Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

програма за системна оптимизация

Featured Replies

Здравейте.От няколко дни се ровя из всякакви сайтове и чета коментари,ревюта,мнения относно така наречените програми за оптимизиране на операционната система (в моя случай Win 7).В началото се колебаех измежду Win Utilities,Windows 7 Manager и Ashampoo WinOptimizer,но изключих първите 2 като вариант,тъй като според коментарите на масата потребители не са нещо значително.С най-добри отзиви се слави System Mechanic,тук таме Ashampoo WinOptimizer,TuneUP,Advanced System Optimizer,Win Optimizer.Искам да чуя и ваши мнения,препоръки и отзиви от някоя подобна програма.Ще се радвам и по-опитни да се включат и с някой друг съвет за добро почистване и оптимизиране Win.

Иначе от време на време ползвам CCleaner за регистрите и за почистване по стандартните опции(не съм пипал нищо по менютата понеже не съм много запознат).

Иначе от време на време ползвам CCleaner за регистрите и за почистване по стандартните опции(не съм пипал нищо по менютата понеже не съм много запознат).

Тази е достатъчна.

По-добре си остани със CCleaner. Колкото повече "оптимизираш", толкова е по-вероятно да търсиш помощ за:

-това не тръгва, другото забива и т.н.

Що бе - оптимизираш, оптимизираш ... преинсталираш. И винаги си със "свеж" Уиндоус.  :) 

Здравей canizares,

Първо, всичките така наречени програми за оптимизация, правят едно и също.

Просто изглеждат по различен начин, някои са с повече, други - с по-малко функции. Аз лично съм доволен от Win 7 Manager.

В повечето случаи няма смисъл да оптимизираш, освен ако не си супер педант, който следи колко файла от регистрите са почистени и колко МБ са освободебни от системния дял, ей така за лично успокоение. Зависи как си ползваш компютъра. Според мен е по-добре да сетнеш Уин-а сам да се почиства от цялата боклущина, има си начини за това. Потърси инфо в нета как става. Да, разбира се, на всеки му е любопитно да пробва това онова като нов софтуер, ама... Ефекта на оптимизацията се постигаше по-скоро при XP.

По-добре си остани със CCleaner. Колкото повече "оптимизираш", толкова е по-вероятно да търсиш помощ за:

-това не тръгва, другото забива и т.н.

То, не ,че и така не може да си докара неприятности.

CCleaner на мен лично ми е докарвал главоболия

Обичам да чистя или оптимизирам ръчно! Око да види - ръка да пипне!!!!

Въпроса беше за Клинера със стандартните настройки.

Ако сложиш всички тикчета си до следващия рестарт.

Имаше една тема за "оптимизацията", която правеше една подобна програма.

След току що инсталиран Windows XP, въпросната програма откриваше стотици грешки в Registry-то.

По-добре кажи какъв ти е проблема със системата, че търсиш начини за оптимизиране.

"Оптимизирането", не e нужно. Ако имаш притеснения, че нещо се е омазало или имаш "буби", направи си един имидж на С и всеки път за 10 мин. си решаваш проблемите...

Здравей canizares,

Първо, всичките така наречени програми за оптимизация, правят едно и също.

Просто изглеждат по различен начин, някои са с повече, други - с по-малко функции. Аз лично съм доволен от Win 7 Manager.

В повечето случаи няма смисъл да оптимизираш, освен ако не си супер педант, който следи колко файла от регистрите са почистени и колко МБ са освободебни от системния дял, ей така за лично успокоение. Зависи как си ползваш компютъра. Според мен е по-добре да сетнеш Уин-а сам да се почиства от цялата боклущина, има си начини за това. Потърси инфо в нета как става. Да, разбира се, на всеки му е любопитно да пробва това онова като нов софтуер, ама... Ефекта на оптимизацията се постигаше по-скоро при XP.

Ще позволя да не се съглася много с мнението относно липсата на нужда от оптимизации. Един случай. Преди години ми бе поставена задача от една приятелка, да и намеря нов лаптоп, че стария отварял две минути Word. Аз също си помислих, може би наистина лаптопа е нещо остаряло и не в крак с времето. Преди това обаче реших да поочистя малко това онова с някаква програма за оптимизация, вече не се сещам каква. След една минута занимавка, Word  вече се отваряше почти на момента, а покупката на нов лаптоп отпадна. Имал съм много подобни случаи, при които ми носят компютри едва кретащи и то от месеци. Уж запреинсталация на Windows,  но доста често се оказва, че такава изобщо не е нужна. малко оптимизация с най-обикновена програмка и всичко като току що инсталирано. Така, че моето мнение е малко различно. Да, може някоя програма да изтрие ненужни неща, но в общия случай е добре да се пуска поне веднъж на една или две седмици. 

Ще позволя да не се съглася...

bildera, напълно съм съгласен с теб относно оптимизацията на затлачените уин-системи.

Както казах обаче в предният си пост, в повечето случаи може да се подходи по по-простия начин на почистване. Например може да се сложи на autostart уиндоуския clean manager с определен параметър. Може да се пипне малко по Page file, System Restore, Start up и т.н.

Задръстването на системите се дължи предимно на неправилна експлоатация, особено когато се инсталират програми по начина Agree>Next>Next>Next>Yes>Yes. После има доста глупости, които не си искал и които се стартират заедно със системата - абе Коледна елха става.

Стига човека да разбира за какво говориш :) Те затова са и направени тия простички програми, с доста заключени функции, срещу които седи предупреждение - не пипай, ако не знаеш какво правиш.  Ако човек отметне чавките на всичко и натисне всички бутони един след друг или паралелно, простта логика говори, че няма как нещо да не се случи ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.