Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Халогенна или диодна крушка ?

Featured Replies

Ами трябва да пробваш дали има нужната сила да го храни , имаше едни адаптерчета от нокия , стари с трансформатор - ако имаш пробвай с него , но да знаеш че са минимум 7 волта  :)  абе язък зза парите , тия светодиоди от запалка  :)

• Автор

Ами трябва да пробваш дали има нужната сила да го храни , имаше едни адаптерчета от нокия , стари с трансформатор - ако имаш пробвай с него , но да знаеш че са минимум 7 волта  :)  абе язък зза парите , тия светодиоди от запалка  :)

Сега минах по край него. Идеална работа ми върши. Точно от това имах нужда. А и проверих. Имам зарядно от мобифон Дракон 6.5 волта и 750 милиамперчаса. Сигурен съм, че ще го зарежда без проблеми !

Остави го оня! Коментирай адаптора за понижаване на напрежение  :wink12:

Адаптерчето трябва да ти дава 12 волта право напрежение и в зависимост използваните диоди ще определиш колко ампера трябва да е последният(адаптерът). Може да се ползва и от зарядно на телефон, но неговото изходящо напрежение е 5 волта и диодите ще ти "светят" много по -слабо от това, което очакваш. Аз ползвам адаптери от магазина - 12 волта 1 амер и 12 волта 2 ампера. Цената им беше някъде около 10-12 лева. И си решаваш проблема. В момента съм на такава светина с около 40 диода и спокойно мога да ти направя снимка без светкавица. Диодите са на печатно фолио, от другата страна на което има залепваща се лента и можеш веднага да го закрепиш където си искаш, без страх, че ще паднат! Успех от мен. Забравих - Има да се продават почти във всеки магазин за осветителна техника. На линеен метър - или цяло руло  5 метра. Има и изправители, но гледай да ги вземеш от...София!

• Автор

Адаптерчето трябва да ти дава 12 волта право напрежение и в зависимост използваните диоди ще определиш колко ампера трябва да е последният(адаптерът). Може да се ползва и от зарядно на телефон, но неговото изходящо напрежение е 5 волта и диодите ще ти "светят" много по -слабо от това, което очакваш. Аз ползвам адаптери от магазина - 12 волта 1 амер и 12 волта 2 ампера. Цената им беше някъде около 10-12 лева. И си решаваш проблема. В момента съм на такава светина с около 40 диода и спокойно мога да ти направя снимка без светкавица. Диодите са на печатно фолио, от другата страна на което има залепваща се лента и можеш веднага да го закрепиш където си искаш, без страх, че ще паднат! Успех от мен. Забравих - Има да се продават почти във всеки магазин за осветителна техника. На линеен метър - или цяло руло  5 метра. Има и изправители, но гледай да ги вземеш от...София!

Имам всякакви адаптери на тавана за това го взех да ги включа в играта и тях.

Стефане , той е купил готово решение което работи на 4,5 волта - не е решил проблема със светодиодна лента  :no-no:

4552e0bc47297e2d.jpg

Стефане , той е купил готово решение което работи на 4,5 волта - не е решил проблема със светодиодна лента  :no-no:

4552e0bc47297e2d.jpg

В такъв случай и това, което е "намерил" ще му свърши работа. Нека избере адаптер с максимален изходен ток, което не е решаващо в случая като неговия. Влючва го и забравя, че се е занимавал с подоби "глупости". Аз съм написал за лентите, защото клиенти много често ме карат да им монтирам в апартаментите. А и се закрепват за секунди, даже се моделират по ъглите!Лека вечер от мен хубави момчета!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

А бе тия  " ленти " да не ми излезнат по-евтино от 12 лева, колкото струва това нещо? Айде моля ви се ! Не ядем доматите с колчетата ! ;)

Освен това, ленти с датчик за движение незнам дали има.

А бе тия  " ленти " да не ми излезнат по-евтино от 12 лева, колкото струва това нещо? Айде моля ви се ! Не ядем доматите с колчетата ! ;)

Освен това, ленти с датчик за движение незнам дали има.

Има  - всичко има, ако си платиш ...

То с пари всеки може. Тук сме да си помагаме за без пари или по-евтино.

М-да - и още сме тук.

Важното е да ти харесва и върши работа  :D и така , един адаптер постоянно включен в мрежата , за да захранва подобно устройство е все едно една ЕСЛ да свети постоянно  :) ай чистито  ;)

• Автор

Важното е да ти харесва и върши работа  :D и така , един адаптер постоянно включен в мрежата , за да захранва подобно устройство е все едно една ЕСЛ да свети постоянно  :) ай чистито  ;)

А бе темата не беше за икономия, а каква крушка да сложа. Искам точно на това бързо преминаващо  място да имам някаква светлина и точно това ми харесва.  :tongue2:

:)  Големи бъзикни сте, ама сте хубави и технически грамотни момчета ! Благодаря ви !!! :yanim:

• Автор

аз съм си измислил захванване което бачка 24 часа

като ми трябваше преди години намален волтаж и да бачка винаги, а не ми се даваха пари за адаптор

, от звънчевата система :D

Ха! Точно на място. Звънеца със звънчевия трансформатор ми е точно до тази играчка. Нямаше да се сетя ! Благодаря! Само един диод или каквото трябва да му сложа да изправи тока и съм готов. Имаше по мое време " Схема на Грец " мисля, че беше. :)

Ха! Точно на място. Звънеца със звънчевия трансформатор ми е точно до тази играчка. Нямаше да се сетя ! Благодаря! Само един диод или каквото трябва да му сложа да изправи тока и съм готов. Имаше по мое време " Схема на Грец " мисля, че беше. :)

Схема Грец е с 4 диода.

А бе темата не беше за икономия, а каква крушка да сложа. Искам точно на това бързо преминаващо  място да имам някаква светлина и точно това ми харесва.  :tongue2:

:)  Големи бъзикни сте, ама сте хубави и технически грамотни момчета ! Благодаря ви !!! :yanim:

Ето ти идея за безплатно осветление в коридора - http://greentech-bg.net/?p=218#more-218

Работих в Хотел където коридорите бяха с лунички/сензор, и като преминиш светва после изгася.

Защо не си направите и Вие така :)

То, хубава идея, но да не се окаже, че "маймунките на клона" са в повече (така се случи в моя блок и после настъпи щур скандал защото "издъхна" звънчевия трансформатор)

Иначе с един диод, напрежението ти идаа идеално за твоя случай, но ще има трептене, което може да компенсираш с електролитен кондензатор.

Друт вариант е да си купиш презареждащи се батерии!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Работих в Хотел където коридорите бяха с лунички/сензор, и като преминиш светва после изгася.

Защо не си направите и Вие така :)

Какво имаш предвид - на всяка луничка - сензор ? Много ще е скъпо, пък и на човека коридора едва ли е повече от 3-4 метра.

Екзотика - едно време децата си лепяха по тавана пластмасови звездички - покрити с луминифор. Няма да осветява коридора, но поне ще виждаш къде е вратата, ключа и др.

• 3 седмици по-късно...

Обикновените крушки са за предпочитане. Да не забравяме и че светят в топлата гама, която е по-безвредна за окото.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Тука някои ми даваха съвети да ползвам адаптер на 8, 10, та и на 12 волта. Добре, че не си изгорях устройството. Включих го към GSM адаптер 5 волта и 550 милиампер часа и работи перфектно ! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.