Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vbox7 тормози процесора на 100%

Featured Replies

Здравейте, компютърът на работа се претоварва когато пусна клипче във VBOX7,

забавя се клипчето, засича, компютъра става ужасно бавен. 

ето характеристиката:

AMD Sempron™ 145 Processor

2.81GHz, 1,75 GB ram

XP Service Pack 3 Professional

антивирусната програма е NOD32

Windows Update е спрян

post-326329-0-64012900-1417164637_thumb.

post-326329-0-29511400-1417164638_thumb.

Chrome Troubleshooter

Виж и тая прцедура

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

vbox  в кой браузър? Пробва ли да спреш хардуеното ускорение на флаш плеъра?

Пробвай да деинсталираш с Flash uninstall tool и да инсталираш отново.

Тази процедура не помага в Google chrome.

във google chrome е проблема  :(

• Автор

видях процедурите, но едната е за преинсталиране на adobe a той е с най-последната версия вчера го преинсталирах, другата процедура е да спра някой процес.. това не ми помага с проблема и има за разширенията но там имам само едно което е за покани на хора във фейсбук.  :rolleyes:

Има за плъгините как да ги дам на Enable (като Shock flash player) но той си е пуснат и как да сложа adobe flash 15 но аз съм със нея .

Общо взето не виждам какво мога да направя.. :computer8:

При тази конфигурация вече е нормално. Нищо не може да направиш. Сменяш компютъра.

• Автор

При тази конфигурация вече е нормално. Нищо не може да направиш. Сменяш компютъра.

На по слабите компютри как вървят клипчетата във Vbox7?

А, и до преди 2-3 месеца някъде вървяха без прекъсване.. просто не знам какво точно се е случило.

Може би трябва да се премести темата във раздел Софтуер.

Редактирано от GTodorov007 (преглед на промените)

А, и до преди 2-3 месеца някъде вървяха без прекъсване.. просто не знам какво точно се е случило.

На кои по-слаби компютри вървят?

• Автор

На кои по-слаби компютри вървят?

Ами имам вкъщи някакъв стар компютър който е по слаб с 1. и нещо процесор и 1 гб рам и клипчета вървяха

то и на този си вървяха.

Нека темата бъде преместена в раздел софтуер - програми - проблеми

Ами имам вкъщи някакъв стар компютър който е по слаб с 1. и нещо процесор и 1 гб рам и клипчета вървяха

то и на този си вървяха.

Нека темата бъде преместена в раздел софтуер - програми - проблеми

Гледането на филми и клипове в интернет ВЕЧЕ изисква най-малко двуядрен процесор и поне 1.5 GB RAM DDR 2. Сам си прецени. Местя темата в правилния раздел.

• Автор

https://www.kaldata.com/forums/forum/4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B8/

Не може ли в този раздел, гледам че там се оплакват от google chrome?

в gsm... кой да помогне :wink12:

Проблема не е само при хрома и не е в браузъра, а е във флаш плеъра. Вече иска доста ресурси, за да може да вървят нормално клипчетата. Едноядрения процесор не може да се справи с тази задача.

Колега , без да се обиждаш но , тая щайга става за пишеща машина , какви клипчета като те не вървят нормално вече и на двуядрен пентиум D  :)

Не е виновен хром а лакомията на капиталиста да си продава новите боклуци  :D

d7e4dd66fee2c0a5.JPG

ПП. Те дори във новите версии на скайп спряха и камерата да работи на тия стари процесори , демек орязаха бабите че и те да си купят нови компютрите за да си видят внучетата  :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ами то от една страна си е нормално колега Jonov. Виж колко бързо се развива техниката. Как иначе да се продава. А и изискванията на потребителите стават все по-големи.

Стига де колеги. Имам Атлон 64 3700+ на сокет 939, 2GB DDR и процесора работи м/у 50-60% при гледане на клипове.

Семпрона е с около 20-25% по мощен. Човека има проблем с хрома...

..... А и изискванията на потребителите стават все по-големи.

На коИ ? на бабата , която внучетата са и дали стария компютър за да се видят по скайп  :( Утре и коли под 4000 кубика няма да има , щото потребителите им били високи изискванията  :)

Стига де колеги. Имам Атлон 64 3700+ на сокет 939, 2GB DDR и процесора работи м/у 50-60% при гледане на клипове.

Семпрона е с около 20-25% по мощен. Човека има проблем с хрома...

Възможно е някой клип качен от GSM да върви нормално  :)

ето понеже причината е в хрома , едно тестче и със мозила  ;)

a8503afb5bf2bcbf.JPG

https://www.kaldata.com/forums/forum/4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B8/

Не може ли в този раздел, гледам че там се оплакват от google chrome?

в gsm... кой да помогне :wink12:http://torentor.net/вен

хрома отдавна стана гълтач на ресурси-ми пробвай с лисицата да видим как ще е.Освен това разкарай НОДа -товари доста

Редактирано от dred (преглед на промените)

Доста май го оакаха напоследък тоя хром , но пък ми се струва че най бързо отваря  :(  това забелязвам напоследък , на този сайт рядко отваря клип на цял екран , с мозила и ИЕ няма проблем  :no-no:

http://mnogozle.com/video22730_ruska-tv-igra-zagrubqva.html

По-добре я премести в "Сигурност и антивирусна защита", защото определено си за там. ;)

Ами ако иска нека да си пусне тема в антивирусния раздел макар, че е безмислено. Това е съвсем нормално положение в момента. Едноядрена машина и браузване ( особено FB, VBOX, Youtube)+ антивирусна+ skype ( или viber - къде без него вече) и обикновения потребител се чуди защо не му работи компютъра.

• Автор

Хмм.. някакъв вариант за смяна на плеъра който подкарва клипчетата?

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Колеги, след преинсталация на windows-a всичко си тръгна перфектно дори и HD клипчетата вървят без да накъсват.. какъв е бил проблема не знам но не е от слабия компютър.

То и NovaPlay(друг сайт на същата компания), ми бави(над 80% процесор, без значение от браузъра) на мен и на брат ми, а аз съм със SandyBridge архитектура, a брат ми с Ivy Bridge...

И причината не е в браузърите, а в модните тенденции в Web дизайна - може да се направи по-начин, който да взима много малко ресурси, но всички знаем каква е идеята...

При теб има промяна, защото просто или са се изчислили някои вирусчета или може би някакви Adware, които като записвате програми не доглеждате и ви вкарват... или са ти инсталирали друга версия на флаш, която е по-подходяща за твоят комп!

Но е хубаво да помислиш за нещо ново, защото скоро Youtube изцяло ще премине на VP9 и не знам как ще пускаш клипчета тогава...

А, ако го направи YT, всички ще ги последват...

Редактирано от stzbg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.