Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно нова конфигурация

Featured Replies

Добър вечер колеги, първо извинете ме ако поста ми не е в правилния раздел.Така, решил съм да си правя що-годе добра конфигурация с параметри като R9 270X , FX 8320 и тн. въпроса ми е дали ще мога да играя новите игри на Ultra, high на монитор с макс. резолюция 1440x900.По-точно: ще ми попречи ли монитора да играя новите игри.Имам планове за нов монитор, но не знам точно кога?

Благодаря предварително и извинявайте ако има правописни грешки, защото пиша от телефон.

Добър вечер колеги, първо извинете ме ако поста ми не е в правилния раздел.Така, решил съм да си правя що-годе добра конфигурация с параметри като R9 270X , FX 8320 и тн. въпроса ми е дали ще мога да играя новите игри на Ultra, high на монитор с макс. резолюция 1440x900.По-точно: ще ми попречи ли монитора да играя новите игри.Имам планове за нов монитор, но не знам точно кога?

Благодаря предварително и извинявайте ако има правописни грешки, защото пиша от телефон.

Няма да ти пречи монитора за игрите. Но няма да можеш да ги играеш на Full HD , което естествено не е проблем. Кажете какви пари можете да хвърлите за конфигурацията, какъв ви е старият компютър (компоненти: марка и модел). 

• Автор

Еми аз стария го продадох на роднина и сега разполагам с макс. 1000 лева за нова конфигурация

Обща стойност - 1 039.91 лв. с ДДС

Количка: Here

Може да се мине с по-ефтино дъно. Също така ще е добре 8GB RAM вместо 4, но ще надвишите бюджета. С тази конфигурация и на тази резолюция ще можете да играете на макс повечето заглавия досега. Предстоящите заглавия, не всички, но повечето, няма да можете да max-вате out поради малкото vRAM. На по-ниски резолюции всички игри ще си вървят спокойно.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Здравейте!

Може ли и едно мнение за тази конфигурация за игри. Бюджетът е около 1000-1100 лв.

Здравейте!

Може ли и едно мнение за тази конфигурация за игри. Бюджетът е около 1000-1100 лв.

За тези пари можеш да вземеш i5-4460, N300, захранване, което няма опасност да изгори и GTX 750Ti. По-късно ще предложа готова конфигурация. :)

За тези пари можеш да вземеш i5-4460, N300, захранване, което няма опасност да изгори и GTX 750Ti. По-късно ще предложа готова конфигурация. :)

По-добър процесор с по-слаба видеокарта? Не ми се връзва нещо... :)

Принципно се връзва ако говорим за доста по-слаб процесор тъй като ще спъва видеото.

Иначе можеше да вземеш Селерон с R9 290X. В случая обаче разликата във видеото е пренебрежима а в процесора голяма. 

Отделно не трябва да пренебрегваме и сигурността че тия захранвания дето ги слагат в кутиите са гола-вода.

Дъното също не е добър избор. Плащаш повече а получаваш безполезен HDMI изход с по-скапано аудио че и по-малко слотове.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Благодаря за мнението и съветите на всички!

В този бюджет имаш 2 комбинации :

i5 4460+4G+270/i5 4460 +4G+750ti това се взима масово.

Пък аз да ти дам един много голям съвет. Гледай винаги процесора да е много по-бърз от видеокартата, за да нямаш проблеми нито с нови игри, нито с ъпгрейди. Бягай надалече от конфигурации с двуядрени процесори, та били те и с HT. 1 000 000 пъти е за предпочитане процесор като атомна централа с вградено видео, отколкото i3  с карта над 250 лева. Причината е да не си чупиш главата. Не слушай тия, дето ти казват, как с двуядрен процесор подкарвали карти за по 350 лева, че и нагоре. Подкарвали, нъцки. Явно не са виждали как изобщо върви картата им с нормален процесор. Това ти го казва човек с 20 часа на седмица в STEAM  и още толкова по другите трекери, пардон платформи. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

В този бюджет имаш 2 комбинации :

i5 4460+4G+270/i5 4460 +4G+750ti това се взима масово.

За процесора ок, но R9 270 vs GTX 750Ti ?!! Нямам никакво наблюдение от първа ръка, но един поглед върху спецификациите или някой тест е повече от достатъчно. Разбира се, ако става дума за енергийна ефективност и цена-да, но в случая разликата е незначителна (в цената) и не би оправдала такъв компромис.

Редактирано от isv (преглед на промените)

За процесора ок, но R9 270 vs GTX 750Ti ?!! Нямам никакво наблюдение от първа ръка, но един поглед върху спецификациите или някой тест е повече от достатъчно. Разбира се, ако става дума за цена, да.

Все едно е коя карта ше вземеш..

Все едно е коя карта ше вземеш..

От личен опит ли го знаеш?

От личен опит ли го знаеш?

Не просто 270 е по-мощна,но другата има допълнителен софтуер,а цената е еднаква,аз бих взел 270,защото е по-добра в игрите,но по-гореща и по-лакома...

R9 270 е доста по-силна от 750-ката.

От 750ti  не толкова много,но е по-мощна и моя избор би бил 270,най-вероятно ще си купя 380 или 280Х и ще измисля нещо за бъдещ ъпгрейд,наистина съм фен на nVidia,но като ми въртят 770-ките по 400 лева втора ръка,а има разни 290-ки нови,върнати от гаранция по 300 извинявай ама то им се губи смисъла на всичкия софтуер,то пускаш някоя по-свястна програма и спада в кадрите не е толкова голям,наистина си има причини за нвидиата,но в момента единствените модели на добра цена са GTX980 и 970,защото са най-добри,а са по-евтини от някои 290Х и 290 и по-бързи от тях

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.