Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есе по литература

Featured Replies

Здравейте! Имам нужда от малко помощ... :( Имам да напиша есе на тема:"Ролята на словото в развитието на човечеството". Аз успявам да започно темата, но я правя много къса и става като теза.. Много бих се радвала ако някой успее да ми помогне. Благодаря предваритилно!!! :P

• Автор

Първо кажи колко?  :money6:

Колкото кажеш :D

Како само ми дай 10 лв. :-)

Колега ти сам падна под офертата си :) Току виж сам си стигнал и до 0 лева ;)

Колега ти сам падна под офертата си :) Току виж сам си стигнал и до 0 лева ;)

Ице криза е, викам малко да намаля, че момичето може й се виждат 20 лв. множко 

Много ми е интересно ако автора не се шегува, докога ще дава 10 лв, за есета и домашни. И какво мисли, че ще стане след като си завърши образованието ( ако въобще го завърши).

Вземи си седни на д-то....напиши си най-важните за теб моменти от ролята на словото(по епохи, години, празници, ако щеш) и сядай да мислиш по тях... 

Направи си план за действие и пиши. Няма да стане с лентяйстване 

Откъде да знаеш, че някой няма да те подведе по въпроса??? 

П.С и ся се сетих моята баба какво ми разказваше за нейните ученически мАки

Имала съученичка дето постоянно искала да й се подсказва, да й се пишат домашните... а уж били приятелки. Така до един ден, когато на моята баба и писнало...и като изкарали на дъската момичето другарят й задал въпрос:

-"Коя е столицата на България"

И тя, докато даскала не гледал, пак питала баба ми - "кажи ми, подскажи ми"

И баба й казала - "Германия"  

Е, вярно писали на момичето слаб 2, а на баба много лошо 1(за грешно подсказване) , но повече не посмяла да пита за подсказване и помощ.... :D

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Хубави теми ви дават. Прости и конкретни. :rolleyes: Като се замислих само за малко откъде да я проследя тази роля, и ми се зави свят.

Това за кой клас е?

• Автор

Хубави теми ви дават. Прости и конкретни. :rolleyes: Като се замислих само за малко откъде да я проследя тази роля, и ми се зави свят.

Това за кой клас е?

Виж те, за първи път не мога сама да си развия темата. Да окей лесна е, но ни ми се получава. Не успявам да напиша повече от 15-на реда, а госпожата ми иска над 250 думи и за 9-ти клас. И за това за подсказването оки прави сте... Да сега искам помощ ама на класните няма от къде да препиша и обикновено си изкарвам 5-те с 6-те.... Темата не ми е ясно, не са ми преподавали този урок и това есе е наказателно за класа ми.. :)

Виж те, за първи път не мога сама да си развия темата. Да окей лесна е, но ни ми се получава. Не успявам да напиша повече от 15-на реда, а госпожата ми иска над 250 думи и за 9-ти клас. И за това за подсказването оки прави сте... Да сега искам помощ ама на класните няма от къде да препиша и обикновено си изкарвам 5-те с 6-те.... Темата не ми е ясно, не са ми преподавали този урок и това есе е наказателно за класа ми.. :)

Ето малко помощ:  2, 3, 4

Съветът ми- прочетете ги и напишете сам/а есето. Не е толкова сложно. :)

Мъничко се пошегувах, че е проста и лесна - не е, дори е ужасно сложна. Хубава е, защото над значението на словото в живота ни е полезно да се помисли; а е ужасна, защото и цял живот да я обмисляш, пак ще остане нещо необхванато.

Темата е необятна, но щом ви е дадена като наказание, нещата се изясняват. :) (за 9-ти клас?)

Ето, от първите думи в помощта на потребителя след мен: "Езикът, думата, това е почти всичко в човешкия живот." (М. Бахтин)

Няма страшно, все ще се справите някак, ето и други помагат (не празнословят като мен)

Ами хайде тогава.... нека и аз се включа с нещо от последната книга, която четох:

"В историята и знанието, което носят буквите, в мислите, които

пробуждат, и думите, с които хората рисуват света си - обясни патриарха. 

-В чудото, в което им позволиш да се превърнат. Буквите са кръвта на 

народите. На свободните народи. Тайната им е в сътворяването, което прави човека личност,

а множеството в народ. В изписването и изричането им с вяра, които обединяват дух, природа и тяло в огромна сила. "

Людмила Филипова - "Войната на буквите"

Ако на класните работи изкарваш 5 или 6 въобще такова есе няма да ти е никакъв проблем. Ще го напишеш със затворени очи. Освен това съм сигурен, че учителката ти е дала насоки и литература. Ако случайно не е може винаги да я попиташ. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.