Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психически тормоз от Виваком

Featured Replies

Да, и аз вече разбрах, че само това е начина, за съжаление. 

При мен с мтел е подобна историята, само че не ми звънят всеки ден, а веднъж на 2-3 месеца.

Причината: ползвам Loop, а вече съм над 26 годишен.

Съответно се опитват да ме набутат с някакви договори които не са на loop. Аз винаги им казавам че ще помисля над предложението им и ако реша ще мина през техен офис.

Относно смс-ите, получавам от време на време спам, ама тотално ги игнорирам.

Изобщо не си ги слагайте тия неща присърце.

Малко викане оправя нещата, работи без отказно! (може и да намесите и цензурирани думи!)

Използвайте следната реплика"Обадете ми се след 5 мин. защото в момента немога да псувам" и затваряте.

Взех си предплатена карта и се почнаха есемесите.

Използвайте следната реплика"Обадете ми се след 5 мин. защото в момента немога да псувам" и затваряте.

Еееее, това много ми допадна  :clap:

Има хора които ги приемат много навътре тези обаждания. Последния път като ми звъннаха да ме агитират нямах работа и държах девойката около 40мин. на телефона.

Това са външни оператори и тяхната работа е да звънят и да предлагат "изгодни " пакети на клиентите.

Преди около 4 години имах много интересен четири часов разговор с мобилния си оператор, бях побеснял, изпратиха ми серия от рекламни SMSи в 3 сутринта.

В резултат до ден днешен единствените рекламни SMSи които получавам са от метро, но там аз сам се регистрирах.

Интересното е че рядко ми звънят на основния номер, по често се обаждат на другите ми номера, а са с един договор и в договора изрично е посочено кой е титуляра.

Не упреквайте тия, дето звънят, защото по тоя начин си вадят хляба. Затова и подхождам индивидуално към подобни агитации - ако се отнасят към мен учтиво, отхвърлям офертата максимално любезно. Но в повечето случаи се налага да се гавря със звънящите (ако имам време за това), задавайки им уточняващи въпроси, по голяма част от които те не са подготвени. И в повечето случаи не аз затварям телефона...

• 2 седмици по-късно...

Като ти се обадят следващия път им пусни музика(ама няква скучна) и им кажи да изчакат защото в момента имаш работа.

• 2 седмици по-късно...

Хо хо хоооо , каква готина тема :) И аз бях така - баща ми след операция и тез не спряха да му звънят. Обадих се 123 казах им да престанат - не спряха, обадих се пак , пак им казах, пак не спряха. Обадих се отново нали разбирате че тона ми беше ужасен, поисках да говоря с някой шеф, отказаха ми, но казаха че са записали и няма да го търсят и пак непрекъснато му звънят - да отидел да подпише не можело. Написах им писмо пак не спряха. Пак се обадих на оператор, казах им че ще ги съдя казаха че не му звънели те било записано , звънели са от Казанлък !!! Малеееее само дето не ги наскубах там , направих ги на нищо в офиса, една зе да ми пише с химикал че било по добре. да ама не- от тогава обаче никой нему звънна.

Хо хо хоооо , каква готина тема :) И аз бях така - баща ми след операция и тез не спряха да му звънят. Обадих се 123 казах им да престанат - не спряха, обадих се пак , пак им казах, пак не спряха. Обадих се отново нали разбирате че тона ми беше ужасен, поисках да говоря с някой шеф, отказаха ми, но казаха че са записали и няма да го търсят и пак непрекъснато му звънят - да отидел да подпише не можело. Написах им писмо пак не спряха. Пак се обадих на оператор, казах им че ще ги съдя казаха че не му звънели те било записано , звънели са от Казанлък !!! Малеееее само дето не ги наскубах там , направих ги на нищо в офиса, една зе да ми пише с химикал че било по добре. да ама не- от тогава обаче никой нему звънна.

Именно. Българинът е прост ,и нагъл ,ама като усети ,че ще яде шамарите ,се насира ... системата работи безотказно. Не случайно повечето български младежи са бръснати тикви,винаги в черно облечени ,и гледат мега-лошо... мутра фешън бейби. Както една англичанка се изказа :" българските мъже приличат на лошите герои в евтин екшън" :) Еми имат си причина да са такива ...

Аз направо затварям.Толкова ли е трудно-просто затваряш и не ги слушаш.

Аз им блокирам всеки телефон от който звъннат.

Аз направо затварям.Толкова ли е трудно-просто затваряш и не ги слушаш.

да ама аз им вдигам им казвам че са олигофрени и на мен не ми звънят ... що така незнам така хубаво ми развличат деня, ама баща ми е друго поколение , ислушва ги и каквото му кажат смята за задължително ...

Не упреквайте тия, дето звънят, защото по тоя начин си вадят хляба...

Този тип работни места ги слагам към раздаващите листовки и подобните - не само дразнещи, но и безсмислени. Вместо да си намерят нормална работа, се насочват към такава изкуствена заетост. Лошото е, че не са само пубертети, тръгнали да припечелят някой лев. Всъщност тия на мобилните оператори направо са си измамници и в една цивилизована държава би трябвало да са подсъдими. За съжаление в родната реалност все повече възрастни хора попадат в капана на договорите от разстояние без дори да са разбрали.

Преди години, когато за пръв път започнаха с тия договори, ми звъняха и на мен. Реших да изслушам какво имат да кажат и уж се разбрахме да ми пратят договора с писмо на домашния адрес, за да видя какви са условията. Към офертата предлагаха и смотан мобилен телефон като подарък. След две седмици затишие се обадих от Еконт, че са пред дома ми и ми носят пратка от Виваком. Разбира се ги разкарах. След около още три месеца, реших да си подновя договора и да си взема някакъв апарат. Е, изненадаха ме неприятно, като ми казаха, че договорът ми вече бил продължен за две години. Веднага подадох оплакване по каналния им ред - никаква полза. Следващата стъпка беше КЗП, които след месец размотаване си свършиха работата. В крайна сметка се оправих, но съм сигурен, че болшинството хора си плащат чинно. Не ми се мисли пенсионерите с 200 лева пенсия как оцеляват след такава измама. След този случай са ми звънели още доста пъти. Ако не ми се занимава, директно затварям в момента, в който чуя откъде ме търсят. Ако ми се занимава, чакам да започнат да си пеят песента и просто оставям слушалката вдигната и си върша друга работа. Поредният неприятен момент на това да живееш в БГ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.