Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизора връща ток по HDMI към TV приемник

Featured Replies

Здравейте,

От близо два месеца се разправям с Мтел. Цифровата телевизия забива всеки ден като реша да разлистя каналите или да отворя някое меню. Картината върви, но не приема нищо от дистанционното или от копчетата на приемника. Оправя се само с рестарт от тока, след няколко часа ефекта е същия.

Интернета работи нормално, смениха ми всички устройства и кабели. Проблема продължава и ми казаха "Най-вероятно телевизора връща ток по кабела и забива приемника."  :shock11:

Възможно ли е това? Телевизора е на 2 години, Samsung UE37D5500 и си го ползвам с HDMI към компютъра без проблеми, а с приемника (ZTE) на Мтел само ядове. Нямам изходи за чинчове или SCART, само с HDMI имам възможност да свържа приемника.

Не разбрах точно , приемника на ментел няма ли чинч или скарт и временно да го ползвате през тях ? Предполагам че всички устройства са във един разклонител , или ако ползвате юпс , отново всичко де е в него . Ако може също така временно да не използвате връзката от компютъра до тв , понеже компютрите си пускат ток :)

Надявам се че също така не ползвате кабелна ТВ - ако да също я разкачете или използвайте галваничен разделител .

• Автор

Ами имам свързана антена заради цифровизацията, която ползвах преди телевизията на Мтел, но антената не е с допълнително захранване. А HDMI-а с компютъра не е свързан и пак е забивало.

Телевизора ми има входове само за HDMI и VGA. Няма за чинчове и др.

Значи ще пробвам с антената да премахна.

Редакция: Всичко е в един разклонител, устройствата са едно до друго.

Редактирано от dijon89 (преглед на промените)

Едва дали е от ефирната , ако тя е само за тоя ТВ и няма връзка със друг :no-no:

Вярно ли няма скарт тоя ТВ , не знаех че има ТВ без скарт :(

Телевизора трябва да има скарт но със специален преходник включен в комплекта ако собственика не го е забутал някъде.Причината е че заради тънкия профил всички входове са набутани от страни и няма място за стандартен скарт.

http://www.ebay.it/itm/New-Genuine-Scart-Socket-Adapter-Cable-for-SAMSUNG-UE37D5500-/271426145960

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

• Автор

Това са ми всичките входове на телевизора:

8449027700_1364662319.jpg

Сега като се разрових в кашона на телевизора видях такъв преходник за скарта. Сега ще го сложа да наблюдавам резултата.

Свързах трите цвята всичко както трябва - само звук, картина нямаше.

Редактирано от dijon89 (преглед на промените)

От кое село си? Трябва ли ти антена? Изключи я за момент и ще разбереш - и тя, и кутийката на мтел имат обща маса. Ако се оправи - изолирай антената, ако действително е необходима. В големите градове има предаватели и може само с едни малки с магнитче.

Иначе - https://www.kaldata.com/forums/topic/3484-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/ Наблегни на "галваничен разделител".

Компютър има ли свързан? В тая кутийка откъде идва сигналът на телевизията и интернета? LAN кабел или нещо друго?

• Автор

Изключих антената, не е необходима, но на първия етаж без антена не хващаше нищо, телевизора основно се ползваше за гледане на филми през компютъра, но ми се наложи да пусна цифрова.

Сега разцъквам телевизията и до момента е добре, дано и утре се задържи. Включени са по HDMI към ТВ-то само приемника на Мтел и компютъра.

Сигнала на приемника идва по ЛАН кабел от устройство, до което идва оптика.

Благодаря за съветите и сега ще чета за "галваничен разделител".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.