Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо телевизорът не се включва?

Featured Replies

Здравейте, допреди около 2 часа телевизора ни си работеше съвсем нормално. Бях го оставила включен, като се върнах беше изключил. Никой от семейството не го беше изключвал, явно е изключил сам. Когато се опитах да го пусна от дистанционното, той не включи. Лампичката (индикаторът) също не светеше. Баща ми също се опита да го включи, многократно пробва да включва и изключва щепсела, мести го на другите гнезда. Лампичката светва за секунда и пак угасва. Всичко си е включено както трябва, поне така изглежда. А и екодерът работи, лаптопа ми също. Следователно не може да е от контакта. Докато ме е нямало в стаята майка ми включила лаптопа, дали това може да му е повлияло? Съмнява ме, защото друг път не е имало проблеми като включа лаптоп и ТВ едновременно. Не е работил дълго, не повече от половин час, явно не е от това. Дали някой предпазител не е изгорял? Вие как мислите, каква може да е причината? Телевизорът е едно старо JVC от 90те, но досега нямахме проблеми...

на това му се вика случаен проблем и вероятно е причинен от токов удар... на една колежка декодера за цифрова спря след като го изключила да го изчисти от прах... просто после не се включил - установих че е гръмнал чипа... още еди пример - с моя декодер за кабелна - по принцип не го изключвам щото изключването му не е изключване, а просто сигнал "черен екран" към телевизора, връщам се оня ден от работа пускам телевизора и си гледам. цъкам дисканционното да сменям канала и той се рестартира и пише boot... помислих че от кабелната пак са пуснали нов фурмуер... ама си стои на boot. изключих го от контакта за малко и взе да се рестартира сам, след второ изключване за по дълго вече не включваше хич... изгоря му захранването...

п.с. JVC са боклуци (не техническа, а от потребителска гледна точка - тоест олигофрени са мислили подредбата на менютата и начина за настройки, търсене и сортиране на каналите), а на какъвто и да е телевизор като изгори предпазител значи почти е за боклука - предпазителя гори след като изгорят един куп части и целта му е да предотврати пожар, а не да защитава телевизора... щом при включване диодчето светва и после гасне значи захранването на телевизора влиза в защита (тоест  нещо е изгоряло)... в телевизора има електролитни кондензатори, които с течение на времето си намалят капацитета, за да се поддържа стабилно напрежението за електрониката се налага транзисторите, които правят импулсите (които се филтрират от кондензаторите) да стоят по дълго отпушени, така греят повече и когато кондензаторите вече нямат никакъв капацитет транзисторите много се зорят и накрая пробиват, а е възможно да гръмне и електролитен кондензатор - тогава може нищо друго да не стане, но може и да стане късо...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте, допреди около 2 часа телевизора ни си работеше съвсем нормално. Бях го оставила включен, като се върнах беше изключил. Никой от семейството не го беше изключвал, явно е изключил сам. Когато се опитах да го пусна от дистанционното, той не включи. Лампичката (индикаторът) също не светеше. Баща ми също се опита да го включи, многократно пробва да включва и изключва щепсела, мести го на другите гнезда. Лампичката светва за секунда и пак угасва. Всичко си е включено както трябва, поне така изглежда. А и екодерът работи, лаптопа ми също. Следователно не може да е от контакта. Докато ме е нямало в стаята майка ми включила лаптопа, дали това може да му е повлияло? Съмнява ме, защото друг път не е имало проблеми като включа лаптоп и ТВ едновременно. Не е работил дълго, не повече от половин час, явно не е от това. Дали някой предпазител не е изгорял? Вие как мислите, каква може да е причината? Телевизорът е едно старо JVC от 90те, но досега нямахме проблеми...

Преди години имах подобен случай. Телевизора - Шарп 90 г. Същата работа - в един момент работеше, след известно време при опит за включване нямаше резултат. Индикатора обаче светеше. В сервиза (нямах време да се ровя) ми казаха -  изсъхнали електролитни кондензатори на захранването. Смяна и вече 5 години си работи.

• Автор

Доколкото разбирам от отговорите ви, електролитните кондензатори са изгорели и ще се наложи да го занесем на сервиз. Един път ще ни дадат 3 дни почивка от училище, а то телевизорът няма да работи  :D  Благодаря ви мн  :bubblegum:

Без диагностика нищо не е ясно. По-вероятно е някои полупроводници да са станали цели проводници. Обикновено като поработят няколко години и кондензатори "изсъхват" и стават причина и за други дефекти. В сервиз.

И не се забивай пред телевизора, времето навън е хубаво, разходи се.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.