Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7x64

Featured Replies

От известно време се държи странно.Още от стартирането анимацията на уина е супер забавена и насича. А като зареди всяка анимация съо е много забавена ,като минимизиране на прозорец примерно. Проца и рамта не са натоварени.Като че ли нещо много товари видеото.Сканирах с кис2015 и нищо,сега сканирам с маларе,но като гледам пак нищо...И в видео по скайп другия почти не ме вижда.

• Автор

Драйвери на видеото имаш ли? Виж и хардът дали не е минал в PIO режим.

Да,машината не е преинсталирана почти 3 години а и скоро не съм обновявал или занимавал нещо с драйвери.

Ето какво изкарва маларе

wwwwwqqqqq.jpg

• Автор

Не може за най-малкото да се обвинява драйвера проблема е от друго как са нещата в task maneger ...

cpu.jpg

ram.jpg

А на долните 2 заплахи в маларе какво да има дам ? Карантина ли,те реални заплахи ли са?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Skype/Firefox доста товарят мисля че в тях е причината ... Тоз убития Firefox го махай и на двете снимки се вижда че ти товари много процесора изтегли си опера незнам при такъв товар как сърфирваш или гледаш клипове 

Редактирано от adersa (преглед на промените)

• Автор

Не може да е от тях,ползвам ги постоянно.А и проблема е още при зареждане на ОС.

Спри всички програми и процеси които се стартират заедно с OS и виж как ще зареди. Ако се оправи трябва да направиш няколко опита докато разбереш кое точно ти товари системата.
Start - msconfig

1. Services - слагаш тик на Hide all MS services (долу в ляво). След това кликаш Disable all (долу в дясно).
2. Startup - Disable all (долу в дясно).
За да спреш процесите и програмите можеш да използваш и Ccleaner, както и Glary Utilities, където имаш опция за отложено стартиране. Друга полезна програма за целта е Autoruns. 

• Автор

Няма ли начин да се види какво товари толкова?Както е в таск мениджера.

Не винаги, а и снимките които си постнал на Task Managera не показват всички процеси.
1. Провери си диска за лоши сектори. С Crystal Disk Info можеш да провериш SMART информацията на диска, но е добре да го провериш целия. Ако няма лоши сектори можеш да го дефрагментираш. 

2. Пробвай варианта който ти предложих горе.

• Автор

Под safe mode with networking няма проблем,всичко е точно.Ще проверявам диска после.

Няма ли начин да се види какво товари толкова?Както е в таск мениджера.

Аз ти отговорих  Skype/firefox и както каза колегата по горе изключи всички процеси при стартирване ....искаш да ти се помогне а не спазваш съветите и указанията 

Редактирано от adersa (преглед на промените)

• Автор

Аз ти отговорих  Skype/firefox и както каза колегата по горе изключи всички процеси при стартирване ....искаш да ти се помогне а не спазваш съветите и указанията

човек,не мога да ги магна ,та аз постоянно ги ползвам,трябват ми.

Всички сме се почерпили, наздраве и от мен :D Та ... те нека си ти трябват. Спри ги да проверим дали ще се оправи системата. После ще се види кое е проблемното приложение и ако е от важните ще се търси някакво решение или друга версия.

...машината не е преинсталирана почти 3 години...

Като ти гледам снимките от task manager-a, по-добре преинсталирай. С какви параметри е конфигурацията ти?

...Тоз убития Firefox го махай и на двете снимки се вижда че ти товари много процесора...

И на двете снимки се вижда, че товари РАМ, а не процесор. Дори на втората се вижда, че процесорът му е почти изцяло свободен.

В снимките от task manager-a се виждат много излишни процеси, като съдейки по слайдера отстрани, сигурно има още толкова, които не се виждат на снимките. Вероятно голяма част от тях се стартират заедно с ОС и това е причината за бавното зареждане. Направи каквото е писал колегата по-долу :

Спри всички програми и процеси които се стартират заедно с OS и виж как ще зареди. Ако се оправи трябва да направиш няколко опита докато разбереш кое точно ти товари системата.

Start - msconfig

1. Services - слагаш тик на Hide all MS services (долу в ляво). След това кликаш Disable all (долу в дясно).

За да спреш процесите и програмите можеш да използваш и Ccleaner, както и Glary Utilities, където имаш опция за отложено стартиране. Друга полезна програма за целта е Autoruns. 

Също силно препоръчвам да махнеш сегашната антивирусна и да сложиш MSE. Може да пуснеш тема в раздела за вируси, за да те проверят там, но най-добрият ти вариант е да преинсталираш. Ще спестиш време. Добре е и да тестваш харда с MHDD (има го в Hiren's пакета), осбено ако е по-стар.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

Първо не мога да разбера дали харда не е в PIO Mode.Пробвах така:

a. Click on start.
b. Right-click on “Computer” and click on “Manage”
c. Click on “Device Manager”
d. Expand IDE ATA/ATAPI controllers
e. Right-click on any label where “Channel” is part of the name – Click on Properties
f. Go to the Advanced Settings tab, under Device Properties check “Enable DMA”

Но при мен е следното:

eee.jpg

Както се вижда нямам адванс таб...

Знам ,че имам много автоматично стартиращи се процеси,но не мога да преценя кои да спра.Автостартиращите програми съм спрял,защото знам коя за какво е ,но при процесите не смея много да пипам.

Сега ще пробвам и метода на ivo_girata...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

• Автор

Защо не си разгънал Disk Drives, а дървото на контролера на дънната платка?

Защото така бяха инструкциите а и там е същото положение,пак няма адвас таб.

aaa.jpg

разкарай daemon tools и изтрии sptd.sys и проблема трябва да се реши, sptd.sys е некадърно написан драйвер  за деймън туулс, който се зарежда при boot и затова почва да бави още на логото...

п.с. DMA може да се пипа само до windows xp, от vista нагоре не може, но и няма такива проблеми за да се налага пипане...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Деинсталирах

разкарай daemon tools и изтрии sptd.sys и проблема трябва да се реши, sptd.sys е некадърно написан драйвер  за деймън туулс, който се зарежда при boot и затова почва да бави още на логото...

п.с. DMA може да се пипа само до windows xp, от vista нагоре не може, но и няма такива проблеми за да се налага пипане...

Деинсталирах sptd драйвъра ,не знам дали се е изтрил sys фаила така,деинсталирах и деймъна.Няма резултат.

Направих и това:

и реснах,пак същото.

Чудя се един дефраг дали има смисъл?Или направо някаква проверка на лоши сектори ще е по добре

Направо една преинсталация ще е най-добре. И после слагай само проверен софтуер, и само такъв от който наистина имаш нужда.

• Автор

DCGs9sf.pngCPRJeq6.png

Ей това явно търсят колегите при теб. Странно е при теб не показва отделните канали. Има нещо сбъркано

Да много странно?

Дали е възможно нещо хлабав кабел или букса?В момента правя дефраг на системния,но се съмнявам да помогне.После ще пусна проверка за лоши сектори и накрая ще тичам в отдела за вируси.Че имам страшно много неща и ако преинсталирам няма да имам времето всичко пак да наглася.

Не, вероятно е непълна(неправилна) инсталация и системата разчита на наличните в бозата общи драйвери, а не на тези на производителите на дънната платка. 

Опитай да започнеш с чиста инсталация, като предварително потърсиш в нета драйвери за дънната си платка и за всички устройства, за които нямаш диск от производителя им.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.