Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да избера смартфон

Featured Replies

Колкото и да гледам и да сравнявам не мога да си избера. Винаги има някой да каже нещо много лошо и да ме разкандардиса за определен модел. Досега съм ползвал Самсунг  S3 и LG g nexus4, като по съм доволен от LG-то. Искам  да ми помогнете да избера между Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, LG G3 / G2, или LG D838 G Pro 2. Хубавата камера с повече функции е за предпочитане ако има и слоу моушън още по-добре.  

Искаш хубава камера?

Това е твоят избор!

П.П.Твоят избор а ако не държиш на игрите

Колеги, като препоръчвате някой модел защо не кажете и 2-3 аргумента към линка с модела?

В противен случай не помагате на автора, а още повече ще се увърти в гледане и четене.

Аз лично (изключвам моделите на Нокия 1020 и 1520, чиито камери са на върха) бих ги подредил в лична класация, защото съм ползвал всички изброени модели и също като теб държа на камерата:

1. Samsung S5

2. LG G3

3. Sony Z2

Последното LG не съм ползвал, а и не мисля след като е излязъл модела на Sony Z3 има смисъл да взимаш предния флагман Z2.

Камерата на самсунга за мен е с най-реалистични цветове, много добре се справя в движение и стабилизацията и е перфектна, има слоу моушън и не на последно място при слаба светлина също се справя най-добре от изброените.

Ако ще говорим за този клас апарати препоръчвам ти и iPhone 6, чиято камера ползвам няколко дни и е перфектна.

Мегапикселите не са и много, но за мен това лично не е проблем и не винаги повечего мегапиксели дават предимство на камерата.

Колеги, като препоръчвате някой модел защо не кажете и 2-3 аргумента към линка с модела?

В противен случай не помагате на автора, а още повече ще се увърти в гледане и четене.

Аз лично (изключвам моделите на Нокия 1020 и 1520, чиито камери са на върха) бих ги подредил в лична класация, защото съм ползвал всички изброени модели и също като теб държа на камерата:

1. Samsung S5

2. LG G3

3. Sony Z2

Последното LG не съм ползвал, а и не мисля след като е излязъл модела на Sony Z3 има смисъл да взимаш предния флагман Z2.

Камерата на самсунга за мен е с най-реалистични цветове, много добре се справя в движение и стабилизацията и е перфектна, има слоу моушън и не на последно място при слаба светлина също се справя най-добре от изброените.

Ако ще говорим за този клас апарати препоръчвам ти и iPhone 6, чиято камера ползвам няколко дни и е перфектна.

Мегапикселите не са и много, но за мен това лично не е проблем и не винаги повечего мегапиксели дават предимство на камерата.

за iphon-а съм съгласен че камерата му е хубава но нека автора каже и бюджет защото мисля че не му се дават 2+ :P

П.П.Не съм ползвал iphon-a(и нямам намерение след като прочтеох тази статия)но съм гледал доста клипове в тубата и ревиута 

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

... Хубавата камера с повече функции е за предпочитане ако има и слоу моушън още по-добре.  

В общия случай отговора е фотоапарат. Но все пак зависи какво вие разбирате под тези функции

за iphon-а съм съгласен че камерата му е хубава но нека автора каже и бюджет защото мисля че не му се дават 2+ :P

П.П.Не съм ползвал iphon-a(и нямам намерение след като прочтеох тази статия)но съм гледал доста клипове в тубата и ревиута 

Извинявам се ако леко се отклонявам от темата.От Apple казаха, че ще се заменят огънатите 6-ци аз мисля, че е от по-големия досплей и всичко останало се криви, защото е по-тънко иначе както каза колегата @algor хвърли едно око нa Sony Z2 или Z3.За LG съм чувал лоши отзиви.Можеш да погледнеш iPhone 6 или 6+, но трябва да знаеш че цената им ще започне от 1700 двата модела са много добри,6+ има по-добра батерия.Поздрави

П.П Колега @niki292002 наблегни малко на правописа.Правиш елементарни грешки

Редактирано от Holla. (преглед на промените)

Извинявам се ако леко се отклонявам от темата.От Apple казаха, че ще се заменят огънатите 6-ци аз мисля, че е от по-големия досплей и всичко останало се криви, защото е по-тънко иначе както каза колегата @algor хвърли едно око нa Sony Z2 или Z3.За LG съм чувал лоши отзиви.Можеш да погледнеш iPhone 6 или 6+, но трябва да знаеш че цената им ще започне от 1700 двата модела са много добри,6+ има по-добра батерия.Поздрави

П.П Колега @niki292002 наблегни малко на правописа.Правиш елементарни грешки

Знам но не мързи да пиша грамотно тука (само във форумите) :ph34r:

защото мисля че не му се дават 2+ :P

но трябва да знаеш че цената им ще започне от 1700  

Момчета, не бъркайте шлякания Продавалник с пазара.

В цяла Европа и в необятните САЩ можете да купите 6-цата с 16гб на цена в диапазона 1000-1300 лева.

Това, че 30 търгаша искат да станат милионери за един ден и продават апарат по над 2 000 лева в БГ не може да ви кара да съдите за пазара по тях.

А и е важно не по колко се предлага, а на какви цени стават реални сделки.

И в Самсунг С5 открих сериозен недостатък:

1907452_10204870767193529_15411830603149

Момчета, не бъркайте шлякания Продавалник с пазара.

В цяла Европа и в необятните САЩ можете да купите 6-цата с 16гб на цена в диапазона 1000-1300 лева.

Това, че 30 търгаша искат да станат милионери за един ден и продават апарат по над 2 000 лева в БГ не може да ви кара да съдите за пазара по тях.

А и е важно не по колко се предлага, а на какви цени стават реални сделки.

И в Самсунг С5 открих сериозен недостатък:

1907452_10204870767193529_15411830603149

е не с тая снимка ме разби

• Автор

Бюджета ми е около 800 лв. и все повече клоня към Samsung S5 или Sony X Z2 гледах доста ревюта, краш тестове сравнения и какво ли не. Някъде бях чел, че Sony X Z2 не било надеждно при намокряне но сега не го откривам. Дали е вярно?  

За мен лично камерата на Самсунга се справя по-добре от тази на Сони, но пък различни хора сме все пак и на някой може да му допада повече Сони.

В ръката кой от двата модела ти седи по-добре?

Кой го усещаш като твоя апарат?

Снимките правени със Сони на мен лично ми „жълтеят“, особено вечерните.

.За LG съм чувал лоши отзиви

кажи ни какви  лоши неща си чувал за G3, че така да информираш и нас, хора които си изкарват хляба с телефони ;)

1. Samsung S5

2. LG G3

3. Sony Z2

Подкрепям мнението ти за Нокиите, камерата на 1020 всепризната сред камерите на телефони, но аз лично предпочитам 1520 по други прични, та....мисля , че е несериозно да поставиш 5-цата пред Г3 .Камерите са съпоставими , мен лично на ЛГ по ми харесват, но там е въпрос на вкус. Батерията му държи в пъти повече, и като чета разно бенч тестове колко добре се справя Галаксито с издръжливост на батерията , чак ми става смешно. Днеска докато си пиехме кафето с приятел с С5-ца , 10-12 мин не може да си отключи телефона с неадекватен сензор за отпечатъци , ходи изми си ръцете какво ли не прави и не ще и не ще . Става въпрос за телефон на 1 месец купен в UK. 

Аз лично бих ги подредил така.

1. G3

2. Z3

3. M8

4. S5

Оф...

Преди десетина дни и аз тръгнах да избирам нов телефон, макар и с малко по-специфични изисквания. Който утре най-после пристига...

Та в темата споменах, че не искам да чуя за Samsung.

Защо:

1. Samsung e лидер по Bloatware (изследване отпреди около 9 месеца, но нещата едва ли са се променили кой знае колко. Още).

2. Samsung използва AMOLED-екрани във флагманите си. Едно че изкривяват и/или пренасищат цветовете, второ че органичните диоди остаряват по-бързо от останалите типове екрани;

3. Не се надявай на сервизна гаранционна поддръжка, освен при леки случаи или такава, поета от операторите. Мога да ти покажа и снимково доказателство на лични, за което си има причина. Гаранция до 5 изгорели пиксела няма. Корпусите се пукат, така че корпусът не се покрива от гаранцията. Виждал съм с очите си как Galaxy S III след ъпдейт става все едно потопен в мармалад. TouchWiz-а не можеш да го смениш с друг лаунчър - не позволява, или позволява до първия рестарт.

Плюсове: много сериозни хардуерни характеристики, добра камера, немалко функции, които липсват при останалите телефони - жестово управление, опции на камерата и т.н.

За Sony Xperia Z2: замалко да взема такъв, но се поразтърсих и... цък.

Подкрепям мнението ти за Нокиите, камерата на 1020 всепризната сред камерите на телефони, но аз лично предпочитам 1520 по други прични, та....мисля , че е несериозно да поставиш 5-цата пред Г3 .Камерите са съпоставими , мен лично на ЛГ по ми харесват, но там е въпрос на вкус. Батерията му държи в пъти повече, и като чета разно бенч тестове колко добре се справя Галаксито с издръжливост на батерията , чак ми става смешно. Днеска докато си пиехме кафето с приятел с С5-ца , 10-12 мин не може да си отключи телефона с неадекватен сензор за отпечатъци , ходи изми си ръцете какво ли не прави и не ще и не ще . Става въпрос за телефон на 1 месец купен в UK. 

Аз лично бих ги подредил така.

1. G3

2. Z3

3. M8

4. S5

Колега, тук сме се събрали да изказваме свои мнения, а в същото време ти не признаваш друго, различно от твоето.

Дали е сериозно или несериозно да поставям една камера пред друга не знам, но е факт, че го правя и то при положение, че не понасям Самсунг.

И двата модела съм ползвал достатъчно дълго време, за да имам впечатления и от камера и от батерия, но човека по-горе каза, че го интересува камерата и аз затова не намесвам батерия.

Не виждам, обаче, с какво батерията на Самсунг е по-долу от тази на LG G3, като и двете при мен издържат абсолютно еднакво с моя начин на ползване и са изкарвали както по 9 часа, така и по ден и половина.

Затова и питах кой модел повече му ляга на сърце и да го взима него без да се чуди.

пп. ADG, погледни и  Oneplus One 64 GB.

Спокойно може да се намери за около 700 лева с гаранция и всичко.

• Автор

пп. ADG, погледни и  Oneplus One 64 GB.

Спокойно може да се намери за около 700 лева с гаранция и всичко.

Този изглежда доста добър и даже с цена на доставка пак ще е по евтин от някои с по-ниски характеристики продавани в БГ. След пост #15 на Ванката пак съм в изходна позиция. Както съм си свикнал с LG g nexus4 май ще си взема 5-тицата въпреки, че не ме удовлетворява камерата и това, че нямат слот за допълнителна памет.  Другия вариант е от ония N с фенерчето поне се зареждат веднъх в седмицата.

Мен ако питаш взимай или LG G2 или Oneplus One и така ще имаш качество на много добро ниво и задоволителна цена от около 700 лева.

Неоправдано на този етап е да се дават 800, 900 и нагоре, при положение, че всички споделяме мнението, че няма да получиш нещо кой знае какво в повече за парите си.

Компромис да ползваш Нокия 1020 за около 590 лева чисто нова и с гаранция няма ли да направиш, не разбрах?

Поне ще имаш върхова камера, а другото е въпрос на свикване, може би.

+1 за LG G2, имам го от почти година и съм много доволна. Много добра камера, батерията държи много, много красив и сега е на доста добра цена :)

• Автор

Компромис да ползваш Нокия 1020 за около 590 лева чисто нова и с гаранция няма ли да направиш, не разбрах?

Наистина камерета му е добра, но не ми се прави компромис с тази операционна система. Свикнал съм с андроид. Гледах сега в Е... LG G3 16GB за 900лв. - този ми харесва мното по характеристики и май ще се взема. Ако някой знае някакъв фатарен проблем с този модел да сигнализира.

....

За телефон :)

Наистина камерета му е добра....

А вие какво разбирате от камери? Или броите пикселите и карате като мечо Пух?

Колега, ти като че и ще го ползваш 100 години..., за да  се долови видима ралика в цветопредаването от въпросното износване на цветовете, което е факт, трябва да се използва най-малко 2-3 години, че да се долови, едва ли ще ползвате толкова време, какъвто и да е телефон.

Точно S-AMOLED е предимството на SAMSUNG!

Оф...

Преди десетина дни и аз тръгнах да избирам нов телефон, макар и с малко по-специфични изисквания. Който утре най-после пристига...

Та в темата споменах, че не искам да чуя за Samsung.

Защо:

1. Samsung e лидер по Bloatware (изследване отпреди около 9 месеца, но нещата едва ли са се променили кой знае колко. Още).

2. Samsung използва AMOLED-екрани във флагманите си. Едно че изкривяват и/или пренасищат цветовете, второ че органичните диоди остаряват по-бързо от останалите типове екрани;

3. Не се надявай на сервизна гаранционна поддръжка, освен при леки случаи или такава, поета от операторите. Мога да ти покажа и снимково доказателство на лични, за което си има причина. Гаранция до 5 изгорели пиксела няма. Корпусите се пукат, така че корпусът не се покрива от гаранцията. Виждал съм с очите си как Galaxy S III след ъпдейт става все едно потопен в мармалад. TouchWiz-а не можеш да го смениш с друг лаунчър - не позволява, или позволява до първия рестарт.

Плюсове: много сериозни хардуерни характеристики, добра камера, немалко функции, които липсват при останалите телефони - жестово управление, опции на камерата и т.н.

За Sony Xperia Z2: замалко да взема такъв, но се поразтърсих и... цък.

• Автор

Капитане, не съм ползвал въпросната Нокия, но щом толкова и хвалят камерата сигурно е добра. От камери нищо не разбирам, но като видя снимка мога да преценя дали ства за нещо. Например много ме дразни камерата на S3 и LG nexus4 като снимаш обект който е в сянка а зад него е слънчево и не се получава. На всеки е ясно, че за хубави снимки си има фотоапарати. Много щеше да е хубаво ако едно мултифункционално устройство снима като истински фотоапарат, има як процесор за игри, и батерията кара по няколко дни, пък ако може и телефонни разговори да се провеждат с него ще е още по добре, хем да е малко да се носи в джоба, хем да е с голям екран като ще се играе. Винаги търся оптимален и компромисен вариант, който да е по-добър от това което ползвам в момента.

За сега съм се насочил към LG G3 16GB. Ако някои има конкратно наблюдение за това устройство да казва, че да не ме е яд като го поръчам.

Наистина камерета му е добра, но не ми се прави компромис с тази операционна система. Свикнал съм с андроид. Гледах сега в Е... LG G3 16GB за 900лв. - този ми харесва мното по характеристики и май ще се взема. Ако някой знае някакъв фатарен проблем с този модел да сигнализира.

За 800 и нещо ще вземеш същия, но по-добрата версия с 32гиги памет и 3гиги рам.

Капитане, не съм ползвал въпросната Нокия, но щом толкова и хвалят камерата сигурно е добра. От камери нищо не разбирам, но като видя снимка мога да преценя дали ства за нещо. Например много ме дразни камерата на S3 и LG nexus4 като снимаш обект който е в сянка а зад него е слънчево и не се получава. На всеки е ясно, че за хубави снимки си има фотоапарати. Много щеше да е хубаво ако едно мултифункционално устройство снима като истински фотоапарат, има як процесор за игри, и батерията кара по няколко дни, пък ако може и телефонни разговори да се провеждат с него ще е още по добре, хем да е малко да се носи в джоба, хем да е с голям екран като ще се играе. Винаги търся оптимален и компромисен вариант, който да е по-добър от това което ползвам в момента.

За сега съм се насочил към LG G3 16GB. Ако някои има конкратно наблюдение за това устройство да казва, че да не ме е яд като го поръчам.

Ето ти комбинация. Е, не е на професионално ниво, но си е над нивото на сапунерка :D

http://www.samsung.com/ae/consumer/mobile-phones/galaxy-camera

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.