Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NZXT Source 340 или Най-добрата кутия за парите си

Featured Replies

В последните година-две, NZXT показаха на много хора, че въпреки издънките си (H2 например) разполагат с невероятна инженерна мощ, способна на невероятни неща. С излизането на Н440 на пазара, NZXT показаха, че не следват тенденциите на пазара, а създават свои. Единственият минус на Н440, с който не мога да се примиря, е цената. 220-230лв са много пари за нещо, което много потребители смятат за ненужно, особено при агресивните цени на компании, като Cooler Master, Fractal Design и т.н.

Сега NZXT атакуват пазара с нов продукт - Source 340.

100440_l.jpg

Както се вижда, външния вид е повече от семпъл. На предния панел на практика няма нищо. Нещата стоят по същия начин и на десния панел. За някои това може да е минус, но за други (като мен) това е огромен плюс. Модърите също ще се зарадват на преден панел, готов за обработка. За да се улесни процеса на модване, предния панел е голямо парче пластмаса, на което е закачена с винтове метална плоскост. Левият панел е един огромен акрилен прозорец, разкриващ вътрешността на кутията с всички благинки, които крайния потребил е сложил вътре.

Всички бутони и конектори са поставени на предната част на горния панел.

NZXT-Source-340-4.jpg

Както се вижда, от ляво на дясно, имаме хард диск LED, жак за микрофон и слушалки, два USB 3,0 порта и старт бутон с LED пръстен около него. Липсва рестарт бутон, макар че много потребители няма да сметнат това за голям минус.

Забелязва се голям отвор на предния панел. Той е с цел двата вентилатора на предния панел да могат да поемат колкото въздух желаят. Същия отвор се намира и на долната част на предния панел. Страха от прах веднага изюезва. На местата за вентилатор се намира голям магнитен филтър за прах.

NZXT-Source-S340-Mid-Tower-Case-16.jpg

Първият поглед във вътрешността разкрива две неща:

1. липсата на гумени оплътнения за скриване на кабелите и

2. панела на дъното на кутията, който скрива захранването.

Гумените оплътнения са сменени с елементарна метална плоскост, която скрива предната част на кутията, редом с кабелите там. Разстоянието между нея и евентуално монтираното дъно позволява всички кабели да минат спокойно, достигайки целта си.

По-интересен поне за мен е панела, скриващ захранването.

S340-case-white-interior-10.jpg

Той е семпъл, както останалата част от кутията. На задната му част се намират две скоби за монтиране на SSD дискове, сус суответните отвори за SATA кабелите. Това е много добра идея, използвана и в H440. До тези скоби се намира отвор за кабелите, захранващи съответната видеокарта, монтирана в кутията. До него има ред отвори за вентилация на долната секция. Точно под тях се намира клетката за хард дискове.

S340-case-black-interior-02.jpg

Клетката подържа два 3,5" хард диска. Липсата на активна вентилация може да е проблем за някои. За други големият проблем ще е наличието само на два маунта за хард дискове. Повечето потребители не използват повече от два хард диска, а и ако системата разполага с повече, най-вероятно бюджета за кутия няма да е толкова ограничен.

S340-case-black-interior-03_w_300.jpgCA-153-NX_97782_350.jpg

Захранването се монтира отзад на кутията. Скобата се сваля, захранването се монтира на нея, след което се поставя в кутията. Самата секция за захранването позволява скриване на всички кабели. Навсякъде има разпръснати места за закрепяне на кабелите, тъй че създаването на чиста система без стърчащи кабели дори с немодулно захранване ще бъде елементарно.

Единственият ми проблем с тази кутия е, че идва само с два 120мм вентилатора - един на задния панел - изкарващ и още един на горния панел - изкарващ. За адекватно охлаждане ще е нужно поне един вкарващ вентилатор. Въпреки това пак ще се създава отрицателно налягане и прахта ще си намира лесно път в кутията.

Въпреки това, с почти никакви усилия, Source 340 може да създаде една прекрасна система.

S340-case-white-system-04.jpg

Скобите за SSD-та, скрития възел от кабели, семплия дизайн и цената от 150лв в момента на пазара я правят невероятно добър избор за ъпгрейд.

NZXT Source 340 може да бъде намерена ТУК на цена от 152,32лв.

Ревю - OC3D

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Не съм разглеждал кутията в детайли, ама какво повече (или по-добро) предлага от CM693?

• Автор

Не съм разглеждал кутията в детайли, ама какво повече (или по-добро) предлага от CM693?

Изчистен семпъл дизайн, прозорец на левия панел, от който се виждат ССД дисковете, улеснено скриване на кабелите, изчистена предна част, която ще подобри въздушния поток...

Това е в общи линии.

Най-големите предимства за мен лично са външният вид, отделението за захранването и изчистения вътрешен салон.

Браво колега за темата - точно и аз точа зъбки точно на нея, като ще преобладава бялото!

Кутията наистина си заслужава и в тоя ред на мисли ,ако е възможно да добавя в темата още две интересни кутии!

Един фултауър PHANTEKS Enthoo Pro - 200лв.  РЕВЮ! , като цяло има много ревюта за нея и можете да разгледате снимки с различните компоненти които може да побере. Изключителни възможност с много прилична окомплектовка и за мен изключително добри стокови вентилатори!

И една компактна ,която ми се вижда също с изключителни възможности и вътрешен дизайн!

anidees AI-7BW -180лв. , кутията е с анонс преди броени дни и все още за нея няма ревюта представяне   и официалния сайт.

Идва с 5 инсталирани 120мм. вентилатора ,като 4-те на предния панел са светещи(лично за мен не ми харесват светещи) ,като шасито е разделено на две(в задна част са захранването и едната клетка за хардовете), а както се вижда потока ще е отличен, понеже няма нищо на пътя на 4-те вента. Кутията има филтри на всички места( Кулър Мастър да взимат пример), задната част е 95мм широка и кабелите ако искате и на панделка може да си ги вържете. Видео карти до 348мм и охладител до 174мм височина , което е доста прилично! Та това е накратко което се вижда на пръв поглет и с интерес ще изчакам ревютата!

Съвсем скоро аз лично ще избера едната от двете кутии NZXT- то или ANIDEES-са!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.