Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, искам да си взема SSD и външен хард. Става дума за лаптоп Lenovo g580 1 tb hard, 8 gb ram intel i3 . Искам ssd от 128 gb и външен хард до 1 tb. Въпросът ми е от къде и какви да взема. Благодаря.

Най-добрия вариант за мен лично е 128/256 гб ССД на мястото на тоя терабайтов диск, а него го вадиш и го слагаш в някаква кутийка за външен хард и готово (това ако нямаш място за 2-ри диск в лаптопа).

• Автор

Харда с който съм в момента е един терабайт и се повреди незнайно как. Искам едно ссд и някакъв външен било то 1 тера или 500 гб.

Редактирано от Silvi Iskrenova (преглед на промените)

SSD Samsung 840 Evo: 120 Gb цена около 165-170 лв. 

240 Gb цена 290 - 300 лв.

Сериозен пърформънс на доста читава  цена.

За външен диск - ами някакъв ;) Western Digital и Toshiba са ок, за 1 Тб цените са 140-150 лв. 

Слагахте ли друг хард на лаптопа да тествате дали е от него? 

• Автор

Да тествах го, разчита го но не иска да де форматира нито да др инсталира каквато и да било ОС, когато буутна ОС live CD имам достъп до файлпвете и просто ще ги прехвърля на новия хард.

SSD Samsung 840 Evo: 120 Gb цена около 165-170 лв. 

240 Gb цена 290 - 300 лв.

Сериозен пърформънс на доста читава  цена.

За външен диск - ами някакъв ;) Western Digital и Toshiba са ок, за 1 Тб цените са 140-150 лв. 

Слагахте ли друг хард на лаптопа да тествате дали е от него?

Подвеждаш авторката ;)

A-data sx 910 хем е по-бърз,хем по-качествен,пък за капак и по-евтин.

Ако подкара сегашния диск да си купи icy box и да го сложи в него.Имам такъв..

Това ево не знам какво ми го хвалиш,но на пръв поглед не е нищо повече от a-data sp 900,аз имам sp 600,а баща ми има 256 гиги ево..Да ти кажа разлика в скоростите не можеш да откриеш,ако не направиш тестове.

За цените на А-Дата съм съгласен...Но да сравняваме А - Дата и Самсунг като качество.....особено при ссд дисковете...не съм много съгласен с теб. 

Авторке.. не виждам защо да давате по 170-200лв за такива SSD-та, като ето този:
http://www.emag.bg/flash-ssd-kingston-v300-2-5-120gb-sata-3-sv300s37a-120g/pd/E3DZKBBBM/

Е само 108лв и е 120Гб.

Не виждам кой ще гоните с тези скорости, които и така не виждам да имат голяма разлина с този.

450Мб/с на четене и на запис. Ако ви трябват 500Мб/с за още 60-90лв отгоре- няма проблем, парите са ваши :)

За цените на А-Дата съм съгласен...Но да сравняваме А - Дата и Самсунг като качество.....особено при ссд дисковете...не съм много съгласен с теб. 

Не знам какво друго сравняваш,но забравих да кажа,че A-data-та е с 5 години гаранция така,че колкото и да е качествен този самсунг не ми се вярва да изкара 5 години :)

Праскате врели-некипели на поразия. Особено мнение 8 където хвалите всепризнат боклук като v300. А колко време ще изкара самсунга според теб и твоите квалифицирани препоръки?

Преди месец взех 840 Ево от емаг и съм много доволен. Преди това гледах тестове на доста SSD, и този беше най-добрият.

Според мен, за момента доста качествени са на samsung, cricial и intel.

.

Sx910 е истината.. 5 години гаранция,качествен ли е не е от толкова голямо значение,защото не ми се вярват по 5 години да карат. V300 се чупи много,но има високи скорости.

Авторката на темата да вземе да закачи тоя хард на някой друг компютър и да види там дали ще се разпознае.

• Автор

Разпознава го нали това казах, но не иска да зареди ОС нито нищо, не мога да форматирам C нито каквото и да било.

Разпознава го нали това казах, но не иска да зареди ОС нито нищо, не мога да форматирам C нито каквото и да било.

Ако се абстрахираме от горните лапешки изказвания взимате SSD(Samsung) + Ext. HDD на Hitachi и готово. Може да се мине и без външен хард, но да не ви вкарваме в приключения.

Крайна цена 273,52 лв.

Щом го разпознава,това означава,че диска не е повреден.По-скоро търсете проблема в омазан Уиндоус.

Как опитвате да го форматирате?

Ако харда работи поръчай си това аз наскоро си купих такова и е много готино,защото ползвам в момента диска,който беше на лаптопа като външен,кутийката е много готина на външен вид и като я включиш светва.

Ако се абстрахираме от горните лапешки изказвания взимате SSD(Samsung) + Ext. HDD на Hitachi и готово. Може да се мине и без външен хард, но да не ви вкарваме в приключения.

Крайна цена 273,52 лв.

Колко пъти да казвам,че няма никакъв смисъл от евото,колкото и да е качествено.10 лева по-евтин е SX910,друг вариант е SP920,но той има 3 години гаранция,а и sx 910  е по-качествен,така че пак.

Колко пъти да казвам,че няма никакъв смисъл от евото,колкото и да е качествено.10 лева по-евтин е SX910,друг вариант е SP920,но той има 3 години гаранция,а и sx 910  е по-качествен,така че пак.

Накрая ще си останеш сам със себе си в този раздел и тогава спокойно можеш да броиш на воля изказванията си. 

Подвеждаш авторката ;)

A-data sx 910 хем е по-бърз,хем по-качествен,пък за капак и по-евтин.

Ако подкара сегашния диск да си купи icy box и да го сложи в него.Имам такъв..

Това ево не знам какво ми го хвалиш,но на пръв поглед не е нищо повече от a-data sp 900,аз имам sp 600,а баща ми има 256 гиги ево..Да ти кажа разлика в скоростите не можеш да откриеш,ако не направиш тестове.

На Samsung 840 FAIL RATING-a e в пъти по нисък на прехвалената от те A-Data.

Някой тук в горума в една друга тема говореше за пърформанс проблеми при 840 Ево - аз такива нямам - горд собственик съм на диска вече от 3 седмици и за сега нямам проблеми с него нито с четене нито с писане на данни.

За да не съм празнословен нека да постна рейтингите относно най голяма дефектируемост на ссд дисковете

Не гарантирам за 100% достоверност на на долуцитираното от мен към днешна дата но резултатите сами по себе си говорят достатъчно красноречиво

Така че автора на темата нека да ги загледа и след това да си прави изводите.

SSD Failure Rates:

From Marc Prieur, of hardware.fr, here are the SSDs failures rates according to a French e-tailer as of April 2014:

• - Samsung 0,54%
  • - Sandisk 0,70%
  • - Kingston 0,72%
  • - Intel 0,90%
  • - Corsair 0,91%
  • - Crucial 1,08%
  • - OCZ 5,66%

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

На Samsung 840 FAIL RATING-a e в пъти по нисък на прехвалената от те A-Data.

Някой тук в горума в една друга тема говореше за пърформанс проблеми при 840 Ево - аз такива нямам - горд собственик съм на диска вече от 3 седмици и за сега нямам проблеми с него нито с четене нито с писане на данни.

За да не съм празнословен нека да постна рейтингите относно най голяма дефектируемост на ссд дисковете

Не гарантирам за 100% достоверност на на долуцитираното от мен към днешна дата но резултатите сами по себе си говорят достатъчно красноречиво

Така че автора на темата нека да ги загледа и след това да си прави изводите.

SSD Failure Rates:

From Marc Prieur, of hardware.fr, here are the SSDs failures rates according to a French e-tailer as of April 2014:

• - Samsung 0,54%
  • - Sandisk 0,70%
  • - Kingston 0,72%
  • - Intel 0,90%
  • - Corsair 0,91%
  • - Crucial 1,08%
  • - OCZ 5,66%

Не се знае и колко от тези проценти наистина ще се счупят ;) Нали казвам в нас имам Samsung 840 EVO 256 GB и A-data sp600 64GB и 128GB.Казвам съвсем честно разлика в качеството или в скоростта не можеш да направиш.

Не се знае и колко от тези проценти наистина ще се счупят ;) Нали казвам в нас имам Samsung 840 EVO 256 GB и A-data sp600 64GB и 128GB.Казвам съвсем честно разлика в качеството или в скоростта не можеш да направиш.

Аз имам познати които продават всички марки ссд на нашия пазар. Доверих се на мнение на човек който познавам от детство за 840 Ево и не ме подведе.

За А-Дата мненията бяха една идея по ло лоши от тези за Самсунг. Няма да цитирам имена тук в форума за да не правя ненужна реклама и офтопик. Истината е че с който и от двата диска да се обзаведе автора  на темата няма да съжалява.

Аз имам познати които продават всички марки ссд на нашия пазар. Доверих се на мнение на човек който познавам от детство за 840 Ево и не ме подведе.

За А-Дата мненията бяха една идея по ло лоши от тези за Самсунг. Няма да цитирам имена тук в форума за да не правя ненужна реклама и офтопик. Истината е че с който и от двата диска да се обзаведе автора  на темата няма да съжалява.

Да,горе-долу е същото,обаче с а-дата-та получаваш 5 години гаранция,по-високи скорости (колкото и да е маловажно) и е по-евтин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.