Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за Мартин Карбовски ?

Featured Replies

Карбовски не е чудо за три дни, ако някой го познава от толкова аз си спомням нощния блок на Дарик радио/в понеделник с водещ Мартин/ преди 7-8 години, още от тогава има страшно много фенове и анти :wors:, точно заради хапливия му език. Определено е интересен, стига да не се дозира в по-големи порции/понякога се повтаря/, но мненията му по нови теми е нещо което си струва да се чуе или прочете, не му липсва колоритност. Един от малкото е, дълбаещи в ъндърграунд-живота, занимаващ се с проблеми за които обществото предпочита да си затваря очите.

Ако си пуритан - Мартин определено не е за теб.

Виктор Видас не е първия няма и да е последния плюещ Карбовски, без да осъзнава че всъщност вкарва само поредното доказателство за безспорния талант на Мартин да провокира, да вкарва силни чуства, в отношеието на хората към него. Със сигурност Видас не би написал толкова неща в подобен стил за журналист като Бойко Василев* например.

От статията "Кой е Мартин Карбовски" научих много неща за това Кой е Виктор Видас, що за характер е, отношението му към различните /не само Мартин Карбовски/ и изобщо отношението му към хората несподелящи мненията му.

*незнам дали още води Панорама, но преди 3-4 години е водеше

PS: Търсене Google >> "Виктор Видас" - 478 : 55.700 "Мартин Карбовски"

• Отговори 85
  • Прегледи 16,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Voxy , споделям мнието ти, Карбовски който за съжеление не ми е брат или роднина, който през живота си не съм виждал на живо е човека, който с начина си на писане и на разсъждение ми е повлиял изключително много в изграждането си като личност. Всяко време си има герои и идоли. За Карбовски чух когато излезе първия брий на Егоист с Дим Дуков на корицата, тогава бях юнуша бледен с две пъпки на челото и една на носа, тогава - веднага след падането на комунизма изричането на думи като " путка, кур и ебане" все още бе забранено, ако не законно, то поне морално забранено. Той бе първия който спокойно излезе в ефира и казаше спокойно какво мисли, точно тогава бездарници, нагло наричащи себе си интелектуалци като Недялко Йорданов или Блага Димитрова (лека и пръст) например, които за 40 години творчески път нямат и 4 стойностни творби започнаха да се чудят как да налагат така любимата си цензура. Гонеха ги от държавните медии, оплюваха ги публично, но за щастие това беше. Тогава Мартин спокойно обясняваше за видовете бракове, видовете жени, видовете мъже, той разглеждаше обществото и го анализираше, начина му на изразяване бе абсолютно революционен за България. Адски е тъпо да отхвърляш човек защото използва цинизми - просто тва говори, че нямаш друга никаква забележка и остава да се хванеш за думата "ебане" например. Ми и Буров е изполвал цинизми, ако Павлов не знае - Буров е най-великият банкер, икономист и индустриалец живял някога по тези земи и убит от хора не търпяха чуждо мнение.

В началото на 90 Карбовски и Ивайло Нойзи Цветков бяха хората заради които си купувах Егоист и хорат които взривяваха обществеността, благодарение на него чух за Кърт Вонегът, благодарение на него гледах Всяка неделя, която до тогава бе заприличала на клуб на пенсионера. Дарик радио постига най висок рейтинг точно около предаването на Карбовски. Факт е и че трудно се намират книгите му по книжарниците. На Славейков акулите, ми я обещават ама след 2 седмици и срещу капаро. Факт е и също така предаването му ,което ще стане хит - Отечествен фронт. А иначе вечно ще има хора , на които няма да им ахресва този вид култура и стил на писане. Павлов, към летния спъсък с книжки които ще ти дадат от школото добави "За мишките и хората" от Кърт Вонегът.

Ти нещо май май...тоя път няма край!

Ти който не можеш да каже колко голям съм и колко малък...

Книги не ми се четат, аз пиша книги, наивни по децки някак....

ТИ не си хората, ти не си тоз който може да разбере туй дето казвам....

Аз не рабзрах каква е логикава че гробарите са лоши? това не е моя логика...

Логично за мен е обаче, когато дете плаче да има виновен...и този който без майка го е оставил е зъл по моите скромни критерии!

Струва ми се че МК ти е брат или нещо такова защото го зашитаваш тък както аз не бих никога го нападнал защото не мога за знам колко хора е спасил докато е погубил стотици...

За един гробар не е нужно да е кой знае какъв човек,но за един журналист! Там трбват морални устои, защото ако журналиста не осъзнава отговорноста може да предизвика много работа на гробаря!

Това да изкарваш на яве мръсотия носи много отрицателни неща със себе си, тъй както и несъмнено положителни!Затова ако се прави трбва да е много внимателно и с мярка а не грубо и вулгарно...за да печели популярност!

Децата, те са бъдещето но те са и настояще и минало!

И всяко виждане на едно дете има не по-малко смисъл от това на волемия стар философ, тък като единия е развил ума си и е събрал опит а при другия погледа от повърхноста му дава възможност да види невижданото за възрастните!

Моето гледно тире е това.. smile.gif angry.gif

Успех и пеш, и сама....

Брачед вземи се успокой защото се излагаш според мен, той не четял книги, той пишел, кво пишеш домашните по родинознание, но ако се чудиш защо само тройки и четворки изкарваш, ще ти помогна - оправи си правописа, това ще ти вдигне поне с една единица успеха. И като се изцепи, че пишел книги и как само го удари в поетичен дух " ТИ не си хората, ти не си тоз който може да разбере туй дето казвам...." :"Книги не ми се четат, аз пиша книги, наивни по децки някак...."

"Логично за мен е обаче, когато дете плаче да има виновен...и този който без майка го е оставил е зъл по моите скромни критерии!" - а това пък ако ми кажеш какво общо имаше с нашия разговор ще съм ти благодарен.

И това не разбрах - "Моето гледно тире е това.. smile.gif angry.gif

Успех и пеш, и сама....". Сори ама съм простоват малко и някой словосъчетания не са ми познати.

Редактирано от Don_Tony (преглед на промените)

Гледам че, намесвате и децата в този спор за качествата на М.К. Тук нацелихте "десетката". Утре в "Отечествен фронт" Карбовски ще разкаже историята на едно 10-годишно момиченце. С нетърпение чакам да прочета отзивите Ви след това предаване.

• Автор
Voxy , споделям мнието ти, Карбовски който за съжеление не ми е брат или роднина, който през живота си не съм виждал на живо е човека, който с начина си на писане и на разсъждение ми е повлиял изключително много в изграждането си като личност. Всяко време си има герои и идоли. За Карбовски чух когато излезе първия брий на Егоист с Дим Дуков на корицата, тогава бях юнуша бледен с две пъпки на челото и една на носа, тогава - веднага след падането на комунизма изричането на думи като " путка, кур и ебане" все още бе забранено, ако не законно, то поне морално забранено. Той бе първия който спокойно излезе в ефира и казаше спокойно какво мисли, точно тогава бездарници, нагло наричащи себе си интелектуалци като Недялко Йорданов или Блага Димитрова (лека и пръст) например, които за 40 години творчески път нямат и 4 стойностни творби започнаха да се чудят как да налагат така любимата си цензура. Гонеха ги от държавните медии, оплюваха ги публично, но за щастие това беше. Тогава Мартин спокойно обясняваше за видовете бракове, видовете жени, видовете мъже, той разглеждаше обществото и го анализираше, начина му на изразяване бе абсолютно революционен за България. Адски е тъпо да отхвърляш човек защото използва цинизми - просто тва говори, че нямаш друга никаква забележка и остава да се хванеш за думата "ебане" например. Ми и Буров е изполвал цинизми, ако Павлов не знае - Буров е най-великият банкер, икономист и индустриалец живял някога по тези земи и убит от хора не търпяха чуждо мнение.

В началото на 90 Карбовски и Ивайло Нойзи Цветков бяха хората заради които си купувах Егоист и хорат които взривяваха обществеността, благодарение на него чух за Кърт Вонегът, благодарение на него гледах Всяка неделя, която до тогава бе заприличала на клуб на пенсионера. Дарик радио постига най висок рейтинг точно около предаването на Карбовски. Факт е и че трудно се намират книгите му по книжарниците. На Славейков акулите, ми я обещават ама след 2 седмици и срещу капаро. Факт е и също така предаването му ,което ще стане хит - Отечествен фронт. А иначе вечно ще има хора , на които няма да им ахресва този вид култура и стил на писане. Павлов, към летния спъсък с книжки които ще ти дадат от школото добави "За мишките и хората" от Кърт Вонегът.

Брачед вземи се успокой защото се излагаш според мен, той не четял книги, той пишел, кво пишеш домашните по родинознание, но ако се чудиш защо само тройки и четворки изкарваш, ще ти помогна - оправи си правописа, това ще ти вдигне поне с една единица успеха. И като се изцепи, че пишел книги и как само го удари в поетичен дух " ТИ не си хората, ти не си тоз който може да разбере туй дето казвам...." :"Книги не ми се четат, аз пиша книги, наивни по децки някак...."

"Логично за мен е обаче, когато дете плаче да има виновен...и този който без майка го е оставил е зъл по моите скромни критерии!" - а това пък ако ми кажеш какво общо имаше с нашия разговор ще съм ти благодарен.

И това не разбрах - "Моето гледно тире е това.. smile.gif angry.gif

Успех и пеш, и сама....". Сори ама съм простоват малко и някой словосъчетания не са ми познати.

Дам,сега вече ми е ясно - не си брат а последовател! Само дето малко фантаично я караш..

чудя се не ти ли омръзна да говориш за възраста ми и за своята - останах с убеждение че говоря с белобрад старец?:) ама да ти кажа те понякога малко изкофяват за ралика от учениците!

Искам да те успокоя - не съм ученик - дано това го видиш!

Въобщя не се притеснявам че ще се изложа - няма от какво! какво значи да се изложа? да напиша нещо тупи или да допускам грешни букви...Незнам ама и в двата случая нещята които правя са полезни за мен като личност!! Поне формирам личноста си максимално свободно, чрез собствена преценка! Обичам да ализирам и правя изводи от живота си и от това което вижам а не толкова от книги...Мисля че някои книги не могат да се четат от незрели хора, и според мен ти в незряла възраст си аправил грешката да се пожлияеш от нещо което не си разбирал!!! Малко по-полека със самочувствието!!

Лошо ли е да имам мнение?? - според мен не а според теб?

Лошо ли е да имам различно мнение от ТЕБ а може би от повечето хора?? може би това би било лошо в едно друго време в един друг строй!

Знам че не разбираш някои неша които ти пиша - нормално разбирам те, за един толкова възрастен и улегнал човек е нормално да няма фантазия! Това е детска и моя черта...някои може да я нарекат и лудост!

Всичко което пиша е мое мнение и се надявам че чочека който го чете няма да си помисли че се опитвам да правя някаква пропаганда - за това се изисква мъдрост!

:)

Няма при мен детски слово съчетания - ако гледаш с предубеждение нищо няма да видиш!

Моето гледно тире е по дълго от твоята гледна точка!

Успех и пеш, и сама....нека товоята душа намери туй което само сам може да съзреш за да рабереш, защо и как е твое то, което ти едва ли някога ще видиш!

18;15 Събота НоваТелевизия! - приятно гледане! - Съгласен съм до голяма степен със заглавието на темата, но езика му е груб и мръсен..А МОЯ ЖИВОТ НЕ Е ТАКЪВ!!!вашия такъв ли е...?

Не в никакъв случей не съм последовател, просто ми харесват нещата които прави, по същата логика харесвам страшно много Ред Хот Чили Пепърс и Гънс, но това не ме прави пропагандатор или още по-малко музикант, харесвам и водка Сминрноф, харесвам да скачам с парашут, харесвам много неща в живота и колкото повече неща научавам, прочитам и усещам толкова по-убогатен се чувствам и доволен, харесвам и да споря с хора като теб - това също е един вид разширяване на мирогледа, уважавам те за позицията ти и за това че си я отстояваш и в никакъв случей не искам да ти се налагам с мнение. Това с възрастта бе просто закачка, но приеми че има и различни гледни точки от твоята, просто живота е толкова прекрасен и разнообразен, че би било световна простотия ако накараме цялото човечество да гледа през една единствена призма на всичко , което се случва около него.

• Автор
Не в никакъв случей не съм последовател, просто ми харесват нещата които прави, по същата логика харесвам страшно много Ред Хот Чили Пепърс и Гънс, но това не ме прави пропагандатор или още по-малко музикант, харесвам и водка Сминрноф, харесвам да скачам с парашут, харесвам много неща в живота и колкото повече неща научавам, прочитам и усещам толкова по-убогатен се чувствам и доволен, харесвам и да споря с хора като теб - това също е един вид разширяване на мирогледа, уважавам те за позицията ти и за това че си я отстояваш и в никакъв случей не искам да ти се налагам с мнение. Това с възрастта бе просто закачка, но приеми че има и различни гледни точки от твоята, просто живота е толкова прекрасен и разнообразен, че би било световна простотия ако накараме цялото човечество да гледа през една единствена призма на всичко , което се случва около него.

Правилно....

Червените горешти люти чушки и мен ме кефят доста! Не съм чак такъв оптимист като теб обаче, опитвам се да съм реалист - ROCK!

Повече знание води до по-голяма граница с незнанието!! не се знае каде е щастието...! Ако искаш да виждаш колко все повече незнаеш, знай!

Аз лично съм поел риска, но се опитвам да разбирам нещата отвътре преди да продължа напред с нови знания!

Истината може би ние не виждаме, защото не е някъде там а е някъде тук, толкова близо за да я осъзнаем!

Аз търся себе си във всяко нещо и колкото повече вървя към себе си толкова по-истински съм!Мартин Карбовски ми помогна да разбера какво не ми харесва, така че и той си има положителните влияния върху мен! Инъче има много интересни теми...но млко по-сдържан да беше, да оставяше повече публиката да реши кое е добро и кое лошо... Виждам че се опитва...

Успех на всички срички, дано са добри и заедно да зъздават мир и любов а не война и смърт!

горешти

Инъче

млко

зъздават

фантаично

изкофяват

тупи

ализирам

пожлияеш

чочека

рабереш

аправил

какво значи да се изложа? да напиша нещо тупи или да допускам грешни букви..

Извинявай, но ако имаш диплома за основно образование вземи я изхвърли.

Успех на всички срички, дано са добри и заедно да зъздават мир и любов а не война и смърт!
...принца и принцесата се оженили и три дена яли ,пили и веселили и тончо тогава изскочил Мартин Карбовски и се изпикал върху сватбената им торта...

Редактирано от Don_Tony (преглед на промените)

• Автор
...принца и принцесата се оженили и три дена яли ,пили и веселили и тончо тогава изскочил Мартин Карбовски и се изпикал върху сватбената им торта...

Приемаш го твърде наивно!

А относно дипламата ми - там нямам предмет в който се изучава писане на клавиатура по БДС или Фонетична...

Ок няма да пиша почече...нямам врем да гледам какво съм написал.. :blink:

...със Здраве

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Най-новата статия на М.К.

Г-н президент, начукайте им канчетата

Мартин Карбовски

Не съм гласувал за президента Първанов. Президентът Първанов обаче прави неща, които не правят хора, за които съм гласувал.

Вчера президентът обяви имуществото си. Първанови обявиха спестявания от 50 000 лева и се наредиха в клуба на средната класа, поне по официални данни.

Няма значение дали Първанов си прави Пи Ар с това си действие – то е правилно и показва добра воля. Искаме от него да продължи – това да направят всичките му съветници, роднини и подчинени. Искаме от него не просто пример, а принуда това да продължи с официално живеещите в къщата на властта малки и големи държавни чиновници – от Станишев и царя през Доган. Искаме шефове на фондове и каси да направят същото и то в интернет, за да не се налага да ги търсим и да ги молим да разберем колко са откраднали.

България изпитва неистова нужда от честност. Лицемерието на политиците е пословично и няма да спре, но поне може да се провери. Всеки депутат и кмет трябва да декларира какво притежава, за да може хората да преценят – лъже ли или не лъже. За да могат да гласуват за него на следващите избори по подадените данни за имуществото в интернет, а не по обещания и лъжи.

Господин президент, знам че нямате правомощия това да се случи, но ще ви помоля за нещо – накарайте магистратите от всякакъв калибър да покажат имотите си. От студиото на Дарик радио е видно как много от хората, заети в съдебната власт, живеят по начин, несъразмерен с техните държавни възнаграждения. Така е и с много висши полицаи. Да помечтаем заедно, господин президент – ако полицията и съдебната власт регистрират доходите си, тогава ще е въпрос на математика от 4-ти клас да се изчисли разликата – държавна заплата, корупционни доходи.

Направете първата крачка, нека поне да се опитат да ни излъжат незаконно забогателите държавни чиновници. Защото сега дори нямаме право да попитаме за техните лични доходи, както за колите, както за роднините, както и за любовниците им.

Прозрачност – това е простата дума, която искат и европейските комисари. Защото всеки крал от държавата вчера, утре ще се опита да открадне моите пари за асфалт, инфраструктура, помощи, здравеопазване. Толкова е просто.

http://www.darik.net/?p=article&tid=10&id=65034

Човека както винаги е прав.

Аз имам една приятелка,която го познава и казва,че принципно е пич,ама понякога бил много вулгарен и груб....А иначе на мен като журналист ми допада...Малко повече умереност му трябва обаче...Истините могат да се казат и по-внимателно... cool.gif

Тук:

http://home.aubg.bg/students/ISL010/Karbovski/karbowsky/

някой добър човек е събрал част от ранното творчество на Карбовски и аз искренно му благодаря. На всички препоръчвам "Freedom of speech".

Тук:

http://mediatimesreview.com/july05/Karbovski.php

много силен пътепис за Атон

и

http://www.bg-lesbian.com/interviutavip/ka...eukarbovski.htm

интервю за bg-lesbian

Мерси много, отдавна търсих нещо подобно, не мога да разбера защо този човек няма сайт. Сигурен съм , че към него и творчеството му има голям интерес.

Е тогава на никой няма да му прави впечетление.

Абе....зависи...има и някои кадърни хора,които и без да се държат като простаци пак се чуват..... :wors:

Журналист...хм! Използва наготово взети теми, а мнението му като че е нарочно сложено така, че да не допада на всички. Умишлено вкарва излишна интрига и така предизвиква интерес, но май насочевн повече към самия него, а не към темата която се обсъжда. Това не е талант в чистия смисъл. Каквото могъл - използвал! Не го познавам лично и немога да говоря за него в светрината на другите му качества. Сигурно има нещо в края на тунела все пак! Има надежда ;)

Бях задал въпрос:"Кой е Виктор Видас и къде пише?"

Днес случайно попаднах на негови произведения тук:

http://moshenik.orbitel.bg/contents.php?id=209

"Вирусът Мартин Карбовски" също е публикувана тук с дата 2001-10-25

"ПРОГНОЗА

Карбовски ще отшуми. Тук всяко чудо е за три дни, а най-големите за пет."- това е цитат от статията му.

Струва ми се че, господин Видас малко не е познал.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Бях задал въпрос:"Кой е Виктор Видас и къде пише?"

Днес случайно попаднах на негови произведения тук:

http://moshenik.orbitel.bg/contents.php?id=209

"Вирусът Мартин Карбовски" също е публикувана тук с дата 2001-10-25

"ПРОГНОЗА

Карбовски ще отшуми. Тук всяко чудо е за три дни, а най-големите за пет."- това е цитат от статията му.

Струва ми се че, господин Видас малко не е познал.

За да отшуми чалгата трябва да свършат чалгарите!

За да отшуми чалгата трябва да свършат чалгарите!

Ти май бъркаш чалга с ъндърграунд, аре виж с какво се занимава Карбовкски пич

• Автор
Ти май бъркаш чалга с ъндърграунд, аре виж с какво се занимава Карбовкски пич

Дадох пример без директна връзка!

А чалгата е малко - почвече от музика и може да се каже че тука има чалга, само дето основното я стие я малко по-различно!

• 2 месеца по-късно...

еех...карбовски....това е една интересна линост....даже му имам книжката с експериментите...и всички броеве егоист...еех карбовски...харесва ми...определено обичам да му чета статииките... cool.gif

• 1 година по-късно...
Темата ми хрумна в момента, а сега аз гледам нова телевизия в която Мартин Карбовски разкрива пред публиката много странен случай : "Мъж скопи приятеля си и...."

Та чудя се, аз ли съм ненормален или това не трбва да го дават по телевизията??? и то в 19:00 часа!!!!

Споделете своето мнение!Особенно ако сте го гледали това нещо...! Пише препорачително за хора на 12години, а аз мисля че на мен ми идва тежко! Хора това не е SAW това е реалност, света се пълни с изверги заради нечия пропаганда.....!

Мисля, човек трябва сам да си съставя мнение за хората и живота, а не да следва чужди.

Аз лично мисля, че е един от малкото истински журналисти, които не работят за да градят имидж, атърсят истината.

Фен съм му от 1999 и имам почти цялото му творчество - около 300 броя на Радио пирати, Пропаганда и ОФ.

Имам и собсвена страница, качвам редовно предаванията. laugh.gif

http://members.lycos.co.uk/batekole/

http://tara.eblahfree.com/

Има уникални предавания. laugh.gif

Карбовски е много такова човече ... дразнещо , но като че ли е добър журналист .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.