Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизор издава странен звук

Featured Replies

Телевизора е нео аз не разбирам от електроника но ми стана любопитно от къде излиза този звук но така и не разбрах.

Звукът е като жужене отначало е по силно и след това намалява ако някой знае от кое може да е да сподели че не беше така и ме съмнява че скоро ще откаже нацяло.

имаше един пробит кондензатор поопражнявах се малко :) намерих същия на магазина и го смених но жуженето пак се чува някъде около предполагам че е захранващата част има едно като трафче BCK-35-001 L2A

Ако някой може да ме насочи имам хоби инструменти не са много точни но да пробвам да си го оправя че няма пари за нов.

Или е някое дроселче или баш това "трафче".

Някоя бобина/дросел в КСХО(около ТХО-то). Капваш им по малко секундно лепило и се оправя, внимавай, има ВИСОКО напрежение 25 000V!!!!

• Автор

да разбирам ли че не е сериозен проблема и ако е това трафче което съм показал колко струва за да се смени.

Това КСХО какво е?

Редактирано от diditko (преглед на промените)

Зависи от какво пищи, може да е от товар, но по-скоро е от бобина/дросел. Може и така да кара, ако не дразни много.

• Автор

Зависи от какво пищи, може да е от товар, но по-скоро е от бобина/дросел. Може и така да кара, ако не дразни много.

Ами след 10-тата минута не го чувам ама като го включа доста е силно.

Вероятно някъде има студена спойка. Щом след "загряване" се оправя.

• Автор

Вероятно някъде има студена спойка. Щом след "загряване" се оправя.

мога да се хвана и да ги мина със поялника всички но чак толкова да бръмчи от спока дали е възможно

мога да се хвана и да ги мина със поялника всички но чак толкова да бръмчи от спока дали е възможно

Може да е от кондензатор, дросел, транснформатор или от усилвателя на звука. Все пак е добре да се сменят електролитните кондензатори(ако не са много) и да се направи оглед за студени спойки. Всяка, която те усъмни я повтаряш.

Няма как да знаем от какво точно е звукът.

Успех в "ремонта"!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Хайде да не се напъвате да пипате където не знаете че ще хванете главния герой (тока) или пък той ще ви набара. А за разлика от компютъра в телевизора е опасно за живота и понякога освен неприятни усещания мирише и на кебапчета (изгоряло месо).

Има сервизи за тази работа.

• Автор

Хайде да не се напъвате да пипате където не знаете че ще хванете главния герой (тока) или пък той ще ви набара. А за разлика от компютъра в телевизора е опасно за живота и понякога освен неприятни усещания мирише и на кебапчета (изгоряло месо).

Има сервизи за тази работа.

Аз няма да го пипам когато е включен обещавам.

Аз няма да го пипам когато е включен обещавам.

Не са нужни обещания, а задължително изключване на щепсела от контакта!

И при изключен по кинескопа има доста неприятен остатъчен заряд. Който дори може да доведе до дефект на иначе здрави компоненти. Сам си казал че не разбираш - в сервиз.

• Автор

Благодаря за предупреждението но реших да не ви послушам за сервиза отидох и си купих траф и го смених сега вече не бръмчи. :)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Имам пробелм с телевизор Шарп. Като го вкюча кинескопа не светва и се чува пищене..?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.