Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Подсветка на монитор

Featured Replies

Здравейте на всички. Имам проблем с монитора на един приятел та монитора е изгубил светлината а картината я има с помоща на фенерче го установих.Аз си имам доста голямо понятие от електроника  но до сега не съм попадал на такова нещо.Самите подсветки работят монитора светва за 2-3 секунди и гасне Та отворих го и ги пробвах една по една и двете работят виждам че по юутюбето сменят някакво Джаджа нещо като трансформаторче явно от него е проблема.Та въпросът ми е знае ли някой някакви сайтове в .България да си поръчам това нещо.Примерно някакви номера на това модели или нещо подобно.Мониторът е пакерт бел.19"

Благодаря на всички който се включат.

И като си имаш понятие трябва да можеш да намериш същите трансформаторчета по номерата написани на тях? Дори и даташийта може да им намериш.

И защо мислиш че е от тях? Ако е от тях нали изобщо няма да светнат дори и за 1 секунда лампите?

Какво ги управлява тези трансформаторчета?

Занесете монитора в сервиз, за да се види от какво е проблема. Ако си имаш понятие от електроника няма да говориш за някакви си джаджи и прочие.

• Автор

Занесете монитора в сервиз, за да се види от какво е проблема. Ако си имаш понятие от електроника няма да говориш за някакви си джаджи и прочие.

Пич нали за това е форум. Защо да дам на някой пари след като аз мога да го направя нужна ми е само малко помощ И то сайтове дето да си поръчам тези "Джаджи".

Пич нали за това е форум. Защо да дам на някой пари след като аз мога да го направя нужна ми е само малко помощ И то сайтове дето да си поръчам тези "Джаджи".

1. Въобще не знаеш от какво е проблема.

2. Нямаш инструментите и знанията, за да направиш необходимата диагностика.

3. Освен, че може да си хвърлиш парите на вятъра, може и да се нараниш.

Ако така лесно се оправяше хардуерен проблем нямаше да има сервизи и предварителна диагностика.

• Автор

1. Въобще не знаеш от какво е проблема.

2. Нямаш инструментите и знанията, за да направиш необходимата диагностика.

3. Освен, че може да си хвърлиш парите на вятъра, може и да се нараниш.

Ако така лесно се оправяше хардуерен проблем нямаше да има сервизи и предварителна диагностика.

Емо ако Ако можеш ми помогни а не спами излишно Това че искам да се науча не означава че нямам инструменти.

Емо ако Ако можеш ми помогни а не спами излишно Това че искам да се науча не означава че нямам инструменти.

1. Не спамя темата.

2. Така никой не може да ти помогне без да се направи диагностика, за да се види точно какъв е проблема. Може да се предположи, но със сигурност не може да се каже.

3. За да се научиш да се занимаваш с подобен род дейност ще трябва доста да седнеш и да почетеш.

Не те нападам или нещо от този сорт както и не давам този съвет просто така . С такава техника шега не бива. 

Все пак ти си преценяваш сам. Колеги от форума ще ти дадат съвети. Даже се вижда, че колегата ice_lion_01 вече има и точно питане към теб.

Имам предвид, че за една диагностика на който и да е телевизор/монитор ти трябва:

1. Схема и сервизно меню(вид даташийт). Намира се в интернет след въвеждане на точния модел на монитора и малко допълнително търсене. Ако го има въобще в нета.

2. Гледат се от схемата напреженията на захранването и се измерват с волтметър/ мултицет.

Конкретно в случая е добре да се провери дали светва със замяна на трансформаторчетата.

Изключвам възможността и двете лампи едновременно да са си заминали.

На изхода на тези трафчета има високо напрежение (над 1000V). Сам си отговори дали е изправено ли променливо?

То не се мери. В сервизите слагат здрава лампа и пускат да видят дали ще светне.

При теб проблема е "двустранен". Трябва да намериш кое подава сигнал да се включат лампите.

Много е трудно дори и да има въпросната техника.

Метода е само един. Схемата, измерване, пак схемата и пак измерване.

Успех в начинанието!

За успешна диагностика и ремонт трябва осцилоскоп.  В мониторите обикновено са по 4 лампи и дори и една да не е наред автоматиката изключва всичките.

Тия работи не се правят по клипчета. Как ще ти се отрази операция от някой, който е гледал клипчета?

• Автор

Имам предвид, че за една диагностика на който и да е телевизор/монитор ти трябва:

1. Схема и сервизно меню(вид даташийт). Намира се в интернет след въвеждане на точния модел на монитора и малко допълнително търсене. Ако го има въобще в нета.

2. Гледат се от схемата напреженията на захранването и се измерват с волтметър/ мултицет.

Конкретно в случая е добре да се провери дали светва със замяна на трансформаторчетата.

Изключвам възможността и двете лампи едновременно да са си заминали.

На изхода на тези трафчета има високо напрежение (над 1000V). Сам си отговори дали е изправено ли променливо?

То не се мери. В сервизите слагат здрава лампа и пускат да видят дали ще светне.

При теб проблема е "двустранен". Трябва да намериш кое подава сигнал да се включат лампите.

Много е трудно дори и да има въпросната техника.

Метода е само един. Схемата, измерване, пак схемата и пак измерване.

Успех в начинанието!

Оправих го от трафа е смених го сложих алтернатива излезе ми 16 лв в сервиза ми искаха 35лв.

Имах мерак и го оправих.Преди 10 дни даже и Ребоол направих на дъно от пс  и си работи на 100%

Мерси за изчерпателния отговор много ми помогна Такива като теб са рядко срещани по форумите напоследък  са само спамири.

Не, че неще, ама не разбрах - "Ребоол" какво значи? Тая операция ми е неизвестна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.