Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Xiaomi Mi4 или Sony Xperia Z1 Compact

Featured Replies

Всеки казва, че е по-добър от трите модела, за които е търсено сравнение и съвет, а не, че е най-добрия телефон.

Четеш отгоре, отгоре и от това идват недоразуменията после.

Не съм видял някой да е написал, че е по-добър от iPhone 5 и 5S, LG G3, Samsung S5 и т.н.

Аха добре.

Аз дори не знам що ги сравнявате въобще. Няма по-добър, различни класове са (и не говоря в ценово отношение). Ако иска телефон по-лесен за ползване с една ръка... Сони'то. Ако иска по-оптимизиран, но и по-голям (но и с възможно най-малкото шаси) - Xiaomi. Ако иска да waterproof - Сони, ако не държи на него... пак до размера опира.

Хардуерът толкова много изпревари софтуера, че вече е направо смешно да се избират телефоните по процесор. В случая за мен изборът би бил на кантар и то заради размера най-вече. Е, ако беше Z3 Compact, нямаше к'во да се чудя де...

Най-големият минус на Xiaomi'то е гаранцията.

п.п. Z1 Compact излезе на 1000, а не на 1200лв. Т'ва само за инфо...

Сонито беше чудесен модел преди една година.

Сега пак е, но отстъпи мястото на Z2, Z3 и т.н.

Ползвал съм го преди година, а сега ползвам Mi4.

Освен с по-добрия дисплей (IPS LCD срещу TFT), 4-ката е с по-добър процесор ( 2,5 Ghz срещу 2,2 за Сони-то), доста по-малки и компактни размери, грамажа също е над 20 грама надолу в полза на 4-ката, 3ГБ РАМ срещу 2 за Сонито, предната камера на Xiaomi е 8 мегапиксела срещу 2 на Сони, а основната камера е в пъти по-добра на Ми4, нищо, че на Сони е с повече мегапиксели.

Повярвай ми, 4-ката работи в пъти по-бързо от Сони и около ден и половина - два ми държи батерията на интензивно ползване (колкото и да е относително това понятие).

Та към момента и цената на 4-ката 64 гиги е колкото на Сонито и това е още един плюс.

Най-добрия вариант е да видиш като усещане в ръката кой ще ти допадне и този фактор да не го пренебрегваш също.

Да, когато излезе, беше 1000 лева, поне аз за толкова го взех, а и до колкото си спомням, взех го почти веднага и беше след нова година, февруари някъде, май... Няма как да има година от представянето на модела... Разликата с Z3 Compact не е съществена, поне за мен. Същата камера, същата РАМ и т.н. Да, Z3 Compact ще е с малко по-добър процесор.

Z1 Compact или Z1 си ползвал?... Z1 Compact НЕ Е с TFT, С IPS е! Освен това, когато си го ползвал, с коя версия на Android беше?... Аз сега съм с последната, 4.4.4. Често в началото са им малко бъгави фърмуерите на Sony, въпреки че аз лично проблеми съм нямал. През цялото време имам усещането, че сравняваш Z1, а не Z1 Compact, понеже говориш за дисплея, който при Z1 Compact лично за мен е перфектен, а може и очите да не са ми в ред... Вярно, 2,5 Ghz срещу 2,2, но че бил 4-ката в пъти по-бърза, не знаех да се изсмея ли или да го оставя без коментар. Как я установи тази разлика в бързодействието, защото около мен са хора с най-различни и последни модели телефони, от ХуйВей, та до въпросния и S5 и т.н. Sony-то с нищо не им отстъпва, даже напротив, като по-малкото мегапиксели дори му дават съществено предимство. На бенчмарковете още когато го взех му пуснах AnTuTu и ми направи 35 хиляди, сега с новия Android не съм му пускал, но ще го направя ако трябва. Аз съм с над 130, предимно платени приложения, с които мога да си върша почти всичко и да работи бързо и безпроблемно телефона, е важно за мен! Батерията ми държи 4 дена, а и повече, според използването, но да кажем, средно 3 дена без проблем. За камерата може и да си прав, въпреки че за мен Z1 Compact има отлична камера, пак мога и има от къде да сравня. Вярно, от 20 Мп очаквах повече, но не съм съгласен, че Mi4, някакъв ХуйВей, Самсунг или каквото и да е друго от Андроид телефоните ще направи по-добра снимка и за това има безброй много тестове пускани навсякъде в мрежата. Можеш да кажеш че са на приблизително едно ниво, единия ще се справи с някои снимки по-добре, другия ще е за други снимки по-добър, но генерални изявления, че камерата на Mi4 е по-добра, аз не бих направил...

Приятели, не сравнявайте Z1 Compact с мини моделите на другите марки, понеже подхода на Sony за този телефон беше коренно различен... Другите пуснаха силно орязани мини варианти на техните водещи телефони, докато Sony пуснаха умален вариант с абсолютно същия хардуер. Дори като цена, Z1 Compact в момента е на по-висока цена от Z1.

И относно софтуера, чак пък на "светлинни години"... Е, може, ако кажеш че KitKat 4.4.4 е на светлинни години от този на Mi4. За мен обаче няма значение какво са ми оптимизирали, защото аз както си работя с телефоните, с малко повече занимавка си ги оптимизирам за моя вкус и удобство така, както на мен ми е удобно.

И последно, нещо което ще е интересно - екраните на двата ми Z1 Compact телефона се различават и то значително... И двата са IPS, но на различни производители. Голям минус на Sony, че човек не знае на какъв екран ще попадне. И двата са страхотни екрани, още повече, че има в софтуерните настройки баланс на бялото, но е факт, че Sony използват двама производители на дисплеите и м/у два телефона има разлика.

• Автор

Чудя се как ще се справя с това че телефона няма слот за разширени карти а и ако не се лъжа мисля че батерията е запоена на дънната платка т.е. едно намокряне зимно време може да даде някакъв конденз и всичко да изгори?

Аз дори не знам що ги сравнявате въобще. Няма по-добър, различни класове са (и не говоря в ценово отношение). Ако иска телефон по-лесен за ползване с една ръка... Сони'то. Ако иска по-оптимизиран, но и по-голям (но и с възможно най-малкото шаси) - Xiaomi. Ако иска да waterproof - Сони, ако не държи на него... пак до размера опира.

Хардуерът толкова много изпревари софтуера, че вече е направо смешно да се избират телефоните по процесор. В случая за мен изборът би бил на кантар и то заради размера най-вече. Е, ако беше Z3 Compact, нямаше к'во да се чудя де...

Най-големият минус на Xiaomi'то е гаранцията.

п.п. Z1 Compact излезе на 1000, а не на 1200лв. Т'ва само за инфо...

Гаранция има и в България, нищо че си го купил от Китай по интернет. Mi4 получи MIUI V6 и е 6 пъти по-добър от софтуера на Sony.

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Гаранция има и в България, нищо че си го купил от Китай по интернет. Mi4 получи MIUI V6 и е 6 пъти по-добър от софтуера на Sony.

Е, че има гаранция... има, но първо е на майната си (трябва да пращаш, да чакаш... може и 3 месеца да отнеме отиване-оправяне-връщане, освен ако не "кихнеш" на спедиторска фирма, пък после се оправяй на връщане да не ти искат отново  ддс.)

+ че няма ник'ва защита ако ти откажат гаранцията...

За мен купиш ли си нещо извън БГ/ЕС... а особено от Азия - направо по-добре се надявам да се не стига го гаранцията...

п.п. и пак ще кажа, гаранция ИМА, но чакането/разправиите/парите за пращане/получаване... за мен не си струват понякога.

А за софтуера, предполагам си прочел поста ми, че ако търси по-оптимизиран да се насочи към Xiaomi'то? Не знам защо дори споменаваш MIUI, т.к. не съм отрекъл...

Редактирано от SeeKnDestroY (преглед на промените)

Е, че има гаранция... има, но първо е на майната си (трябва да пращаш, да чакаш... може и 3 месеца да отнеме отиване-оправяне-връщане, освен ако не "кихнеш" на спедиторска фирма, пък после се оправяй на връщане да не ти искат отново  ддс.)

+ че няма ник'ва защита ако ти откажат гаранцията...

За мен купиш ли си нещо извън БГ/ЕС... а особено от Азия - направо по-добре се надявам да се не стига го гаранцията...

Явно не го разбра - има гаранция и гаранционен сервиз в БГ, като избора дали ще го пращаш обратно за обслужване на галанцията или ще го дадеш в сервиза тук е твой избор.

Това е фирмата, която продава официално и обслужва гаранционно марката и то не само от БГ, а от цяла Европа.

Съпорта на Xiaomi наистина е брилянтен, дори когато се отнася за пращане апарата в Азия.

• Автор

Супер дано го свалят на 300 евро 64 гб. и го взимам

http://pcworld.bg/22973_v_indiya_xiaomi_prodade_40_hil_telefona_redmi_1s_za_4_sekundi

Редактирано от diorgiothiol (преглед на промените)

Явно не го разбра - има гаранция и гаранционен сервиз в БГ, като избора дали ще го пращаш обратно за обслужване на галанцията или ще го дадеш в сервиза тук е твой избор.

Това е фирмата, която продава официално и обслужва гаранционно марката и то не само от БГ, а от цяла Европа.

Съпорта на Xiaomi наистина е брилянтен, дори когато се отнася за пращане апарата в Азия.

В момента извършваме планирана профилактика.Извинете ни за неудобството.

Стараем се да я завършим възможно най-бързо. Моля, посетете ни отново малко по-късно !

Това го пише вече шести ден на страницата, което ме кара да се съмнявам и в съпорта и във всичко останало...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.