Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Huawei ascend g6 или Lenovo s850

Featured Replies

Колебая се между тези два телефона Huawei ascend g6 и Lenovo s850 . Моля дайте ми съвет , кой от двата е по-добър  :)

От тези двата Леновото е с по- голям дисплей, по- голяма резолюция, доста по- добра камера, по- добър процесор. Единственият недостатък на Леновото, е че е с литево-полимерна батерия, които имат по- кратък живот, а още един недостатък, ако може да се нарече такъв, е че няма слот за карта памет, но пък разполага с 16 ГБ, които би трябвало да са напълно достатъчни.

Колебая се между тези два телефона Huawei ascend g6 и Lenovo s850 . Моля дайте ми съвет , кой от двата е по-добър  :)

По-добро е Леновото http://www.phonebunch.com/compare-phones/huawei_ascend_g6-1387-vs-lenovo_s850-1399/,

но не поддържа 4G ако това е проблем за вас!

Редактирано от rapt0r (преглед на промените)

И Леновото е с 30 грама по-тежък.

Дисплея на G6 е IPS LCD и е по-добър от на Леновото.

rousito, какво търсиш най-много в един апарат и за какво го ползваш, освен за ФБ?

А също и кое те накара да се спреш на тези два апарата?

• Автор

Благодаря за съветите :) , инъче камерата искам да прави качествени снимки знам че на леновото   е 13 mp , но бях чела някъде ,че снимките не стават много качесвени и затова . Другото което ме притеснява e стъкления корпус и това прави ли го по-лесно чуплив от  huawei например  ?

Здравей,rousito! От близо година разполагам с телефона huawei и мога да изразя само положителни мнения за него. Снимките ,които прави са с много добро качество не се размазват и имат ефекти които ги правят още по невероятни както и автоматичен автофокус. Батерията също е доста издражлива като се има впревдид , че моята работа е такава че го ползвам постоянно и издържа що годе целият ден. Диспеят е с много добра резолюция и е добър размер. Ако имаш въпроси относно телефона може да ми ги зададеш бих се радвал да ти помогна. :clown:

+ за Леновото :)

Имам G6 от половин година и казвам открито без да го хваля. Отлично работи във всяко отношение. Сравнен с леново - са почти еднакви.Снимките, визуално не можеш направи разлика коя с кой телефон си я направила.Предна камера - в полза и то голяма за G6.Тук за сведение - работил съм точно една седмица с леново 850. Също ми харесва.Дисплея на G6 е по добър.Пиша го това от личен опит, а не като много от вас.Щото тъй решил.Много красив и отлично седи в ръката.Игри не ме интересуват - само децата от градината се занимават с това. Връзката по WI-fi е много добра и стабилнаИ на леновото е така.В крайна сметка е важно на Вас кой ще Ви хареса на външен вид..G6 много прилича на айфон 4 и някой може да го вземе за такъв, особено ако е бял.И двата телефона са на еднакво почти ниво за цената си.Вие като жена, навярно ще предпочетете G6 пред леновото, Но това е лично мое мнение а не щото го имам.G6 е с Андроид 4.3 и едва ли ще го обновят, докато леновото е с 4.2. Това мен не ме притеснява. Не би трябвало и...ВАС!Когато се дават мнения за този бранш е желателно да са от хора, които са имали допир и то добър с телефоните, а не щото пишело нещо. И повечето от хората, които дават мнения по въпроса пишат само глупости. Четете внимателно постовете на algor - до сега няма нито едно негово грешно мнение или предпочитание към тази или друга фирма. Но и явно е работил с много от моделите.Има много добро наблюдение и не щото е...модератор. Решението накрая е Ваше. Направи ми друго впечатление. Винаги по няколко пъти трябва да Ви пита човек за бюджета. Абе Вие четете ли въобще или като папагалите - само говорите!Претендирате да сте порасли!

+ за Леновото :)

Разбрахме за плюса, но я напиши поради какви причини си го написал в негова полза. Имаш ли го? А въобще , виждал ли си го на картинка?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Така,относно бюджета и другите модели  - телефонът ще го вземам с план на виваком и изборът е ограничен  затова се спрях на тези двата и най-вече заради 5 mp предна камера :) Благодаря на Iz4jw за подробното сравнение и аз отначало се спрях на  Huawei , но много хора ми казваха Lenovo без да разбират особено,затова реших да пиша тук

От тук посочените два телефона за избор, по спецификации дисплея на Lenovo-то s850 е IPS LCD и е с 294 ppi срещу 245 ppi на Huawei Ascend G6, което е лек плюс за Lenovo. Поддържаната резолюция пак е в негова полза 720x1280 pixels срещу 540x960 pixels при Huawei. Да наистина Lenovo-то е малко по-тежък, но той е и с малко по-голям дисплей - 5.0" с/у 4.5 при Huawei. Камерите няма какво толкова да им се коментира. Снимките правени с телефон си остават снимки от телефон - задоволителни. Мегапикселите не винаги са от особено значение за качеството на снимката, освен ако не се гони по-голям размер на снимката. Батериите и при двата телефона гледам са по 2000 mAh и да има някаква разлика във времето за разреждане, то според мен ще е незначително. Може би Huawei ще е с малко предимство поради малко по-малкият дисплей, системен чип и графичен процесор, но това е просто мое предположение.

Преминавайки нататък стигаме до системен чип, процесор и графичен процесор. Тук повечето тестовете дават съвсем незначителни предимства на Huawei, въпреки показателите. Само за сравнение:

1. Процесорите: И при двата телефона са Cortex-A7.

Lenovo-to e с 1300 MHz, L1 Instruction Cache и L1 Data Cache са по 32 kb/Core, а L2 Cache е 512kb/Core

Huawei-a e с 1200 MHz, L1 Instruction Cache и L1 Data Cache са по 16 kb/Core, но пък L2 Cache е 1024kb/Core, което горе-долу поставя някаква равностойност.

2. Системен чип и графичен процесор:

Lenovo-to разполага с MediaTek 6582 и графичен процесор Mali-400 с/у Snapdragon 400 и графичен процесор Adreno 305 при Huawei-a. Тук определено потребителите и тестовете дават предимство на Adreno 305 и съответно на Huawei-a

3. Свързаност и мобилни данни.

При Huawei за разлика от Lenovo-то има поддръжка на LTE  мрежи, но гледайки развитието им в нашата мила родина, не виждам в следващите 2 години масово навлизане на такава мрежа, за да може да се използват максимално възможностите и.

Стандартите обаче при 3G мрежите са в полза на Lenovo-то, което поддържа по-новия HSPA+, който стандарт с възможности за модулация 16/64 QAM е по-бърз от по-стария UMTS с модулация QPSK, който пък е стандарта поддържан от Huawei-а

Стандарта Bluetooth дава предимство на Huawei-а, който е 4.0 с/у 3.0 при Lenovo-то

Wi-Fi - И двата телефона поддържат най-разпространения в момента стандарт 802,11n

4. Място за данни/файлове, операционна системи и поддръжка.

Винаги съм казвал, че телефоните не са харддискове за съхранение на данни, за да разполагаме с терабайти място. Lenovo-то разполага с 16гб вградени, които са напълно достатъчни. Huawei-а пък има 8гб, който според моите стандарти пак са достатъчни, но хора всякакви. За такива, които искат повечко място, Huawei-а предлага microSD слот с до 32гб. Операционна с-ма, с която се идват стандартно телефоните няма, кой знае каква разлика, за да се коментира подробно. Освен това за Huawei-а нямам преки наблюдение как се поддържа и за това не се наемам да сравнявам.

Лично аз, след като сложа плюсовете на везната, моят избор от двата телефона би бил Lenovo s850.

Обща лична моя оценка на двата телефона от 10 (Без да ангажирам никого с нея!)

Lenovo s850 = 6.0

Huawei Аscend G6 = 5.5

Разбрахме за плюса, но я напиши поради какви причини си го написал в негова полза. Имаш ли го? А въобще , виждал ли си го на картинка?

Не се притеснявай, аз какво имам ;) Щом изразявам мнение значи не е напразно, в случая преди мен има още двама(а след мен и ти), които са описали и двата телефона, а и какъв е смисъла да повтарям нещо казано? Да, имам го и покрай мен още двама души си го купиха и са доволни, камерата прави прилични снимки и към нея има много ефекти и добавки, процесора се справя сравнително добре и с по-тежки приложения и игри. Леновото е с 0.7 мм по дебело от g6-цата, но пък екрана е по голям. Общо взето смятам, че телефона е ориентиран по специално към женската част от клиентите на леново.

И повечето от хората, които дават мнения по въпроса пишат само глупости.

Надявам се с тези изказвания да не визираш мен. :)

• 4 седмици по-късно...

И на мен ми направиха същото предложение, много добро описание на exwol ;) Чудех се цял ден и разглеждах какви ли не съпоставки за телефоните, но с тези сравнения ... мисля със сигурност да си взема Lenovo :)

Ascend G6.

Но не искате ли друг вариант за същите пари? Или някой от тези двата ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.