Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за свързване на телевизор към уредба

Featured Replies

Здравейте, един приятел има телевизор LG 32LN5400 и иска да прекара звука през уредбата си Sony MHC-BX5. Но телевизора няма 3.5 mm порт, а само optical audio out. Та да попитам с този адаптер ще стане ли, понеже уредбата няма optical audio порт?

• Автор

Пробвах с такъв кабел, но по този начин се чува звука само от кабелната. От HDMI и USB не се чува. :(

За стерео звук,който ти трябва,може да използваш  изхода за слушалки на телевизора.Свързваш го към AUX входа на уредбата.Така независимо от къде си подал картина,ще има звук,през уредбата

Пробвах с такъв кабел, но по този начин се чува звука само от кабелната. От HDMI и USB не се чува. :(

С кабела, посочен от Филипов, винаги  ще имаш изходящ аудиосигнал на скарт куплунга на телевизора (ляв и десен канал). Защото производителя на телевизори не те знае ти какви входове и изходи имаш на твоята апаратура. Още повече, това си е задължително по DIN стандарт (отнася се за Европа и някои части на света) Изхода на левия и десния канал на звука от телевизора ти е на краче 1 и 3, а масата(ширмовката) е на 4. На куплунга са написани задължително номерата на перата, стига последният да не е правен в България или в някоя турска плевня. С посочения вариант на Митко, също можеш, но там ще си зависим със изходящата сила на сигнала, когато усилваш или намаляваш звука на телевизора. Тук е за отбелязване, че при някои модели телевизори, това не е точно така, защото изходния сигнал за слушалките се взема преди регулатора на нивото за звука на самия телевизор.И най важното - кабела, посочен от Филипов трябва да е читав.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

За стерео звук,който ти трябва,може да използваш  изхода за слушалки на телевизора.Свързваш го към AUX входа на уредбата.Така независимо от къде си подал картина,ще има звук,през уредбата

Това е ясно, но проблема е че телевизора няма дори изход за слушалки.

С кабела, посочен от Филипов, винаги  ще имаш изходящ аудиосигнал на скарт куплунга на телевизора (ляв и десен канал). Защото производителя на телевизори не те знае ти какви входове и изходи имаш на твоята апаратура. Още повече, това си е задължително по DIN стандарт (отнася се за Европа и някои части на света) Изхода на левия и десния канал на звука от телевизора ти е на краче 1 и 3, а масата(ширмовката) е на 4. На куплунга са написани задължително номерата на перата, стига последният да не е правен в България или в някоя турска плевня. С посочения вариант на Митко, също можеш, но там ще си зависим със изходящата сила на сигнала, когато усилваш или намаляваш звука на телевизора. Тук е за отбелязване, че при някои модели телевизори, това не е точно така, защото изходния сигнал за слушалките се взема преди регулатора на нивото за звука на самия телевизор.И най важното - кабела, посочен от Филипов трябва да е читав.

През скарт изкарва само звука от ТВ тунера. Пробвах и на друг телевизор, пак LG, но по-стар модел и пак става така. Поразрових се малко в интернет и намерих, че и при други хора е така.

Това е ясно, но проблема е че телевизора няма дори изход за слушалки.

През скарт изкарва само звука от ТВ тунера. Пробвах и на друг телевизор, пак LG, но по-стар модел и пак става така. Поразрових се малко в интернет и намерих, че и при други хора е така.

"Още повече, това си е задължително по DIN стандарт (отнася се за Европа и някои части на света"

Това е достатъчно за отговор. При всяко друго положение аз лично не съм съгласен, че телевизорът е "марков" Няма как да има монтиран скарт на телевизора и да няма елементарните изходи като звук за ляв и десен канал.  Напиши модела на телевизора а аз ще проверя в техническата му спецификация, но това за мен е излишна гимнастика.Много ще се учудя ако така са го направили..."LG"" Извинявам се, посочил си модела.

• Автор

Написъл съм гп в първия пост :) - LG 32LN5400

edit: Писали сме по едно и също време :D

Редактирано от sks1897 (преглед на промените)

Написъл съм гп в първия пост :) - LG 32LN5400

edit: Писали сме по едно и също време :D

Няма проблем, но не ми позволява  да тегля сервизното описание, за което съжелявам.

В сайта пише, че на задния панел има Scart Full, което означава, че трябва да има стерео звук /ляв и десен канал/.

• Автор

В сайта пише, че на задния панел има Scart Full, което означава, че трябва да има стерео звук /ляв и десен канал/.

Така е, звук има, но за пореден път казвам, че изкарва звука само от DVB-C/Т тунера на телевизора. Като пусна телевизора на HDMI или филм от USB звук няма. Не знам защо, но така са решили от LG.

Просто питах дали адаптерът който съм посочил в първия пост ще стане (понеже никога не съм използвал отичен изход), а не за други възможни начини.

Ами, най-лесния отговор е пробвай. Сега погледнах, че струва 1.89 лв. Нищо пари. Незнам вътре, в адаптора, какво има. На оптичния изход сигналът е в цифров вид, а на стереожака е в аналогов вид. Освен в посоченения от теб адаптор, ако има цифрово-аналогов преобразувател, може и да стане.

• Автор

За съжаление не съм от София и доставката ще ми излезе 7.50 лв. :(

Така е, звук има, но за пореден път казвам, че изкарва звука само от DVB-C/Т тунера на телевизора. Като пусна телевизора на HDMI или филм от USB звук няма. Не знам защо, но така са решили от LG.

Просто питах дали адаптерът който съм посочил в първия пост ще стане (понеже никога не съм използвал отичен изход), а не за други възможни начини.

Не. Няма да стане. Това е един обикновен адаптер, все едно, че на мястото на стандартния куплунг имаш такъв. А защо няма да стане, отново Андрей е обяснил и мисля да не го повтарям. За такава цена, не може да има нищо в самия адаптер. Това е един вид преходник и мисля, че го разбираш напълно!

• Автор

Не. Няма да стане. Това е един обикновен адаптер, все едно, че на мястото на стандартния куплунг имаш такъв. А защо няма да стане, отново Андрей е обяснил и мисля да не го повтарям. За такава цена, не може да има нищо в самия адаптер. Това е един вид преходник и мисля, че го разбираш напълно!

Това исках да разбера. :) Благодаря за отговорите и на двама ви.

отстрани до CI слота би трябва да има изход за слушалки

но не и в толкова бюджетните серии

Редактирано от saentist (преглед на промените)

отстрани до CI слота би трябва да има изход за слушалки

но не и в толкова бюджетните серии

Е да, но наистина се оказа, че модела е абсолютно...бюджетен - по евтин от един калпав телефон, а какъв е голям на размер спрямо него!

• Автор

Наистина е доста бюджетен телевизора, но чак пък да махнат изхода за слушалки... не мога да го проумея. :D

Както и да е, благодаря за съветите на всички включили се в темата. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.