Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да излиза сайт на първи позиции

Featured Replies

преди 11 минути, Notize написа:

И искам да разбера в такъв случай да не би да бъркам, но нали колкото повече са изразите толкова по-слабо гугъл ще ги хваща...?

Гугул „хваща“ всичко,което е зададено правилно и точно записано.Няма ограничения за изразите.Има един трик,който можеш да използваш,за да си сигурен,че твоите ключови думи,ще се котират добре от гугъл.Пишеш някоя от твоите фрази в търсачката,но преди да приключиш,нали под нея излизат готови фрази,които предлага самия гугъл?Те са за предпочитане,ако прецениш че отговарят на твоята дейност.

• Отговори 101
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 44 минути, Димитър 59 написа:

Гугул „хваща“ всичко,което е зададено правилно и точно записано.Няма ограничения за изразите.Има един трик,който можеш да използваш,за да си сигурен,че твоите ключови думи,ще се котират добре от гугъл.Пишеш някоя от твоите фрази в търсачката,но преди да приключиш,нали под нея излизат готови фрази,които предлага самия гугъл?Те са за предпочитане,ако прецениш че отговарят на твоята дейност.

да да, аз това го правя най-редовно... Иначе нали не е грешно че ги слагам запетайките между словосъчетанията, т.е. за басейните аз пиша повече изрази от колкото само думички в page's keywords: "изграждане на басейни цени,строителство на басейни софия,поддръжка за басейни,изграждане на басейни,препарати за басейни,зазимяване на басейни,раззимяване на басейни,ресервни части за басейни,аксесоари за басейни,облицовки за басейни" ...? Или по-скоро трябва да се пишат думички и между всяка една да се слага запетаята..? Дано да ми разбираш въпроса макар и малко смотано зададен...

Редактирано от Notize (преглед на промените)

Могат се използват единични думи,но ясно подсказващи цялата дейност,отделени със запетайка.Например в случая може да се използва само „басейни“.Съчетанията в този пост,които цитираш са направени правилно.Не се слагат запетайки вътре в съчетанието,защото се губи смисъла му и  гугъл ще го котира грешно,като отделни различни думи!

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Могат се използват единични думи,но ясно подсказващи цялата дейност,отделени със запетайка.Например в случая може да се използва само „басейни“.Съчетанията в този пост,които цитираш са направени правилно.Не се слагат запетайки вътре в съчетанието,защото се губи смисъла му и  гугъл ще го котира грешно,като отделни различни думи!

Спокоен съм след този отговор...Мисля, че приключих за днес с въпросите и с работата и утре ще продължа със сайта... Дано не изникнат още въпроси, но надали.. :)  Лека и спокойна вечер и за пореден път благодаря!

Здравей отново,

Относно сайта http://www.poolsoperator.com/ описвам изразите за оптимизация и като добавя кавичките (които както говорим се слагат само в началото и края) ми пише "invalid character". Това означава ли че в този сайт не трябва да се слагат...? Предполагам, че запетайките си се слагат без интервал между изразите...?

Поздрави!

И отделно искам да попитам какво точно се има предвид под отметката под ключовите изрази  " Hide page from search results" и отделно ми пише, че това означавалo "if you check this option search engine will not display or index this page" което да го разбирам, че самите изрази няма да може друг да ги вижда с  които страницата се оптимизира, или, че гугъл няма да ги зачита...?

преди 17 минути, Notize написа:

...ми пише "invalid character"

Не означава,че не трябва да се слагат.Нещо друго има объркано.Вероятно някой друг знак.Не мога да гадая,по какъв начин или с коя програма допълваш думите!Затова отвори тага с Notepad,без да пипаш знаците,допълваш само ключовите думи.

преди 17 минути, Димитър 59 написа:

Не означава,че не трябва да се слагат.Нещо друго има объркано.Вероятно някой друг знак.Не мога да гадая,по какъв начин или с коя програма допълваш думите!Затова отвори тага с Notepad,без да пипаш знаците,допълваш само ключовите думи.

Няма програма, през wix.com правя сайта.. И двата сайта са през wix.com, но предния сайт който правех нямах проблем с кавичките...Просто изтрих изразите и ги описах отново и ето така изглежда сега и пак ми казва че нее валидно "басейн интекс,Intex надуваем басейн,джакузи pure spa,стълба за басейн,хлоринатор,филтър за Intex,лепенки за интекс,покривало за басейн intex,соларно подгряване,преносим басейн,басейн за вкопаване" ...като ги махна и вече всичко е ок

преди 1 минута, Notize написа:

Няма програма, през wix.com правя сайта..

Добре,но като не съм запознат с функциите му,как точно допълваш думите?В поле,предназначено само за ключовите думи ли или ти дава възможноста да съставиш(допълниш) целия таг?

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Добре,но като не съм запознат с функциите му,как точно допълваш думите?В поле,предназначено само за ключовите думи ли или ти дава възможноста да съставиш(допълниш) целия таг?

предоставя ми полета за Page tittle, Page description, Keywords - това са полетата в които можеш да попълваш относно оптимизацията на всяка страница...

преди 6 минути, Notize написа:

предоставя ми полета за Page tittle, Page description, Keywords - това са полетата в които можеш да попълваш относно оптимизацията на всяка страница...

За една добра оптимизация е много важно,как ще се попълнят и трите?Page tittle-Заглавието на сайта,което се вижда в резултатите на търсачката.Трябва да бъде едно кратко,смислено изречение,подсказващо ясно дейноста на сайта,същевременно да бъде написано така,че да бъде лесно разбрано от търсачките. Page description-Това е краткото описание на дейноста,което излиза с по-малък шрифт,под заглавието в резултата на търсачката.Т.е.това което вижда клиента след търсенето,в самите резултати,показани на страницата.Тук се пише описание на дейноста,но не много дълго,защото в търсачките не се показва целия текст,а само около 20-тина думи.Трябва да се опише така,че заинтересованият,евентуален потребител,още преди да е кликнал да види самия сайт,да му стане ясно(да му се подскаже) за какво се отнася.Keywords-са ключовите думи и изрази,по които търсачките индексират и класират позицията на сайта.Те следват определена целенасоченост за самата дейност,но трябва също да бъдат такива,че лесно да се разпознават и от търсещите машини.

преди 15 минути, Димитър 59 написа:

За една добра оптимизация е много важно,как ще се попълнят и трите?Page tittle-Заглавието на сайта,което се вижда в резултатите на търсачката.Трябва да бъде едно кратко,смислено изречение,подсказващо ясно дейноста на сайта,същевременно да бъде написано така,че да бъде лесно разбрано от търсачките. Page description-Това е краткото описание на дейноста,което излиза с по-малък шрифт,под заглавието в резултата на търсачката.Т.е.това което вижда клиента след търсенето,в самите резултати,показани на страницата.Тук се пише описание на дейноста,но не много дълго,защото в търсачките не се показва целия текст,а само около 20-тина думи.Трябва да се опише така,че заинтересованият,евентуален потребител,още преди да е кликнал да види самия сайт,да му стане ясно(да му се подскаже) за какво се отнася.Keywords-са ключовите думи и изрази,по които търсачките индексират и класират позицията на сайта.Те следват определена целенасоченост за самата дейност,но трябва също да бъдат такива,че лесно да се разпознават и от търсещите машини.

Да... Въпроса беше защо в Keywords като описвам  "басейн интекс,Intex надуваем басейн,джакузи pure spa,стълба за басейн,хлоринатор,филтър за Intex,лепенки за интекс,покривало за басейн intex,соларно подгряване,преносим басейн,басейн за вкопаване" ми излиза  ми пише invalid character  а като махна кавичките и вече всичко е наред...?

преди 4 часа, Notize написа:

Да... Въпроса беше защо в Keywords като описвам  "....... ми излиза  ми пише invalid character  а като махна кавичките и вече всичко е наред...?

Защото самата програма която е в сайта,автоматично си прави необходимия таг,заедно с кавичките и всичко останало.Направено е така,за улеснение на потребителя.В този случай,в полето където ги попълваш,преди първата дума,не слагаш нищо,накрая също нищо,запетайките между думите обаче ти ще трябва да си ги поставиш.Повече нищо не правиш,защото програмата ще свърши сама всичко останало,за да си бъде правилно.

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Защото самата програма която е в сайта,автоматично си прави необходимия таг,заедно с кавичките и всичко останало.Направено е така,за улеснение на потребителя.В този случай,в полето където ги попълваш,преди първата дума,не слагаш нищо,накрая също нищо,запетайките между думите обаче ти ще трябва да си ги поставиш.Повече нищо не правиш,защото програмата ще свърши сама всичко останало,за да си бъде правилно.

ахааа, мерси много... Запетайките пак си ги поставям без интервали между изразите...? Виждам, че при определени изрази сайта си излиза на горни позиции в гугъл, въпреки, че те са описани с интервали...И в последвствие аз само махнах интервалите... Ок е така нали ?

преди 8 минути, Notize написа:

Виждам, че при определени изрази сайта си излиза на горни позиции в гугъл, въпреки, че те са описани с интервали...И в последвствие аз само махнах интервалите... Ок е така нали ?

Ок е,остава да се изчака.Правилното си е без интервали,след запетайките.То ще се види новия резултат,но след около един месец.В момента сайта,все още е с предишната СЕО оптимизация.

преди 9 минути, Димитър 59 написа:

Ок е,остава да се изчака.Правилното си е без интервали,след запетайките.То ще се види новия резултат,но след около един месец.В момента сайта,все още е с предишната СЕО оптимизация.

Ок, Благодаря отново и лека вечер!

Добър ден!

Искам да попитам има ли смисъл някои ключови български изрази за оптимизацията на сайта да ги описвам на angliiski букви, или гугъл автоматично се ориентира ..?

преди 3 минути, Notize написа:

Добър ден!

Искам да попитам има ли смисъл някои ключови български изрази за оптимизацията на сайта да ги описвам на angliiski букви, или гугъл автоматично се ориентира ..?

В какъв смисъл?Например да напишеш българската дума така ли:baseini ?Ако е така,не е за предпочитане.Въпреки,че гугъл все повече се усъвършенстват в разпознаването на думите,не е желателно дори да има смесен текст(латиница и кирилица),за да не се получава разминаване.

В какъв смисъл?Например да напишеш българската дума така ли:baseini ?Ако е така,не е за предпочитане.Въпреки,че гугъл все повече се усъвършенстват в разпознаването на думите,не е желателно дори да има смесен текст(латиница и кирилица),за да не се получава разминаване.

..Да, правилно ме разбра... Иначе аз тествам изразите през гугъл adwords и то ми показва кои изрази са търсени до някаква степен и кои не, и така вписвам тези които показват някаква бройка и степен на използване... Този метод също е ок нали?

Да добре е по този метод.Но все още използваш само 7 съчетания,а за да се класира сайта по напред,са нужни са повече.Пак ще ти подскажа,постави се на мястото на потребител,който търси сайта.Той в твоя случай трябва да започне само с думата „изграждане“ или „проектиране“Но тези думи имат доста други начини,за да се опишат и да имат същото значение.Пример:направа,поставяне,оформяне,монтиране,ремонт,сглобяване,поправка и т.н. Ако заместиш „изграждане“ с някои от тези,ще се получават още много ефективни ключови съчетания.Още нещо,което можеш да допълниш е град София.Пример,как от едно съчетание,ще станат две,качествени:изграждане на басейни цени,изграждане на басейни софия

преди 6 минути, Димитър 59 написа:

Да добре е по този метод.Но все още използваш само 7 съчетания,а за да се класира сайта по напред,са нужни са повече.Пак ще ти подскажа,постави се на мястото на потребител,който търси сайта.Той в твоя случай трябва да започне само с думата „изграждане“ или „проектиране“Но тези думи имат доста други начини,за да се опишат и да имат същото значение.Пример:направа,поставяне,оформяне,монтиране,ремонт,сглобяване,поправка и т.н. Ако заместиш „изграждане“ с някои от тези,ще се получават още много ефективни ключови съчетания.Още нещо,което можеш да допълниш е град София.Пример,как от едно съчетание,ще станат две,качествени:изграждане на басейни цени,изграждане на басейни софия

Да така е, вече има страници с повече от 10 изрази и сега правя поредната страница с доста повече изрази, но трябва да се върна на тия страници дето съм слагал малко изрази... Безкрайно благодаря за препоръките... Много ще се радвам ако наистина има ефект...Това със сигурност от своя страна ще повлиае положително на продажбите и така ще се чувствам нужен в лицето на фирмата и на шефа :) ... Дано дано дано !

А полетата Page title и Page description имат ли влияние върху оптимизацията...?

преди 2 минути, Notize написа:

Много ще се радвам ако наистина има ефект...

Ще има,но сам виждаш,че иска доста време,за мислене и откриване на тези съчетания.Аз за някои сайтове,съм отделял доста часове,в продължение на месец и повече.Всеки ден,когато имам време,пиша някаква нова различна фраза, направо в браузъра и гледам на коя позиция излиза сайта.Ако е по назад,я вмъквам към ключовите думи,независимо,че  гугъл adwords  не я котира добре.После с тази фраза,се оказва че вече е на по-предна позиция.

Ще има,но сам виждаш,че иска доста време,за мислене и откриване на тези съчетания.Аз за някои сайтове,съм отделял доста часове,в продължение на месец и повече.Всеки ден,когато имам време,пиша някаква нова различна фраза, направо в браузъра и гледам на коя позиция излиза сайта.Ако е по назад,я вмъквам към ключовите думи,независимо,че  гугъл adwords  не я котира добре.После с тази фраза,се оказва че вече е на по-предна позиция.

А полетата Page title и Page description имат ли влияние върху оптимизацията...?

преди 5 минути, Notize написа:

Нали писах горе в един пост,че също имат голямо значение.Виждам,че ти си ги написал много добре и на двете места.Само една забележка:в  Page description , си поставил първо английско изречение,после българското.По-добре е да го направиш да започва с българското,а накрая английското,защото клиентите,ще са българи,а не всеки знае английски.

Нали писах горе в един пост,че също имат голямо значение.Виждам,че ти си ги написал много добре и на двете места.Само една забележка:в  Page description , си поставил първо английско изречение,после българското.По-добре е да го направиш да започва с българското,а накрая английското,защото клиентите,ще са българи,а не всеки знае английски.

Да... Моля за извинение... Иначе ще коригирам каквото видя... Мерси пак..

Здравей отново,

Има страници в сайта, които са почти еднакви като идея и информация и добре ли ще е ако оптимизацията им е почти същата...? Например като тези двете - http://www.poolsoperator.com/#!suveti/c1zd2 и http://www.poolsoperator.com/#!about1/c1t61 ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.