Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се пазарува от aliexpress?

Featured Replies

Току що, Puppet Master написа:

Предстои да купувам едни чаркове от китайски сайт на обща стойност 97 лева, доколкото съм разбрал мито се плаща само за стоки със стойност над 150 евро, тоест има вероятно да не плащам. Не знам само колко ДДС трябва да платя и откъде се взима пратката - от местния клон на пощата или някъде на майната си? Абе въпросът ми е - ще имам ли вземане-даване с митницата, че нямам време и нерви да се разкарвам до там? 

ДДс да ти излезе 3-10 лв не повече 

Току що, Puppet Master написа:

Значи трябвада питам в пощата дали там мога да го заплатя

То ще ти дойде като кулет поне при мен така дойде във пощата :)

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Ако поръчам 10-тина продукта от различни търговци от aliexpress, после в България един по един ли ще ги вземам от пощата или още от Китай ги изпращат заедно в един колет?

По принцип идва в пощенския клон.

Плучаваш го директно без абсолютно никакви други формалности .

Ако обаче мине митница, идва ти известие пак в пощенския клон но с покана да отидеш вече в  мтническия клон, който може да е ли в областните градове /сам трябва да питаш/ ил ина митница в София.

Ако е през DHL почти винаги пратктие минават през митница София.

Тогава се почва с формалностите .

1 - Ако е в клона на митницата в града е малко по лесно - разпечатваш офертата и плащането от алиекспреса, правиш и извлечение от плащането на дебитната/кредитната карта.

С тези неща отиваш в митница и ти пресмятат   ДДС-то и евентуално мито . Плаща се на място и ти освобождават пратката , като допълнително  се плаща магазия някаква за "склад".

Преди беше малко по сложно с ЕОРИ номер и митнически посредник... мотаеш се с документи и формалности през амнайсет места все едно внасяш тирове или контейнери ... но сега малко го опростиха.

2 - С DHL е малко по сложно - изпращаш им ЕОРИ номера си , ако нямаш трябва да си извадиш. Плюс заверено пълномощно , което се разпечатва от техния сайт, но си го заверваш сам при който и да е нотариус - 5 лв струва /и разкарване/ . Пълномощното даваш заявка да си го вземат сами, или отиваш в техенофис и просто го оставяш. Те там си го придвижват до Сф на другия ден.Офертите на стоката и извадка на плащането в този случай също може да стане по имейл, аз например ги оформям в PDF или текстов файл , или направо както е в "екпсорт за печат" на електронното ми банкиране.

След това DHL ти предлагат ти да платиш сумата с банков превод, или те  да заплатят, като само за поемане на плащането от тяхна страна сеплаща 24 лв   за услугата.

След тези неща, след 2-3 дена ти  я носят пратката.

преди 1 час, furbus написа:

Ако поръчам 10-тина продукта от различни търговци от aliexpress, после в България един по един ли ще ги вземам от пощата или още от Китай ги изпращат заедно в един колет?

Ще получиш 10 различни колета , и най веротно по различно време. Всеки търговец си е за себе си .

И най важното - Хубаво е да проверявате търговеца, тъй като има много които мамят с фалшиви карти, таблети, телефони и т.н.

ето ви един сайт за проверка на търговец

https://track24.ru/?page=store-info

Копираш му линка от алиекспреса и ти дава съвет каквъ е що е и дали да му се доверяваш.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

А някой може ли да ми каже примерно, колко ще ми вземат от пощата, някаква такса за пратките има ли? Става въпрос за малки стоки прьстени, гривни, калъфи.

Благодаря за отговорите!

преди 12 минути, furbus написа:

А някой може ли да ми каже примерно, колко ще ми вземат от пощата, някаква такса за пратките има ли? Става въпрос за малки стоки прьстени, гривни, калъфи.

Благодаря за отговорите!

Доставката е безплатна от 25-60дни пратката пристига до 30дни някъде поне доколкото помня прк мен беше така такси в пощата не се заплащат отиваш с лична карта и взимаш пратката.

• 4 месеца по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.