Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет на лаптоп

Featured Replies

направи му RESET / демек - възстанови му заводските настройки /

Нали друг лаптоп работи добре на тоя рутър. Защо да пипа рутъра?

• Отговори 104
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е така и така има проблем с втория лаптоп - нека пробва. Имах такъв проблем преди 4 години. Ако не помогне - няма да навреди.

Няма, освен да се "оцапат" настройките, та и вторият лаптоп да няма нет.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Е как ще се " оцапат " настройките? Все едно го взима от магазина ... там пак ли са " оцапани " настройките?

Е как ще се " оцапат " настройките? Все едно го взима от магазина ... там пак ли са " оцапани " настройките?

Разбира се че няма да се "оцапат" настройките.Но и на другият лаптоп няма да има също нет.

@belivakov се опитва да ви каже, че не е там проблема.Просто трябва да следвате някаква логика.

• Автор

Май се оказа, че проблема идва от рутера вързал съм го на друго устройство и вече около 2-3 часа всичко е ок.

Май се оказа, че проблема идва от рутера вързал съм го на друго устройство и вече около 2-3 часа всичко е ок.

Не съм убеден че е вярно.И другият ви лаптоп щеше да е със проблем.

Щеше да е хубаво, да се вържете там където е проблема и да следвате инструкциите.

• Автор

Не съм убеден че е вярно.И другият ви лаптоп щеше да е със проблем.

Щеше да е хубаво, да се вържете там където е проблема и да следвате инструкциите.

В момента са вързани 3 лаптопа на тоя рутер и няма никакъв проблем.

В момента са вързани 3 лаптопа на тоя рутер и няма никакъв проблем.

Тогава да се надяваме че вече нямаш проблеми.И всичко е наред.

Поне така изглеждат нещата.

• Автор

Тогава да се надяваме че вече нямаш проблеми.И всичко е наред.

Поне така изглеждат нещата.

Ами не точно в нас ми е проблема, но понеже съм студент и днес си дойдох в квартирата на другия рутер тп-линк а моят е д-линк ... та проблема си остава и сега ми стана ясно че не е от лаптопа.

проблема си остава и сега ми стана ясно че не е от лаптопа.

Така няма как да продължим да даваме съвети.

Ще изчакаме да си със този лаптоп на проблемният рутер.И ако се повтори проблема тогава да ни пишеш.

• Автор

Така няма как да продължим да даваме съвети.

Ще изчакаме да си със този лаптоп на проблемният рутер.И ако се повтори проблема тогава да ни пишеш.

Добре, ще пиша ако се повтори !

Щом лаптопът няма проблем на друг рутър, а рутърът няма проблеми с други лаптопи - проверете за наличие на ъпдейт за този рутър.

Понеже не е указан пълният модел на рутъра, давам непълно определен линк към модела:

DIR-615

От падащото меню изберете нужната буква.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Щом лаптопът няма проблем на друг рутър, а рутърът няма проблеми с други лаптопи - проверете за наличие на ъпдейт за този рутър.

Понеже не е указан пълният модел на рутъра, давам непълно определен линк към модела:

DIR-615

От падащото меню изберете нужната буква.

рутера е D-Link DIR-615 ревизия D2 

Редактирано от Ninec (преглед на промените)

Добре де, хайде пак отначало - имаш рутер, свързваш се с 2 лаптопа. На единия има нет, на другия - не. Изключи тоя лаптоп, дето има нет и карай само с проблемния. Ако достъпи нет, карай с него и пиши как се държи. Понеже си студент - продължава да ме притеснява, че си по някоя студентска програма / за нет /, където те лимитират откъм "сесии " / брой връзки / като пуснеш някое устройство с нет. И проблемът е налице - едното устройство " гълта " сесиите и другото е без нет. Не виждам проблем в драйвърите - пускаш го на друго място без проблем. 

....Понеже си студент - продължава да ме притеснява, че си по някоя студентска програма / за нет /, където те лимитират откъм "сесии " / брой връзки / като пуснеш някое устройство с нет. И проблемът е налице - едното устройство " гълта " сесиите и другото е без нет. Не виждам проблем в драйвърите - пускаш го на друго място без проблем. 

Нищо общо.

Ако беше така щеше и когато е закачен на лан кабел да му спира нета. Освен това има и др. показатели, които говорят, че броя сесии от страна на доставчика са си ок.

По темата: Проблем с рутера е напълно възможен. Това, че единият лаптоп работи не изключва рутера от схемата. Замислете се защо. Обърнете внимание и на него. Профилактичен ресет няма да му навреди. Аз по-скоро обаче си мисля за скапан драйвер на Wi-Fi карата на лаптопа. Въпреки това, може да опиташ нещо, че ми се върти в главата... Задай статични адреси от локалната мрежа на wi-fi и тествай, да видим.

И откъде знаеш за " сесии" -  те? Да не си служител на въпросните? Както казах по - горе - игнорирай първия лаптоп. И после ще търсим евентуални бъгове.

И откъде знаеш за " сесии" -  те? Да не си служител на въпросните? Както казах по - горе - игнорирай първия лаптоп. И после ще търсим евентуални бъгове.

Не е - exwol е от .... е ... друга организация.

Най-обичам така, някой като започне да подскача. Нямам намерения нито да ти обяснявам с подробности, нито да споря с теб. Не съм служител и дори си нямам идея, кой му е доставчика. Просто чета посотовете на автора и какво е писал за разлика от теб. Айде да приемем, че аз бъркам, ама доставчика ограничава сесиите само на wi-fi картата ли, защото автора казва, че когато е свързан по лан проблема не е на лице. Отделно ограничение по брой сесии обикновено се прави за "по–големите" пакети, а той пак казва,че няма включен торент клиент и не данлоудва нищо. И ще и още...

Не е - exwol е от .... е ... друга организация.

В смисъл, не разбрах... Ако се опитваш да се заяждаш заради темата от VirtualBoxa, там има въпрос, на който чакам да ми отговориш. ;)

В смисъл, не разбрах... Ако се опитваш да се заяждаш заради темата от VirtualBoxa, там има въпрос, на който чакам да ми отговориш. ;)

Бъзикам се - но не с теб.  :)

http://www.vbox7.com/play:f10db44144

гледай от 6-тата минута.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Я си ги меткайте на лични! Зададох конкретен въпрос на автора на темата - ако ще делите нещо, да бъде извън темета! Опитвам се да помагам на колеги, не да съм балансьор на акаунти! Знам ли нещо за тях? ...

Добре де, хайде пак отначало - имаш рутер, свързваш се с 2 лаптопа. На единия има нет, на другия - не. Изключи тоя лаптоп, дето има нет и карай само с проблемния. Ако достъпи нет, карай с него и пиши как се държи. Понеже си студент - продължава да ме притеснява, че си по някоя студентска програма / за нет /, където те лимитират откъм "сесии " / брой връзки / като пуснеш някое устройство с нет. И проблемът е налице - едното устройство " гълта " сесиите и другото е без нет. Не виждам проблем в драйвърите - пускаш го на друго място без проблем. 

Чакай малко бе доставчика му от къде ще разбере колко устройства има пуснати в рутер мрежата.Нали доставчика вижда само лан картата на декстоп машината а не вижда Wireless връзката според мене поста ти е глупаво написан и с много фантазий. Едно време ограничаваха сесиите незнам сега в днешно време кой го прави впрочем , че абоната има статик ип адрес . Например едно заведение с един рутер и на него са набласкани 50 човека и кжо прайм доставчика да спре на заведението нета ли ?

Чакай малко бе доставчика му от къде ще разбере колко устройства има пуснати в рутер мрежата.Нали доставчика вижда само лан картата на декстоп машината а не вижда Wireless връзката според мене поста ти е глупаво написан и с много фантазий. Едно време ограничаваха сесиите незнам сега в днешно време кой го прави впрочем , че абоната има статик ип адрес . Например едно заведение с един рутер и на него са набласкани 50 човека и кжо прайм доставчика да спре на заведението нета ли ?

По темата - съгласен с горното.

На мен доставчика ми каза (и ние сме със статично IP) - сложи си рутер и 4 машини по LAN и колкото душа ти сака по wifi.

На моя рутер една декстоп машина. лаптоп, и смартфон смятай две устройства с Wi fi връзка всичко е ток и жица от 4 години се занимавам с рутери и никой до сега не ми е ограничавал нета или сесиите случайно да не ползваш модем ? Има два вариянта -повредена WI Fi карта или чип, или рутера е за смяна !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.