Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

KOLIBKA за XBMC Media Center a.k.a. Kodi

Featured Replies

Я какво хубаво приложение.

• Отговори 56
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Да, възможно е и няма да е особено трудно. Самите филми се намират в youtube, за който вече има направена приставка за Kodi т.е. от нас се изисква само да генерираме списъка с филми и при маркирането на някой да препращаме заявката към тази добавка за youtube. Гледам, че в сайта има препратка и към neterra. Съществува вече направена добавка за neterra - препоръчвам ви първо да изпробвате нея (има опция за гледане на български филми; регистрацията в сайта е безплатна). Ако не ви е достатъчна, ще помисля върху вашето предложение за bgtv2.blogspot.com

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Възможно ли е да се направи добавка за Kodi на сайта http://play.gong.bg/?

Би било прекрасно ако с регистрациите си в сайта гледаме мачовете от Висшата лига, А-група и NBA.

Услугата е платена, но и сега има подобни TV добавки в Kodi, които работят с вкарване на username и pass за основния сайт.

• Автор

Изобщо няма да е трудно да се направи...обаче аз самия не бих платил за да гледам спорт - по скоро на мен трябва да плащат, ако искат да го гледам ;)  Опитвам се да кажа, че вече съм мислил по въпроса за някакъв спортен addon и "Гонга" наистина би бил подходящ; проблем със самото логване няма да има, просто не желая да плащам за да създам тази приставка, която дори няма да използвам, понеже не се интересувам ама изобщо от никакъв спорт. Хвърлете един поглед към този пост за алтернативен безплатен вариант. След време пък може и да се намери някой друг по-спортен тип разработчик, запалянко и фен на футболните драми :soccer2: ; на мен ми стига и парламентарния контрол - там също има много екшън и емоция :boxing3:

Здравей Phoenix.bg,

първо искам да благодаря за добавката. Работи добре на Windows платформа. За съжаление обаче не функционира под андроид. Има ли начин да се оправи това? Аз лично използвам android tv box, който е вързан към телевизора и затова смятам, че функционирането под андроид е важно за всички с подобни устройства.

Също така по въпроса за предложението за разработка на добавка за http://bgtv2.blogspot.com/?m=0смятам, че е добра идея, тъй като в Neterra не могат да се гледат филмите без да се купи абонамент, докато в блога по-горе филмите са безплатни.

• Автор

В момента разработвам нова приставка именно за bgtv2.blogspot.com, както и други източници за единствено съдържание на български език. Ще включва игрални филми, документални и сериали, ТВ и радио, дори и подкасти. Първата версия ще бъде публикувана през април месец :wink12:

По отношение на работата на тези приставки под android не мога да кажа много. Преди време правих разни тестове, но без резултат. Ако наистина искате да помогнете, моля качвайте лога на Kodi/XBMC в pastebin.com или друг подобен сайт и ми пращайте линка за да анализирам възможните проблеми. Засега само това мога да ви препоръчам!

Благодаря за отговора. Ето линк към лога:

http://xbmclogs.com/pnirx8c45

@RJ45, дoбaвките са много, съветвам те да почнеш от тук:

http://www.tvaddons.ag/

Редактирано от barev (преглед на промените)

• Автор

Нова версия: 0.0.11  >>ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК<<

Промени спрямо предишната версия:

• Премахнати са изцяло йероглифите (\xd1\x81\xd0\xbc\xd0) в имената на филмите. В категорията за български филми, имената им съдържат само англоезични символи и все още се налага да се ориентирате по обложките им;
  • По-изчистени и точни заглавия на филмите>   Име на поредицата :: Име на епизода;
  • Структурни подобрения за поддръжка на android устройствата - моля тествайте за съвместимост;

Благодаря, новата версия работи на SPMC под Android. Може ли да се обновят и останалите плъгини, така че да работят под андроид?

• Автор

Радвам се да го чуя. Приносът е предимно ваш г-н Барев, защото повечето други потребители само се оплакват и не могат или не знаят как да ми покажат лога на Kodi/XBMC за да видя каква грешка получават при тях. Странното е, че въпросната грешка е изключително тривиална, но се получава само при някои устройства под андроид - дори не при всички!  Аз самият не разполагам с такова устройство на което да извършвам тестове и вие наистина много помогнахте.

...и по същество: грешката се дължи на поддръжката на кирилица в имената на заглавията в Kodi под android система. Само в такава комбинация, вместо да изобрази някакъв йероглиф на мястото на кирилицата, вие получавате тотална грешка, която директно ви ограничава всякакъв достъп до списъците със заглавия, извлечени от съответните сайтове. За щастие, повечето филми в колибката са именовани на латиница и в по-редки случаи на кирилица. Затова аз просто извлякох целите заглавия, игнорирах всички символи на кирилица за да остане само латиницата - с нея не би трябвало да има проблеми и както вие потвърдихте, постигнахме целта. Явно проблемът е наистина специфичен за андроид, щом под другите платформи липсва и би било наистина трудно да се намери ефективно решение за останалите приставки. В момента се сещам само за някаква евентуална опция в настройките за транскрипция на всички заглавия от кирилица към латиница. Може и да се получи някой ден, но първо трябва да го измислим как да се направи!

След няколко дни, ще публикувам нова приставка за Kodi. Пробвайте също и с нея. Ако и тя не работи (защото е за ексклузивно българско съдържание със заглавия на кирилица), значи съм прав в догадките си :)

Редактирано от Phoenix.bg (преглед на промените)

Радвам се да го чуя. Приносът е предимно ваш г-н Барев, защото повечето други потребители само се оплакват и не могат или не знаят как да ми покажат лога на Kodi/XBMC за да видя каква грешка получават при тях. Странното е, че въпросната грешка е изключително тривиална, но се получава само при някои устройства под андроид - дори не при всички!  Аз самият не разполагам с такова устройство на което да извършвам тестове и вие наистина много помогнахте.

...и по същество: грешката се дължи на поддръжката на кирилица в имената на заглавията в Kodi под android система. Само в такава комбинация, вместо да изобрази някакъв йероглиф на мястото на кирилицата, вие получавате тотална грешка, която директно ви ограничава всякакъв достъп до списъците със заглавия, извлечени от съответните сайтове. За щастие, повечето филми в колибката са именовани на латиница и в по-редки случаи на кирилица. Затова аз просто извлякох целите заглавия, игнорирах всички символи на кирилица за да остане само латиницата - с нея не би трябвало да има проблеми и както вие потвърдихте, постигнахме целта. Явно проблемът е наистина специфичен за андроид, щом под другите платформи липсва и би било наистина трудно да се намери ефективно решение за останалите приставки. В момента се сещам само за някаква евентуална опция в настройките за транскрипция на всички заглавия от кирилица към латиница. Може и да се получи някой ден, но първо трябва да го измислим как да се направи!

След няколко дни, ще публикувам нова приставка за Kodi. Пробвайте също и с нея. Ако и тя не работи (защото е за ексклузивно българско съдържание със заглавия на кирилица), значи съм прав в догадките си :)

Благодаря за усилията в разработката. С удоволствие ще тествам и за в бъдеще и ще поствам логове от платформите, които използвам - Андроид и Windows.

Искам обаче да уточня нещо, което вероятно ще осветли евентуалните проблеми под Андроид. Оказва се че версията на колибка 0.0.11 от този пост все още не работи под андроид (SPMC 14.1.0 http://spmc.semperpax.com/).Изглежда обаче, тъй като съм инсталирал репо-то от този пост:

https://www.kaldata.com/forums/topic/232861-%D0%B1%D0%B3-%D0%B0%D0%B4%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81-%D0%B7%D0%B0-kodi-media-center/

версията автоматично се е обновила до 0.0.12 от репо-то и тази следваща версия работи перфектно.

Все още не ми е ясно каква е разликата между двете, но според мен едно сравнение в кода на github https://github.com/kodi1/plugin.video.kolibkaможе да покаже къде е проблема. Също така не разбирам какъв е смисълът от множество версии на една и съща добавка, може би е добра идея phoenix.bg - ти да използваш гитхъб репо-то и да поддържаш версията на кода там.

Редактирано от barev (преглед на промените)

• Автор

Колегата kodi1 добавя всички български приставки за Kodi в това хранилище, което споменахте. Версията на приставката за колибка в хранилището е модифицирана от него с допълнителни фиксове и подобрения. Двамата работим самостоятелно и наистина неговия форк е по-добър от този първоначалния, който аз публикувам. Следва всички да сме му благодарни за което. Аз се опитвам обаче да огранича до минимум използването на външни библиотеки в приставките ми и да опростявам кода колкото е възможно, за да е достъпен за лесно разчитане от други хора. Неговата перспектива е да се направят приставките колкото се може по-добри, функционални и с мултиплатформена поддръжка.  В changelog-a за версия 0.0.12 в хранилището е поставил "Fixes SPMC" т.е. той също следи тази тема и е направил съответните подобрения именно заради вас г-н Барев. Аз пък явно загрявам по-бавно (като албански реотан) и дори не бях забелязал, че използвате друг медия център, а не Kodi. Между другото голям брой медиа-центрове  и подобни транскодиращи приложения са базирани на изходния код на XBMC:  Boxee, Plex, MediaPortal, VidOn, а сега разбирам и за SPMC.

П.С: Колега Kodi1, кажи и ти нещо по въпроса...

Благодаря за разяснението. Според мен проблемът не е точно в SPMC специално, тъй като тази версия е почти идентична с официалния Коди с изключение на някои подобрения и оптимизации на библиотеките за хардуерно ускорение на видеото и т.н. Все пак бих могъл да тествам добавката и под vanilla Kodi за андроид и да постна лог, както и да направя същото за останалите добавки Нова плей, вбокс и т.н.

Страхотни програми, но изпитвам трудност при hподкарването на subsunacas, последната версия мисля че беше 1.
С версия 0.0.8 н;мам проблем. Изполвам Kodi 14.01 - ubuntu 12.04 - също така е тествано и на razberry 1 и ефекта е същия. Въпроса ми е главно към Kodi1, Но не бих отказал и мнението на останалите. Благодаря!

Страхотни програми, но изпитвам трудност при hподкарването на subsunacas, последната версия мисля че беше 1.

С версия 0.0.8 н;мам проблем. Изполвам Kodi 14.01 - ubuntu 12.04 - също така е тествано и на razberry 1 и ефекта е същия. Въпроса ми е главно към Kodi1, Но не бих отказал и мнението на останалите. Благодаря!

:no-no: Описанието е много смислено :shock11: .

Това е трудно да се разбере какъв е проблемът, от вашето описание.

Като неработи качете лог тук.

За AppleTV май не работи тая добавка, постоянно ми дава  Error Script failed: KOLIBKA докато с pc-то под Win7 в същата мрежа нямам проблеми !

• 2 месеца по-късно...

Kodi 14.2 + android 4.4.2 (rikomagic mk80) се инсталира успешно, разлиства главните директории (Кирилицата се визуализира нормално) но при опит за отваряне на някоя ми дава Error Script failed: KOLIBKA.  Пробвах и с новата бета версия ... също неуспех.

От къде да сваля лога?

• Автор

Ако говориш за надписите в главното меню на приставката, нормално е да са ОК - все пак са вградени в самата нея (UTF-8). Конкретно за андроид платформа, опитайте версията на kodi1 от българското хранилище. Иначе за версията на Kodi под андроид, инсталирайте го директно от Google play. Така ще получавате автоматични обновления.

За съжаление последната версия отказва да се инсталира. Що се отнася до коди от маркета там е бета версия, но за спорта пробвах и с нея. Резултатът е един и същи не тръгва колибката.

• Автор

Файловете на Kodi и неговия log file се намират в директория /Android/data/org.xbmc.kodi/ на вградената вътрешна памет на устройството. Дори и с този log file към момента не съм в състояние да реша проблема ви. Получавам обаче положителни отзиви от други видове устройства работещи под истински Линукс или под Уиндоус. Ако гледате видео през Kodi на екрана на телевизора ви, за максимална съвместимост използвайте STB/HTPC работещо под ОС Уиндоус или Линукс (например SteamOS, OpenElec, OSMC, Kodibuntu и др.). Една "малинка" с USB3 флашка (не мемори карта) + лицензи, кутия, захранващ адаптер, IR дистанционно излиза около 150 - 180лв.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Нова версия: 0.1.0  >>ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК<< или инсталирайте българското Kodi хранилище и ще получавате автоматично всички актуализации !

Промени спрямо предишната версия:

• Завършена поддръжка на Android.

Все още заглавията в българската секция не са видими, заради проблема с декодирането на кирилицата от въпросния сайт. По същата причина не са добавени описанията на български език.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

Малко съживявам стара тема, но и искам да гледам Гонг.Плей през Коди и съответно имам желание да направя адон.

Не съм правил досега адони точно пък за Коди, но не мисля че е нещо супер сложно. 

Има ли все още мераклии за такова животно и евентуално хора с активни акаунти (знаете, че трябва регистрация в гонг) които да го тестват?

Поздрави.

Здравейте,

Възможно ли е да се направи добавка за Kodi на сайта http://play.gong.bg/?

Би било прекрасно ако с регистрациите си в сайта гледаме мачовете от Висшата лига, А-група и NBA.

Услугата е платена, но и сега има подобни TV добавки в Kodi, които работят с вкарване на username и pass за основния сайт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.