Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за видео карта AMD Sapphire 5450 HD

Featured Replies

Здравейте,тъй като не си падам много по хардуера реших,че вие може да ми помогнете.Проблемът е следния,в момента компа ми е с вградена видео карта "Intel HD Family" а искам да си взема AMD Radeon-а и искам да ми кажете дали ще пасне на дъното ми,ето и снимка към него http://postimg.org/image/52p5c5czf/   Ето и информация за видео картата

http://graphics-cards.findthebest.com/l/64/ATI-Radeon-HD-5450

Редактирано от kpac95 (преглед на промените)

Картата която си харесал е стара и бавна , може би трябва да споделиш какво очакваш от нея.

• Автор

Картата която си харесал е стара и бавна , може би трябва да споделиш какво очакваш от нея.

Не очаквам кой знае колко,ползвам я за по-стари игри главно в момента играя цс 1.6 но на интелската карта fps-to(framerate) ми пада от 100 до 40 което го прави измъчващо за игране като имаме на предвид,че играта е фирст персон шутър не ми допада т'ва fps.Иначе може и да тествам нещо по-новичко на нея но не претендирам кой знае какви очаквания.Онзи ден щом с тази карта,двуядрен процесор 2.4гхз и 2гб рам (ддр3-ки) поркарах Battlefield 3,върви с около 30 - 40 фпс което е малко странно,защото цс-а е доста по-стара,но имайки предвид може да не е опитимизирана за такива карти , не знам просто искам мнение дали ще пасне на дъното ми.Благодря предварително

Преполагам я вземаш на старо, за пренебрежима сума. Ако можеш уговори се с продавача за евентуална проба, ако не ти харесва я върни и го почерпи бира с картофки за търпението :)

• Автор

Преполагам я вземаш на старо, за пренебрежима сума. Ако можеш уговори се с продавача за евентуална проба, ако не ти харесва я върни и го почерпи бира с картофки за търпението :)

Не,не нова е с онлайн поръчка ще я взимам и аз се чудих , ако искаш да пратя линк да я погледнеш?Само ми кажи дали ще пасне все пак :Д

Нова...от преди 3 поколения. Напишете си останалите компоненти и бюджет за видеокарта, който желаете да похарчите, за да видим какво може да се предложи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Нова...от преди 3 поколения. Напишете си останалите компоненти и бюджет за видеокарта, който желаете да похарчите, за да видим какво може да се предложи.

Не човече вие явно не четете.Казах че е нова в смисъл че не е ползвана,не ме интересува от колко поколения е просто искам да знам дали ще ми пасне на дъното

Не човече вие явно не четете.Казах че е нова в смисъл че не е ползвана,не ме интересува от колко поколения е просто искам да знам дали ще ми пасне на дъното

Тя ще пасне тази карта, ама като едното нищо може да е по-бавна от вградената в процесора. Желаете да се помогне или да се набутате?

• Автор

Тя ще пасне тази карта, ама като едното нищо може да е по-бавна от вградената в процесора. Желаете да се помогне или да се набутате?

Човек,моля те не ми сравнявай АМД с Интел от към видео карти,благодря за ифото.

Хуваво, вземете си видеокарта подходяща за офис конфигурация, с давност от 3 поколения. Вече на въпроса за пасването е отговорено и темата приключена

• Автор

Хуваво, вземете си видеокарта подходяща за офис конфигурация, с давност от 3 поколения. Вече на въпроса за пасването е отговорено и темата приключена

Така като те гледам,колко ги разбираш не знам просто как си стигнал този ранк,както и да е Да живеят разбирачите :)

Практически всички вградени видео контролери от последните 2-3 години и в Интелските процесори и в APU процесорите на АМД са по-бързи от картата с която желаете да се набутате, но избора си е ваш.

• Автор

Практически всички вградени видео контролери от последните 2-3 години и в Интелските процесори и в APU процесорите на АМД са по-бързи от картата с която желаете да се набутате, но избора си е ваш.

Гледах и тестове на картата и сравнения м-у двете карти не можеш да сравниш дадената от мен информация (Интелската карта) със тази която искам да закупя.

Гледах и тестове на картата и сравнения м-у двете карти не можеш да сравниш дадената от мен информация (Интелската карта) със тази която искам да закупя.

Дадената информация не показва модела на процесора Ви и нищо не знаем за това с какво вградено видео разполагате. Явно вие също не знаете.

По добре ако е нещо от Low End картите вземи ето тази

18477-47x47.jpg SAPPHIRE 1024M HD6450 DDR III HDMI PCI-E /BULK/  76,74 лв

Със поне 15 лева отгоре е но получаваш доста по голяма производителност не прави грешката да вземеш HD 5450 

Ето и сравнение

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-6450-vs-Radeon-HD-5450

Редактирано от Ivan Ivanov_347067 (преглед на промените)

Здрасти колега :)

и аз съм с тази графична карта

ако питаш мен за нормален цс 1.6 ще ти стигне ( аз играя Counter-Strike 1.6 Professional Edition v2.0 и съм доволен )

но за по новите игри немога да кажа нещо, тъй като съм с Пентиум Д 

иначе има лист които пише с които игри е съвместима картата :

http://dox.bg/files/dw?a=61cf515967 ето линк за документа

• Автор

По добре ако е нещо от Low End картите вземи ето тази

18477-47x47.jpg SAPPHIRE 1024M HD6450 DDR III HDMI PCI-E /BULK/  76,74 лв

Със поне 15 лева отгоре е но получаваш доста по голяма производителност не прави грешката да вземеш HD 5450 

Ето и сравнение

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-6450-vs-Radeon-HD-5450

Благодаря за инфото но не мислите ли,че тази като за 10лв отгоре ще е по-добра

http://www.emag.bg/video-karta-gainward-nvidia-geforce-gt-630-2048mb-ddr3-64bit-hdmi-dvi-vga-426018336-2630/pd/EMKPKBBBM/

Двоумя се тъй като знам,че 64 битовите игри не са кой знае колко добри за гейминг,ще пасне ли и мислите ли,че ще върши добра работа?

64 битовите са слаби  не стават за новите игри от например 2008-2010 година и насам

по добре 128 битова карта ако искаш гейминг

• Автор

64 битовите са слаби  не стават за новите игри от например 2008-2010 година и насам

по добре 128 битова карта ако искаш гейминг

Да,аз вече си харесах R7 240 благодаря на всички за инфото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.