглил нищо, само изтрих папката - 2-click run .

 

Едит: Преинсталирах Windows-a, защото беше толкова забил, че едвам отварях страниците и не ми остана друг избор..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Извиняваме се за забавянето, но явно сме ви пропуснали. Ами просто отпуските свършиха и времето често недостига за съжаление.

От описанието разбирам, че по-скоро сте имали adware-чета, а не червей, който прави копие на съдържанието на папките като Brontok или подобни.

Лично от логовете мога да спомена, че нямаше активен зловреден код в системата и явно е дошло време за преинсталиране на Windows-a. Сега докато сте с нов такъв е добре да направите един IMAGE и при проблеми да възстановите IMAGE-a и да си спестите нова преинсталация.

 

 

Поздрави и лека вечер!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...