Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

програма за системна оптимизация

Featured Replies

Здравейте.От няколко дни се ровя из всякакви сайтове и чета коментари,ревюта,мнения относно така наречените програми за оптимизиране на операционната система (в моя случай Win 7).В началото се колебаех измежду Win Utilities,Windows 7 Manager и Ashampoo WinOptimizer,но изключих първите 2 като вариант,тъй като според коментарите на масата потребители не са нещо значително.С най-добри отзиви се слави System Mechanic,тук таме Ashampoo WinOptimizer,TuneUP,Advanced System Optimizer,Win Optimizer.Искам да чуя и ваши мнения,препоръки и отзиви от някоя подобна програма.Ще се радвам и по-опитни да се включат и с някой друг съвет за добро почистване и оптимизиране Win.

Иначе от време на време ползвам CCleaner за регистрите и за почистване по стандартните опции(не съм пипал нищо по менютата понеже не съм много запознат).

Иначе от време на време ползвам CCleaner за регистрите и за почистване по стандартните опции(не съм пипал нищо по менютата понеже не съм много запознат).

Тази е достатъчна.

По-добре си остани със CCleaner. Колкото повече "оптимизираш", толкова е по-вероятно да търсиш помощ за:

-това не тръгва, другото забива и т.н.

Що бе - оптимизираш, оптимизираш ... преинсталираш. И винаги си със "свеж" Уиндоус.  :) 

Здравей canizares,

Първо, всичките така наречени програми за оптимизация, правят едно и също.

Просто изглеждат по различен начин, някои са с повече, други - с по-малко функции. Аз лично съм доволен от Win 7 Manager.

В повечето случаи няма смисъл да оптимизираш, освен ако не си супер педант, който следи колко файла от регистрите са почистени и колко МБ са освободебни от системния дял, ей така за лично успокоение. Зависи как си ползваш компютъра. Според мен е по-добре да сетнеш Уин-а сам да се почиства от цялата боклущина, има си начини за това. Потърси инфо в нета как става. Да, разбира се, на всеки му е любопитно да пробва това онова като нов софтуер, ама... Ефекта на оптимизацията се постигаше по-скоро при XP.

По-добре си остани със CCleaner. Колкото повече "оптимизираш", толкова е по-вероятно да търсиш помощ за:

-това не тръгва, другото забива и т.н.

То, не ,че и така не може да си докара неприятности.

CCleaner на мен лично ми е докарвал главоболия

Обичам да чистя или оптимизирам ръчно! Око да види - ръка да пипне!!!!

Въпроса беше за Клинера със стандартните настройки.

Ако сложиш всички тикчета си до следващия рестарт.

Най-добрата програма за системна оптимизация е ТАЗИ.

Имаше една тема за "оптимизацията", която правеше една подобна програма.

След току що инсталиран Windows XP, въпросната програма откриваше стотици грешки в Registry-то.

По-добре кажи какъв ти е проблема със системата, че търсиш начини за оптимизиране.

"Оптимизирането", не e нужно. Ако имаш притеснения, че нещо се е омазало или имаш "буби", направи си един имидж на С и всеки път за 10 мин. си решаваш проблемите...

Здравей canizares,

Първо, всичките така наречени програми за оптимизация, правят едно и също.

Просто изглеждат по различен начин, някои са с повече, други - с по-малко функции. Аз лично съм доволен от Win 7 Manager.

В повечето случаи няма смисъл да оптимизираш, освен ако не си супер педант, който следи колко файла от регистрите са почистени и колко МБ са освободебни от системния дял, ей така за лично успокоение. Зависи как си ползваш компютъра. Според мен е по-добре да сетнеш Уин-а сам да се почиства от цялата боклущина, има си начини за това. Потърси инфо в нета как става. Да, разбира се, на всеки му е любопитно да пробва това онова като нов софтуер, ама... Ефекта на оптимизацията се постигаше по-скоро при XP.

Ще позволя да не се съглася много с мнението относно липсата на нужда от оптимизации. Един случай. Преди години ми бе поставена задача от една приятелка, да и намеря нов лаптоп, че стария отварял две минути Word. Аз също си помислих, може би наистина лаптопа е нещо остаряло и не в крак с времето. Преди това обаче реших да поочистя малко това онова с някаква програма за оптимизация, вече не се сещам каква. След една минута занимавка, Word  вече се отваряше почти на момента, а покупката на нов лаптоп отпадна. Имал съм много подобни случаи, при които ми носят компютри едва кретащи и то от месеци. Уж запреинсталация на Windows,  но доста често се оказва, че такава изобщо не е нужна. малко оптимизация с най-обикновена програмка и всичко като току що инсталирано. Така, че моето мнение е малко различно. Да, може някоя програма да изтрие ненужни неща, но в общия случай е добре да се пуска поне веднъж на една или две седмици. 

Ще позволя да не се съглася...

bildera, напълно съм съгласен с теб относно оптимизацията на затлачените уин-системи.

Както казах обаче в предният си пост, в повечето случаи може да се подходи по по-простия начин на почистване. Например може да се сложи на autostart уиндоуския clean manager с определен параметър. Може да се пипне малко по Page file, System Restore, Start up и т.н.

Задръстването на системите се дължи предимно на неправилна експлоатация, особено когато се инсталират програми по начина Agree>Next>Next>Next>Yes>Yes. После има доста глупости, които не си искал и които се стартират заедно със системата - абе Коледна елха става.

Стига човека да разбира за какво говориш :) Те затова са и направени тия простички програми, с доста заключени функции, срещу които седи предупреждение - не пипай, ако не знаеш какво правиш.  Ако човек отметне чавките на всичко и натисне всички бутони един след друг или паралелно, простта логика говори, че няма как нещо да не се случи ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.