Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтин интернет - Пловдив

Featured Replies

Кой е най-евтиния и добър интернет в Пловдив? За района в центъра. Студент съм и съм на квартира и искам нещо евтино с някъв 1-годишен договор, в който ще ползвам само 8 месеца интернет и сигурно ще трябва да платя другите 4 месеца. За това търся нещо до 10-15 лв. Искам нормално бърз интернет(няма нужда да "лети") и най-вече да не спира по време на дъждове, снегове и т.н.

Близу гледам, че предлагат 1-годишен договор с нет+кабелна за 21 лв. А само нет за 19 лв. месечно. Нещо по-евтино, дали ще намеря?

Булсатком

Възможност за временно спиране на достъпа до услугата.

Като се върнеш следващата година, го подновяваш и не губиш нищо.

Редактирано от lupis (преглед на промените)

Кой е най-евтиния и добър интернет в Пловдив? За района в центъра. Студент съм и съм на квартира и искам нещо евтино с някъв 1-годишен договор, в който ще ползвам само 8 месеца интернет и сигурно ще трябва да платя другите 4 месеца. За това търся нещо до 10-15 лв. Искам нормално бърз интернет(няма нужда да "лети") и най-вече да не спира по време на дъждове, снегове и т.н.

Близу гледам, че предлагат 1-годишен договор с нет+кабелна за 21 лв. А само нет за 19 лв. месечно. Нещо по-евтино, дали ще намеря?

Може да помислиш за някакъв мобилен нет - така няма да плащаш за неизползвано време.

Погледнах на Vivacom - FiberNet пакетите са с отстъпки в момента.

Повечето доставчици позволяват преместване на услугата - така че освен да плащаш, би могъл и да ползваш тези 4 месеца.

• Автор

Гледам Булсатком-а е 15 лв. - 50 мега бита
25 мега бита - 14 лв.
13 лв - 15 мега бита

Значи за 2 лв. няма смисъл и за това мисля, че тези 50 мегабита са добра оферта за 15лв. Все пак няма да играя игри и т.н.

Пакетите ТВ+интернет са скъпи, за това ще остана без ТВ. Ще си гледам мачове и глупости от лаптопа :D

А този на Виваком, дали е добър? 10.90 за 50 мегабита е супер оферта, ама е за клиенти май.

Най-много ми хареса този на Булсатком за 15 лв/месечно 50 мегабита интернет. Но не знам, дали е на 2-годишен договор.

Редактирано от nbs (преглед на промените)

Договорът може да е едногодишен, като можеш да прекъсваш плащането , когато не го ползваш интернета, а когато решиш да го ползваш продължаваш без никакви неустойки.

• Автор

Виваком дават и рутер. Това много ми допада. Някой да има информация относно техния интернет?

Виваком дават и рутер. Това много ми допада. Някой да има информация относно техния интернет?

Дават ADSL-ски - ако ти е зора за един рутер - мога да ти подаря 2.

ADSL нет-а бива, FiberNet - само където има покритие.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

ADSL-ски какво ще рече? Да стоя далеч от Виваком ли? хаах

ADSL-ски какво ще рече? Да стоя далеч от Виваком ли? хаах

Това е рутер, който няма WAN порт - само ADSL вход и LAN изходи. Работи само в DSL/ADSL мрежа. Не можеш да го ползваш за други мрежи.

Що да стоиш далеч - техния рутер ще си го ползваш, докато си техен клиент / после се връща/

Нищо не разбрах като цяло от тези неща.

А за този някой да има мнение? http://www.netvisio.net/

ОК - това което си показал е LAN нет. Сигнала ти идва по FTP кабел / някой доставчици се правят на тарикати и слагат UTP, ама после дървото е за тях/ В рутера влиза букса RJ45 1316717764100020.jpg - 8 пина.

ADSL сигнала ти идва по телефонен кабел и е с букса RJ14   rj14phonecable.jpg 4 пина.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Така време и аз да се включа че тука някои разбирачи не правят разлики с UTP/FTP кабел.

Така можеш ли да обясниш каква е разликата UTP/FTP кабел както и да го погледнеш си е една тъпа ланка . Всичко друго зависи от вънка , оборудване, скорости , до къде е  оптиката на доставчика ти . Ако ти е до блока не до квартала няма никакви разлики с оптичния скорости високи до 100mbps пак могат да ти пуснат по лан кабел зависи дали оборудването ще позволи или ще се направят на тарикати че не ставало . Аз съм с UTP преди да ми пуснат оптиката до блока си теглих по договор 30mbps след оптиката скоростта се покачи до 90mbps и пак си плащам същата цена с ТВ. Не съм от Пловдив но прегледа ли как стоят нещата в CoolBox ? хайде стига сте правили разлики ония кабел къв бил другия къв калпав бил какъвто и да е извън оптичен си остава ЛАН .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Така време и аз да се включа че тука някои разбирачи не правят разлики с UTP/FTP кабел.

Като ти чета поста - ти май не правиш разлика м/у кабелите.

utp, ftp, sftp - все са LAN. Ама каква е разликата ??

Ето информация за всички ЛАН кабели

Нищо не разбрах като цяло от тези неща.

А за този някой да има мнение? http://www.netvisio.net/

Кое по точно не разбра? Ето ти линк с услугите, които предлагат Виваком

ОК - това което си показал е LAN нет. Сигнала ти идва по FTP кабел / някой доставчици се правят на тарикати и слагат UTP, ама после дървото е за тях/ В рутера влиза букса RJ45 1316717764100020.jpg - 8 пина.

ADSL сигнала ти идва по телефонен кабел и е с букса RJ14   rj14phonecable.jpg 4 пина.

Кой се прави на тарикат какъвто си иска такъв ще е кабела всичко друго зависи от техниката на клиента и от техниката по трасето и на каква скорост е по договор . И какво като слагат UTP по UTP пак могат да му дигнат шейпъра на 100mbps

И какво като слагат UTP по UTP пак могат да му дигнат шейпъра на 100mbps

Мисълта ми беше за екранировката и UV-резистъна

Мисълта ми беше за екранировката и UV-резистъна

Така по става. До автора прегледай Coolbox  в дома ти ще ти влиза оптика с тв . Виж дали цените им са ти по бюджета а може само нета да им ползваш евтин е ..

• Автор

Куллбокс е скъп.
Н3 нямат покритие в центъра

Кой ще ми препоръчате от тези(за пакети става дума)

Булсатком - 30 лв интернет+кабелна
Виваком - 30 лв интернет + кабелна
Нет Визио - 15 лв интернет
Близуу - 32 лв интернет + кабелна

Айджълсофт!

При подписване на едногодишен договор, първите 6 месеца са по 7.20 на месец, за останалия период 14.40лв.

Вариант е да пуснете DCC на безсрочен догвор за 15лв. на месец 200 канала, така комбинираната цена ще е 22лв.

UTP - за вътрепно полагане, FTP, за външно за другия не знам.

Като ти чета поста - ти май не правиш разлика м/у кабелите.

utp, ftp, sftp - все са LAN. Ама каква е разликата ??

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

ДЦЦ предлагатт само 18-месечни договори като гледам

Ейджълсофт нямат кабелна...

Бих предпочел нещо и с кабелна

Айджълсофт!

При подписване на едногодишен договор, първите 6 месеца са по 7.20 на месец, за останалия период 14.40лв.

Вариант е да пуснете DCC на безсрочен догвор за 15лв. на месец 200 канала, така комбинираната цена ще е 22лв.

UTP кабел 4x2x0.50mm CAT5E за LAN мрежи.

UTP – unshielded twisted pairs (незащитени усукани двойки).

cabutp.jpg

Кабел FTP Cat5e 24AWG 4x2x0.51 с екран фолио и дренажно жило.

FTP - foiled twisted pair (фолирани усукани двойки)

cabftp.jpg

Кабел SFTP STP CAT.5E с многожични медни жила 26AWGи екран с фолио, и оплетка от медни проводници.

SFTP - shielded foiled twisted pair (екранирани фолирани усукани двойки)

sftp1.jpg

Освен това, кабелите FTP и SFTP външната изолация е с повишена УВ устойчивост.

DCC за разлика от другите оператори, предлагат безсрочен договор за цифрова на цена от 15лв. за 200 канала...

Естествено, че нямат, аз ти предлагам по-добрия вариант  две независими една от друга услуги, при което крайния резултат винаги е по-добър! 7.20+ 15лв, прави точно това, което търсиш!

Плюс това интернета е 80Mbit/Sec!

Ти си решаваш!

ДЦЦ предлагатт само 18-месечни договори като гледам

Ейджълсофт нямат кабелна...

Бих предпочел нещо и с кабелна

• Автор

Ейджълсофт най-евтината тарифа е 20 лв. 77Мбит

Абе момче, четеш ли какво ти пиша, отдити до офиса и се увери като не ми вярваш, аман от разбирачи!

Хем търси съвет, хем му дават и пак си знае неговото!

Ейджълсофт най-евтината тарифа е 20 лв. 77Мбит

UTP кабел 4x2x0.50mm CAT5E за LAN мрежи.

UTP – unshielded twisted pairs (незащитени усукани двойки).

cabutp.jpg

Кабел FTP Cat5e 24AWG 4x2x0.51 с екран фолио и дренажно жило.

FTP - foiled twisted pair (фолирани усукани двойки)

cabftp.jpg

Кабел SFTP STP CAT.5E с многожични медни жила 26AWGи екран с фолио, и оплетка от медни проводници.

SFTP - shielded foiled twisted pair (екранирани фолирани усукани двойки)

sftp1.jpg

Освен това, кабелите FTP и SFTP външната изолация е с повишена УВ устойчивост.

Това му харесвам на UTP че инсталацията е вътрешна а не външна кабела да ми виси като усукано въже като изляза на прозореца сейно ще се беся на него.И поне няма сачовете да режат кабели каквa по добра защита от това здраве му кажи оптика до блока и при мене UTP вии веии нета е на макс ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.