Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за overclock на Sapphire HD7770 Ghz Edition

Featured Replies

Здравейте!

Реших да си клокна видеокартата, но имам въпрос. Захранването ми е Chieftec 350W и не съм на 100% сигурен дали като клокна картата ще има някакви проблеми късаещи него. Цялата конфигурация ми е: 
MB: Asrock H61M-VG3

CPU: Intel Pentium G2030

RAM: 4GB A-DATA 1333Mhz

GPU: Sapphire HD7770 Ghz edition

PSU: CHIEFTEC A-80 350W

CASE: raidmax altas rmx-alt със един заден 120мм вентилатор.

HDD: Seagate baracuda 1TB

Редактирано от drago321 (преглед на промените)

Здравейте!

Реших да си клокна видеокартата, но имам въпрос. Захранването ми е Chieftec 350W и не съм на 100% сигурен дали като клокна картата ще има някакви проблеми късаещи него. Цялата конфигурация ми е: 

MB: Asrock H61M-VG3CPU

CPU: Intel Pentium G2030

RAM: 4GB A-DATA 1333Mhz

GPU: Sapphire HD7770 Ghz edition

PSU: CHIEFTEC A-80 350W

CASE: raidmax altas rmx-alt със един заден 120мм вентилатор.

HDD: Seagate baracuda 1TB

има минимален шанс за overclock но и не ти го препоръчвам 

моята изгоря по този начин със лек overclock но замина 

Ако волтажа и е отключен клоквай :) 

• Автор

За съжаление волтажа не е отключен, но мисля да си поиграя с чистотите да видя до къде ще бутна със стоковия волтаж.

С това захранване изобщо не пробвай. Особено ако смениш процесора, че тоя е мъка за тая карта. И да клокнеш, проблемът в fps  не е в картата, а в слабия процесор. Ако обаче смениш тоя процесор с i3  или i5,  то рискуваш черни екрани с това слабо захранване. Точно тогава ще има смисъл от клока, но само след смяна на захранването. Иначе си на границата с неговите 20А на линия. Щях да ти предложа малко клок на процесора, но видях смотаното дъно, което 99% не поддържа клок по шина. 

• Автор

Преди 1 година, когато купих тази конфигурация, бюджета ми беше много ограничен. В крайна сметка получих що годе добра карта, слаб процесор, дъно без опция за нищо и т.н. Както и да е, човек се учи от грешките си. А относно клока, на 1160Mhz Heavan-a ми крашна и пц-то си заби здравата. Волтажа е заключен, но има един слайдер в Afterburner-a Power Limit(%), което си го преведох колко мощтност да дърпа картата от захранването, и в крайна сметка не го бутнах защото захранването си е слабо. Иначе от стоковите чистоти до последната стабилна, сиреч 1120mhz Score в Heavan-a се промени от 324 на 346, средните кадри от 12.9 на 13.7 и така. А за клока на процесора още преди 2 месеца пуснах тема, но колегите от форума ме разобедиха.

Преди 1 година, когато купих тази конфигурация, бюджета ми беше много ограничен. В крайна сметка получих що годе добра карта, слаб процесор, дъно без опция за нищо и т.н. Както и да е, човек се учи от грешките си. А относно клока, на 1160Mhz Heavan-a ми крашна и пц-то си заби здравата. Волтажа е заключен, но има един слайдер в Afterburner-a Power Limit(%), което си го преведох колко мощтност да дърпа картата от захранването, и в крайна сметка не го бутнах защото захранването си е слабо. Иначе от стоковите чистоти до последната стабилна, сиреч 1120mhz Score в Heavan-a се промени от 324 на 346, средните кадри от 12.9 на 13.7 и така. А за клока на процесора още преди 2 месеца пуснах тема, но колегите от форума ме разобедиха.

Heaven  не е показателен за работоспособността на системата. Подобни програми ( 3D Mark, Furmark...) тестват видеокартата или главно нея в някои от своите тестове, но не могат да дадат точна представа как ще работи картата при игри. Това е така, защото при Heaven  примерно процесора участва много малко в картинката и там ти дава какво може след клок картата. Но ако тръгнеш да играеш игра ще видиш, че тоя клок се е изпарил, защото процесора спъва изцяло или частично картата при доста игри. Има игри, които няма да се трогнат от слабия процесор, но има такива, които  ще се опънат. И колкото по-слаб процесора и по-голям клока на видеокартата, толкова повече игри ще са проблемни. Идеята ми беше, че ако се смени процесора с по-добър и се клокне тая карта, консумацията ще скочи драстично и дори са вероятни черни екрани заради недостиг на захранване.  А клока на видеото си е почти фасулска работа. Вдигаш честоти, тестваш, следиш температури и след това пак вдигаш честоти докато не стане фал. После буташ напрежението с малко и пак тестваш. При максимално допустимо напрежение и TDP  са важни температурите и шума за ушите ти. Ако температурите са много високи, естествено е да спреш да се занимаваш с напрежението и да смъкнеш една идея максималните честоти. Ако пък почнат да вият вентилаторите и това те дразни, пак спираш или си купуваш слушалки. За клока на паметта е важно да няма артефекти. Те много рано се забелязват точно с Heaven. Забележиш ли такива, смъкваш една идея честотата на паметта. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.